Pienoismallit.net

Matilda II

"Amelia - Princess of the Desert"

Tämä on ensimmäinen tekemäni panssarin pienoismalli 1:35 koossa. Rakentaminen oli hävettävän helppoa ja haasteetonta, maalaaminen olikin sitten paljon opettavaisempi kokemus. En mennyt aivan päätyyn erilaisia tekniikoita kokeillessa, mutta jos näitä tekisi liukuhihnalta useamman tulisi eri tekniikoita ja tyylejä varmasti kokeiltua enemmän. Tankin figut oli mukava maalata öljyvärien avulla. Tein mallin veljenitytölle, jonka kummi olen. Harmillisesti aika loppui kesken joten jouduin ottamaan maalit ja pensselit mukaan hotelliin vierailessamme heidän luona. Viimeistelin figut hotellihuoneessa akryyleillä ennen kuin annoin mallin Amelia Matilda kummitytölleni sunnuntaina ennen kotiin lähtöä. Tuosta johtuen tankin miehistö ja jalkaväki ovat tyyliltään ja tasoltaan erilaisia. Tankki on Tamiyan tuorehko Matilda Mk. III/IV ja figut ICM:n Gurkha Rifles.

Kommentit

Kokonaisuutena tyylikäs! Etenkin tuo lahjoitus kummitytölle lämmitti mieltäni!! Todella hieno asia; uskon, että lahjan saaja arvostaa lahjaansa.
Tankki näyttää todella hyvältä. Kuten itse jo kerroinkin, niin mosurit eivät aivan tankin tasolle yllä. Mutta asiallista työtä niissäkin.
Ainoa kritiikki tulee tuosta, että tankki näyttää leijuvan aavikon hiekan päällä. Kaluston "istuttaminen" alustaan on hieman hankalaa… Itse olen tehnyt niin, että kun alustan maaperä (oli se hiekkaa tai jotain muuta) on puolikuiva, niin olen painanut alustaan "istuttelimme" johon malli sitten myöhemmin tulee… Muitakin tapoja lienee olemassa…
Mutta yhtäkaikki: pidän mallista ja lahjoitusideasta pidän todella paljon!!
Jaa-a, ihan kivan näköinen dio. Ehkäpä hiukan "tyhjä", mutta toisaalta autiomaatahan tässä imitoidaan. Äijät näyttävät mainioilta ja kuten kerroit, vaunun kokoaminen oli helppoa. Tämä taas ei suinkaan tarkoita, että vaunusta tulee automaattisesti hyvä, mutta näinpä vaan näyttää olevan ja kaikkineen esitys miellyttää silmääni. Kelpo esitys siis.
AJ 4.3.2017 13:41 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Tämä diosi kolahtaa hyvin, erinomainen. Tykkään kaikessa siinä; yksinkertainen idis aavikkodioraamasta, jonka olet toteuttanut hyvin. Vastaavia aitoja kuvia "tyhjästä" aavikosta Matilda vaunusta ja mosureista WWII löytyy yllättävän paljon, joten hyvin dioideasi vastannee hienosti realismia.

Tamiyan Matilda Mk. III/IV vaunu on upeasti onnistunut; ei nillityksiä, ainoastaan kehuja - loistava vaunumalli! Kuten itsekin toteat mosurifigut eivät kiireestä johtuen yllä aivan Matildan ja sen miehistön tasolle, mutta eivät ne pahoja ole ja sopivat mainiosti teemaan ja kokonaisuuteen.

Pikkasen näyttää Matilda leijuvan, muttei pahasti; sekin mennee kiireen piikkiin, koska olet onnistuneesti mallintanut jo telajälkiä. Kuten Petri edellä pidän lahjoitusideasta todella paljon, etenkin kun vaunun nimi on Amelia ja tyyppiä Matilda ja kummityttösi nimi on Amelia Matilda - erittän bueno ja hieno teko.

Kokonaisuuten diosi on puitteistaan huolimatta kerrassaan erinomainen; prinsessa Amelia Matilda kummitytölle Matilda II "Amelia - Princess of the Desert" dio; parempaa ideaa ei olisi voinut saada. Hieno dio! Parhain terveisin, AJ