Pienoismallit.net

Alcatraz Federal Penitentiary

1962

Vuoden 1962 Alcatraz vankilan selli. Kaikki on alusta loppuun asti skrätsinä tehty kaikenlaisesta materiaalista mitä nyt kotoa sattu löytymään. Ainoa poikkeus "itse tehtyyn" on noi kolme kuvaa sellin seinällä jotka on tulostettu, mutta muokattu kylläkin. Lavuaarin poistoputken päältä löytyy myös pakoon tarkoitettu lusikka joka on sinne jemmattu. Sellin katto on myös irroitettavissa jos haluaa kurkkaa sisälle, katossa myös toimiva LED valo. Kuvat seinällä ovat: vuoden 1962 vuosikalenteri, ohje sellin tavaroiden säilytykseen ja järjestämiseen joka jaettiin jokaiselle vangille ja Rita Hayworthin juliste. Kaikenkaikkiaan oli aivan sairaan hauska projekti!!

Kommentit

Aivan sairaan komee malli "clintin" sellistä. Ledi ja sen valossa otettu kuva näyttää erityisen hienolta. Betonipinnat niin ikään todella hyvän ja uskottavan näköisiä. Kun vielä ottaa huomioon että mitään ei ollut valmiina ja kaikki on tehty itse niin ei voi muuta kun antaa täydet sekä ideasta että toteutuksesta.
Heikki R 23.2.2017 21:03 Vastaa lainauksella
Tää on hieno! ja Ledi tuo hyvin sen karun tunnelman.

tv: Heikki R
Kiitos todella paljon Jari ja Heikki!
Kai siellä pesualtaan takana on tunnelinalku..??
Aivan älyttömän hyvä idea ja toteutus!!!
Pidän!!!
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Kai siellä pesualtaan takana on tunnelinalku..??
Kiitos paljon Petri ja sitä varten se lusikka on siellä jemmassa ;)
Todella mainio teos! Tunnelma on niin aito. Pitää katsoa kuvat moneen kertaan, ja sitten tekeekin mieli laittaa ko. leffa pyörimään. Hyvä hyvä!
Hieno on. Varsinkin tuosta oletuskuvasta huokuu todella kolkko tunnelma, joka ei varmaankaan ole kaukana totuudesta.

P.s. Vessapaperi näyttää poikkeuksellisen miellyttävältä käyttää. :)
Miska 24.2.2017 11:30 Vastaa lainauksella
On kyllä mahtava! Näyttääkin ihan oikealta vankiselliltä. Mukavaa kun näkee välillä erinlaistakin mallia :)
Kiitos Ismo, Mikko ja Miska! Arvostan.

Melkeinpä sitä voisi itsekin katsoa jälleen Clintin Alcatrazin ja tosiaan se vessapaperi näyttää pehmeältä, mutta helposti käteen hajoavalta ;)
Tykkään henkilökohtaisesti tuoda esille valtaväestöstä poikkeavia malleja/dioraamoja. Ei pidä kangistua vanhoihin kaavoihin.
Henkka H 24.2.2017 15:05 Vastaa lainauksella
Olen itse vierallut kyseisessä vankilassa henk.koht., joten voin vissiä korkeampaa asiantuntemusta hyväksi käyttäen todeta että tunnelma mallissa on varsin aito. Alcatraz oli varsin synkeä paikka, todellinen vankila.
Vankilan ankeutta lisäsi iltaisin läheisestä San Fransiscosta näkyvät houkuttelevat valot.
Henry Hammar kirjoitti:
Olen itse vierallut kyseisessä vankilassa henk.koht., joten voin vissiä korkeampaa asiantuntemusta hyväksi käyttäen todeta että tunnelma mallissa on varsin aito. Alcatraz oli varsin synkeä paikka, todellinen vankila.
Vankilan ankeutta lisäsi iltaisin läheisestä San Fransiscosta näkyvät houkuttelevat valot.
Kiitos Henry! Tätä kyseistä ankeutta ja kolkkoutta lähdin tässä juurikin saavuttelemaan. Onhan tuo todella ihmismieltä kiehtova paikka jota on käytetty monissa elokuvissakin The Rock leffasta aina Clintin Alcatraziin. Itsellä olisi tarkoitus myös joskus käydä visiitillä tuolla.
Hieno idea ja toteutus.
Kiitos paljon Kari!! :)
Todella onnistunut malli ja mukavaa vaihtelua tuova aihevalinta. Toimiva valo on pisteenä iin päällä. Ainut mikä minun silmääni hieman häiritsee, on seinän voimakas epätasaisuus (mittakaavaan nähden). Makuasia sekin. Mutta hieno malli minun mieleeni.
Ohoo,onpas elävä malli,siskoni mies kävi pari viikkoa sitten tuolla paikan päällä ja katseltiin digikuvia telkkarista,varsin elävän suorituksen olet saanut aikaan kun muistelen ja vertailen aitoon kohteeseen.
Thanks Teppo!
AJ 4.3.2017 16:14 Vastaa lainauksella
Moi Jean, Jälleen kerran loistava idis ja toteutus. Kävin tutustumassa Alcatrazin vankilaan vuonna 1989 piipahtaessani San Franciscossa asuessani LA:ssa. Kuten Teppo tuossa yllä toteaa olet mallintanut varsin elävän Alcatrazin sellin. Alcatrazin vankilahan sijaitsee aivan Friscon edessä, kuten esim. tästä kuvasta näkyy www.nps.gov/alca/planyourvisit/images/ALCA_140722_FS_07.jpg joten luulisi, että sieltä olisi ollut helppoa paeta, mutta ilmeisesti merivirrat ovat melko voimakkaita ko. kohdalla…?; vesi on ainakin jääkylmää. Ohessa linkit lyhyeen historiikkiin vankilasta www.prisonhistory.net/famous-prisons/alcatraz/ ja www.history.com/topics/alcatraz

