Pienoismallit.net

P-47 Thunderbolt

Revellin P-47, rakennettu lähes suoraan laatikosta. Ainoastaan avuton radioantenni (toteutettu sarjassa niin että se on pakko kiinnittää ennen rungonpuolikkaiden yhteen liimausta. "Vaurioille altis" on lievä ilmaisu), ja kk:t korvattu itse tehdyillä osilla. Antenni nuppineulaa ja kk:t ohutta neulaa. Jälkimmäisiä ei ollut alunperin tarkoituskaan korvata, mutta menin rikkomaan pari mallia käsitellessä.
Maalit pääasiassa xtracrylicsia, siirtokuvat sarjan omat.
Tämmöinen kiva & nopea välityö.

Kommentit

EKo 20.9.2007 19:08 Vastaa lainauksella
Todella siisti T-bolt . Mietiskelen tässä , kummanko ostaisin Academyn vai Revellin? Oletko Academyn vastaavaa lyönyt nippuun? On tuossa Revellissäkin onnistuttu pyöräkuilujen kanssa näemmä aika hyvin .
Ei uskoisi että on 1/72. Näyttävä T-bolt!
Kiitoksia.

^^^Academyn T-boltia en ole itse rakentanut. Parinkin mallin rakennusta ulkolaisilla foorumeilla seurattuani vaikuttaisi hyvältä, joskin hivenen simppelimmältä kuin Revellin tuotos. Esim. mainitsemasi pyöräkuilut ovat matalammat ja detaljeja on niukemmin.
Itse valitsisin revellin. Paremmat detaljit ja siirtokuvat (jos academyn mallissa on ne perinteiset, oletan että on), ja hinta samaa luokkaa (tai halvempi).
Lisäänpä pari kuvaa keskeneräisestäkin mallista.
Sovitteet oikein hyvät. Ainoat ongelmat olivat hankalasti siistittävä rungon sauma ahtimen takaröörin kohdalla, moottorin tiukka sovite nokkapeltiin (hiontaa moottoriin ja/tai pelteihin) ja nokkapellin outo, liian korkea asento suoraan laatikosta (pikku hionnalla korjattu).
ppp 20.9.2007 21:11 Vastaa lainauksella
Mulla just työn alla sama malli, tosin just se toinen paketin mukana tuleva versio. Nyt tosin vähän jäissä, kun rupes hermo menemään litkutuksien kanssa, ja ei kyllä tule ikinä olemaan samaa tasoa kuin tämä malli.
Paljas metallipinta, punainen moottoripellin kärki, ja härkä nokassa (balls out)?
Itse asiassa tämä malli on P-47M-sarja, D-mallin ranskalaisilla tunnuksilla. Ekasta rakensin sen härkäkoristeisen (voisi muuten siitäkin lisätä kuvia tänne, valmistunut muutama vuosi sitten, pensselillä maalattu vielä silloin). Menin sössimään yhden jenkkien kansallisuustunnuksen, joten päädyin ostamaan uuden sarjan yhden siirtokuvan takia. Siinä oli tunnukset kahdelle jenkkikoneelle, mutta vain yhdelle tähdet. Amerikkalaista konetta ei siitä siis enää saanut, joten käytin D-mallin ranskalaiset tunnukset. Erona lähinnä moottorin etukoppa.

Litkuista vielä. Itsekään en ole oikein koskaan saanut litkutuksia onnistumaan. Joko lähtevät kokonaan tai sitten jämähtävät kiinni. Päälle kuivapensselöitävissä kohteissa toimii mutta esim. lekoissa ei.
Ruiskulla maalatessa olen esivarjostuksia käyttänyt (pensselöityjä, ruiskulla en ole vielä uskaltanut), ja pastelleja. Jälkimmäiset toimivat minusta oikein hyvin. Eivät jämähdä, hyvin muokattavissa, tosin kiinnittävä lakka pitää ruiskuttaa (varovainen spray-purkin käyttö voisi toimia), lähtevät pensselillä mukaan.
EKo 20.9.2007 21:40 Vastaa lainauksella
Ok , kiitokset informaatioista , täytynee kallistua Revellin puoleen . Tuo moottorikin näyttää tosi hyvältä .
näyttävän näköinen tulibultti kun aattelee tuota mittakaavaa,kerrassaan upea
Todella komea maalaus! :D
L.H 15.10.2007 13:40 Vastaa lainauksella
Käytitkö ohjaamon sitä ohjeen sekoitusta?
En, xtracrylicsin medium greeniä.
Erittäin näyttävä maalaus! Muutenkin omaan silmään sopiva.
T-boltissa on sitä jotain…