Pienoismallit.net

Blohm&Voss BV P-194

Luftwaffe ´46

Tässä minun tämän vuoden ensimmäinen koottava valmiina. Malli oli ihan mukava rakentaa, mutta siirtokuvat olivat vähän ajan patinoimat ja niissä oli jonkin verran ylimääräistä kalvoa ympärillä. Osia sarjassa oli viitisenkymmentä vissiin ja valu oli oikein hyvää, purseita tai pyöreitä rinkuloita ei osissa juurikaan ollut.

Rakentaminen oli helppoa, ainoastaan siipien liimaus oikeaan asentoon hieman huoletti, mutta suht hyvin ne meni. Ohjaamossa oli simppeli mittaritaulu ja siihen siirtokuva, mutta minä maalasin ja kuivaharjailin sen mieluummin. Lisäksi oli penkki ja ohjaussauva ja runkojen sivuissa jotain yksityiskohtia. Siirtokuvat oli kahdelle eri koneelle.

Ohje neuvoi maalaamaan yläpuolen RLM 70/71 väreihin, mutta ajattelin käyttää jotain muuta, onhan kyseessä mielikuvituksellinen vuoden 1946 Luftwaffen kone.
Maalaus on tehty Hatakan RLM 80 ja 81 akryyliväreillä yläpuolelta ja RLM 65/78 alapuolelta. Propello ja sen muotosuojus Vallejon maaleilla. Hatakan kanssa oli jonkin verran ongelmia ruiskutellessa. Lakka on Vallejon Satiinilakkaa ja hakaristi on erilliseltä siirtokuva arkilta. Siveltimellä ja ruiskulla siis maalailtu.

edit: lisätty tietoja koneesta

Bv-194:n oli tarkoitus olla maataistelu- ja taktinenpommikone, jonka piti korvata Ju-87.
Voimanlähteenä olisi käytetty BMW 801D tähtimoottoria sekä Junkers Jumo 109-004 suihkuturbiinia.
Aseistuksena keulassa kaksi 30mm MK 103 tykkiä ja kaksi 20mm MG 151/20 tykkiä, sekä 500Kg pommilasti pommikuilussa.
Ilmeisesti yhtään toimivaa protyyppiä ei saatu rakennettua.

Kommentit

Kaikkia Aatun kotkotuksia ei varmaan olisi kannattanut kuunnella =D, tämäkin tiedustelukone varsin tulivoimaisena ja pommikuormassa olisi saanut tuon näävelimiehen hyppelehtimään innostuksesta kuin konsanaan Ranskan kukistettuaan. Ompahan muotinikkarilla ollut hauskaa kun on ympännyt Gloster Meteorin keulan ja suihkumoottorin B&V upean lasitetun ohjaamon tilalle, mutta ei ehkä parhaimpia Luftwaffe 1946 tuotoksia.
Malli ihan hyvä, maalaus yms. varsin hyvin onnistuneita, mutta jotain mitä en osaa määritellä jäin kaipaamaan.
Mukavasti maalattu, nätti lopputulos. Jukkaa mukaellen jotain jä kaipaamaan. Itse olen rakentanut tuon mallin enkä oikein saanut sitä "lentoon". Sarjassa eniten harmitti paksut siipien ja siivekkeiden jättöreunat.
Kimmo K. 16.2.2017 09:44 Vastaa lainauksella
Upeasti maalattu ohjaamo 1/72-skaalaan!

Annan laadukkaasta toteutuksesta hyvät pisteet, vaikka omat mieltymykseni ovatkin hieman toisenlaiset kuin tämä malli.
hynkkeli 16.2.2017 22:55 Vastaa lainauksella
Kiitokset mukavista kommenteista!
Moi
Hienosti tehty malli!
Yt. Kartsa
Mallin hiukan monotonisesta pintakäsittelystä huolimati annan hyvät pojot hienosti toteutetusta(siististä) maliista!!
Siisti Luft-46 kummajainen. Mielenkiintoisen näköinen lentolaite. Onko ohjaamon alla suihkumoottori? Mahtaisi olla mielenkiintoiset lento-ominaisuudet. Sanoisin, että värivalinta on realistinen oletettuun ajankohtaan nähden.
AJ 19.2.2017 12:25 Vastaa lainauksella
Moi Hynkkeli, Hyvin olet tehnyt "what if" Luft 46 B&V P-194 leko/sukomalli. Hieman olisin kaivannut taustoitusta, koska tämä B&V:n projektimalli on tuntemattomampi suuruus; jäi ilmeisesti paperisuunnittelun tasolle - tehtiinkö edes yhtään mock-up versiota…

