Pienoismallit.net

Tigers in Arnhem

Operation Market Garden

Arnhemin kylän laitamilla Tigerit väijyssä.

Kommentit

Miska 27.2.2017 18:36 Vastaa lainauksella
Mielestäni varsin hyvin onnistunut tiikerin camo, ja varsinkin naamiointi miellyttää silmää. Onnistunut kokonaispaketti!
Kiitos Miska! Tästä oli joskus enemmän kuvia täällä, mutta sitten poistin ne ja nyt lisäsin pari uutta kuvaa takasin.
Hieno peli. Miten sait tehtyä tuon "pintamassan", on tosi aidon näköinen.
YT
Kalle
Kalle Korkala kirjoitti:
Miten sait tehtyä tuon "pintamassan", on tosi aidon näköinen.
Kiitos Kalle!
Jos tota zimmerit pintaa Tiikerissä meinaat niin se oli valmiina. Tämä on se Dragonin zimmereteillä oleva malli. Vaihtoehtosesti olisi kyllä voinut tehdä sileäpintaisenkin koska osat olisi ollut siihenkin.
Sitäpä juuri tarkoitin. Hieno malli joka tapauksessa!
YT
Kalle
Komppaan kehuja. Hieno tigrudio.
Kiitos paljon Kari! :)
AJ 11.3.2017 11:50 Vastaa lainauksella
Moi Jean, Onnistunut Tikru I malli onnistuneella alustalla.

Rakentavat kritiikit: Tikrumallisi taktinen numerotunnus ja pinkkine salamayksikkötunnuksineen (Blitzrune/Lightning) on 2.Ko/s.SS-Pz.Abt 102:n aka Das Reich vaunusta nro 242, josta jo joskus aikaisemminkin olen jorissut melko yksityiskohtaisesti. Tiger I vaunu numero 242 oli 2.Ko/s.SS-Pz.Abt 102:n adjutantin/varakomentajan vaunu, jota käytettiin myös komppanian komentovaununa komppanian varsinaisen komentovaunun 241 ollessa syystä tai toisesta pois käytöstä. Puolestaan Tikrumallisi sinänsä onnistunut camo noudattaa s.SS-Pz.Abt 101:n aka LAH:n käyttämää camoa Tikru I:ssä.

Kumpikaan em. yksiköistä, s.SS-Pz.Abt 102 ja s.SS-Pz.Abt 101 eivät osallistuneet millään tavoin operaatio Market Gardenin taisteluihin, eivätkä olleet lähelläkään Arnhemiä. Ainoastaan s.Pz.Ko Hummelin Tiger I vaunut ja s.Pz.Abt 506:n Tiger II vaunut osallistuivat operaatio Market Gardenin taisteluihin. Arnhemin taistelun alkuvaiheeseen osallistui vain kaksi Raskaan Panssarikomppania Hummelin 14:sta Tiger I vaunuista; luutnatti Knackin ja vääpeli Barnekin vaunut. Myöhemmin myös muut komppanian vaunut. Komppanian Tiger I vaunut olivat sekoitus Early, Mid ja Late versioita ja tricamo yksinkertaisempi kuin tuo LAH:n käyttämä camotyyppi.

s.Pz.Abt 506:n Royal Tiger vaunut osallistuivat alusta alkaen koko yksikön voimalla operaatio Market Gardenin taisteluihin; tosin pilkottuna komppaniakohtaisesti.

Joka tapauksessa onnistunut idis, vaunumalli, alusta ja kokonaisuus, vaikkakin historiallisesti hieman virheellinen. Parhain terveisin, AJ