Jälleen kerran todella hyvin onnistunut tuotos; upea mallinnos The Rockin sellistä. Parhain terveisin, AJ

PS Yhä edelleen lienee epäselvää, onnistuivatko herrat Frank Morris, John Anglin ja Clarence Anglin pakenemaan vankilasta. Clint Eastwoodhan teki ko. paosta/pakoyrityksestä leffankin, ellen muista aivan väärin.
Thanks AJ!

Joo, Clint teki Alcatrazin paosta leffan, www.imdb.com/title/tt0079116/
Kiinnostas kyllä tietää, että mitä kavereille todellisuudessa tapahtui. Vahvasti itse uskon, että onnistui paossa ja katosi tämän jälkeen jäljettömiin, mutta mikä on sitten totuus?
Henkka H 4.3.2017 20:43 Vastaa lainauksella
Tuosta kyseisestä paosta on tehty dokumentti, jossa pakolaisten sukulaiset selvittivät heidän kohtaloaan mm. kaivamalla myös sukuun kuuluneen vainajan haudasta ylös tutkimuksia varten. He saivat käsiinsä valokuvan joka oli otettu jossain Etelä-Amerikassa, ja jossa esiintyivät ilmeisesti kaksi paennutta vankia. Heidän olinpaikknsa ja lopullinen kohtalo jäi kuitenkin epäselväksi. Mielenkiintoinen dokumentti kuitenkin.
Kiitos Henry tiedosta. Pitääkin yyziä tuo kyseinen dokkari :)
Jean Forsberg kirjoitti:
Kiitos Henry tiedosta. Pitääkin yyziä tuo kyseinen dokkari :)
Näin kyseisen dokkarin myös ja siinä oli tiedemies ,joka mittasi valokuvissa olevien kasvojen yksityiskohdat joita verrattiin karkulaisiin ja lopputuloksena oli ,ettei kasvot voisi kuulua muille kuin karkureille,eli sen todisteen valossa olisivat selvinneet paosta elossa.
AJ 18.3.2017 12:42 Vastaa lainauksella
Moi, Kiitos Henry ja Teppo tiedoista ja selvennyksestä. Herrat siis todellakin onnistuivat pakenemaan Alcatrazista. Ko. dokkari olisi kivaa nähdä, kenties Youtubesta löytynee tai sitten Netflixistä… Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
Moi, Kiitos Henry ja Teppo tiedoista ja selvennyksestä. Herrat siis todellakin onnistuivat pakenemaan Alcatrazista. Ko. dokkari olisi kivaa nähdä, kenties Youtubesta löytynee tai sitten Netflixistä… Parhain terveisin, AJ
Muistaakseni nuo karkulaiset elivät paossa Brasiliassa,kuvassa olivat jossain ranta maisemissa.Miehillä oli alamaailman tuttuja,joiden avulla pääsivät maasta toiseen.