Mitä ongelmia oli Hatakan maalien kanssa ruiskuttaessa? Käytit ilmeisesti Hatakan akryylimaalia? Ohensitko vedellä vaiko liuottimella? Kiitokset vastauksista etukäteen.

Joka tapauksessa, kuten edellä on jo todettu laadukas ja nätti lopputulos hyvällä värikuosilla. Parhain terveisin, AJ
hynkkeli 19.2.2017 14:41 Vastaa lainauksella
Terve.
Lisäsin mallin kuvaukseen vähän tietoja, joita E-P ja AJ aivan aiheellisesti kysyivät.
Enpä tullut kuvausta kirjoittaessani ajatelleeksi kertoa itse koneen tiedoista mitään, vaikka itse luen kyllä mielelläni muitten kirjoituksia ja niistä on useinkin jotain tiedonmurusia tarttunut mukaan..

Hatakan akryylimaalien kanssa ongelma oli maalien huono peittävyys, neulan kärjen kuivuminen/ruiskun tukkeutuminen. Maali kuivui muutamassa sekunnissa neulan kärkeen. Ohensin, tai siis yritin ohentaa niitä vedellä, Vallejon airbrush thinnerillä ja cleanerillä ja Ultimate airbrush thinnerillä. Vallejon retarderia koitin laittaa myös joukkoon. Ja koitin myös ruiskuttaa ihan raakana, ruiskuvalmista maaliahan sen pitäisi olla, ei toiminut. Ruiskuna oli Badger patriot 105, 0,5mm neulalla. Vesi toimi ohenteena mielestäni parhaiten!
Ruiskun puhdistaminen sujui parhaiten kun ensin ruiskutti vain vettä. Koitin ensin tyhmyyksissäni puhdistaa alkoholilla ja Vallejon airbrush cleanerillä, joilla ruisku kyllä puhdistui, mutta maalia sai hinkata kupin reunoilta.

Siveltimen kanssa kun korjailin ruiskun turautuksia, niin huomasin niitten toimivan siten paremmin ja peittävän paremmin..
Erikoinen kone todellakin! Malli on onnistunut hyvin, rakennusjälki ja maalaus erittäin siistiä työtä. Siisti ulkoasu sopii hyvin tähän malliin. En kyllä hirveästi ihmettele ettei projekti edennyt, tosin eipä koiraa ole karvoihin katsomista.
AJ 25.2.2017 16:48 Vastaa lainauksella
Moi Hynkkeli, Kiitokset vastauksista. Vaikuttaisi siltä, että Hatakan akryylit toimivat parhaiten, kun käyttää vettä ohenteenä; aivan samoin kuin Lifecolorin akryylit. Tuohan on hyvä juttu, koska ei tarvitse lantata myrkyllisillä ohentimilla - tosin ohentimia täytyy käyttää toki ruiskun puhdistamisessa. Tosiaan myös Lifecolorin akryylit pelittävät parhaiten, kun käyttää vettä ohenteenä; maalausjälki on tällöin myös hyvää, joskus maalipinnan kuivuttua sitä täytyy kevyesti pyyhkiä joko talouspaperilla tai pensselillä. Samoin ruiskun (Tamiya HG Trigger Type 0,5mm neulalla) puhdistaminen sujuu parhaiten ensin vedellä ruiskuttaen ja sitten jollain ohentimella. Hatakan akryylit näyttäisivät toimivan samoin kuin Lifecolorin akryylit. Parhain terveisin, AJ