Pienoismallit.net

Luftwaffe Jabo G 35 F-4F Phantom II

Länsi Saksa 1970 Luvulla.

Revelin paketoinnista muovit. Hasegawan vanhat siirtokuvat joita käsittelin Microscalen: Liquid Decal Filmillä. Muodostelma valot ovat Revelin ja AirDoc:in ,Saksan lippu on myös Revelin siirtokuva. Revelin ja Humbrolin emaleja pensselöity. Humbrol Gloss Cote kaksi kerrosta synteettisellä pensselillä ja sitten kuivuttuaan Litkutettu kotitekoisella mustalla akryyli seoksella. Jonka jälkeen kolmas kerros kiiltävää Humbrolin Gloss Cote:a. Sitten Siirtokuvat laitettu käyttäen Micro sol:ia ja Micro Set:tiä. Kirkas lakka siirtokuvien päälle ja kuivuttuaan. Revelin metallipurkista, mattalakka sekoitettuna Humbrolin lasipurkin Matt Cote:n kanssa. Sitä seosta yksi kerros kokonaan malliin latta synteettisellä pensselillä. Mattalakan kuivuttua noin 20 tunnin jälkeen on pensselöity Dull Cotella käyttäen synteettistä pensseliä kaksi kerrosta toisensa perään koko malliin. Ensin pohjaan ja sitten päälle. Kuivuu nopesti Dull Cote ja on myrkkyä. Käytän suodattimilla puolinaamaria hengittämiseen ja suoja laseja sekä hanskoja. Dullcote ei lähtenyt krakeloitumaan Humbrol/Revell mattalakka seoksen päällä.Dull Cote on kyllä tarkoitus levittää maaliruiskulla. Mitä en omista. Humbrol/Revell Mattalakka seoksessa Humbrolin mattapasta ei putoa pohjalle jonkin ajan säiytyksessä olen huomannut. On kuitenkin samalla tavalla levitettynä saman näköistä kuin muutenkin. Dull Coten pensselillä levitettäessä on semmonen tahti päällä kun se kuivuu nopeasti ja erityisen tarkkana on oltava kun levittää sitä kulmiin ,niihin voi jäädä paksu ikävä kerros. Mille ei sitten voi mitään jälkeenpäin.

Kommentit

Ihan asiallinen F-sarjan Rhino alkuaikojen germaanicamossa. Sopivasti vanhennettu. Tasapainoinen kokonaisuus. Ilmeisesti sarjan mukana ei tullut Sidewindereitä kun ainut varustus on lisäsäiliöt. Alunperinhän F-mallista puuttui Sparrow valmius täysin.
AJ 19.2.2017 12:44 Vastaa lainauksella
Moi Christopher, Komppaan E-P:tä, hyvin rakennettu, sopivasti vanhennettu ja kokonaisuus on tasapainoinen. Germaani Phantomien camo on mielestäni tyylikäs ja hyvin olet onnistunut toteuttamaan sen käyttämällä melkoisia myrkkyjä, kuten itsekin sanot. Phantomeita on aina kivaa katsella - ruman kaunis kone - ja erityisesti F-4F alatyyppiä, koska niitä ei liene saitilla montaakaan. Kiitos rakentamiskuvauksesta, ehkä pieni taustoitus olisi ollut paikallaan. Erinomaista pensselöintiä, siitä erityisplussaa; 1/48 skaalan Phantom ei liene niitä helpoimpia kohteita pensselimaalata, maalattavaa pintaa on paljon ja kaiken lisäksi kulmikastakin.

Kaikenkaikkiaan mielestäni hyvin onnistunut ja tasapainoinen Luftwaffen F-4F Phantom; hyvää työtä! Parhain terveisin, AJ
Varmaan tyhmä kysymys mutta mitä tälle koneelle on tehty sen kuvan jälkeen mikä oli tuolla mitä työn alla keskustelupalstalla, missä siirtokuvat siihen oli jo laitettu kun näyttää niin erilaiselta(siistimmältä ja tummemmalta). Onko se käsitelty jollain lakalla, joka tummentaa sen noin. Ihan mielenkiinnosta kysyin kun itse en tuota vanhentamista pahemmin hallitse.
Moi E-P, Kyllä Hasegawan Sidewindereitä oli mukana en vain käyttänyt niitä koska laukaisu kiskot oli käytetty yhteen Revelin F-4C Phantomiin. Ne kiskot tais olla myös "väärän malliset F-4F Phantomille. Kiitoksia vielä kommentista.
Moi AJ, Kiitos!
Moi Juha, Siinä työn alla kuvassa on kahden lampun valo. Valmis malli on kuvattu aamulla luonnon valossa sisätiloissa, ikkunan lähellä. Kun laittaa kirkaslakkaa normaalin maalin päälle niin se tummentuu hieman.Mattalakka sitten palauttaa hieman normaaliin mutta sävy kuitenkin tummenpi kuin mitä maalipurkissa oli.
Ehkä kesällä ulkona sävyt on jo vaaleampia.
Christopher Lundberg kirjoitti:
Moi Juha, Siinä työn alla kuvassa on kahden lampun valo. Valmis malli on kuvattu aamulla luonnon valossa sisätiloissa, ikkunan lähellä. Kun laittaa kirkaslakkaa normaalin maalin päälle niin se tummentuu hieman.Mattalakka sitten palauttaa hieman normaaliin mutta sävy kuitenkin tummenpi kuin mitä maalipurkissa oli.
Ehkä kesällä ulkona sävyt on jo vaaleampia.
Ok, Hyvännäköinen pienoismalli!
Kiitos! Juha