Pienoismallit.net

Her last sunset in the Pacific Ocean.

Tällanen uppoava sotalaiva tuli rakenneltua. Laiva on tehty USS North Carolinan pohjalta ja mereen syöksyvä leko on muutettu Kuningaskalastajasta Zeroksi ihan vaan koska se tuli laivan mukana eikä nyt sattunut olemaan ton mittakaavan "oikeaa" Zeroa. Laiva oli siis alkujaan kokomittainen, mutta katkoin sen ja lähdin rakentamaan puolikasta laivaa.

Kysymyksiä on tullut siitä, että mahtaisiko laivan runko kestää tota vääntörasitetta ja kyllä se kestää, nimittäin tarkistin asian ja monet kuvat todisti, että taistelulaivan runko kestää jopa isompaa kulmaa katkeamatta. Niin ja voisihan tämä muutenkin olla juuri se hetki ja sekunti valjastettuna dioon, kun runko vielä kestää katkeamatta vaikka tuo lähestyvä torpedo antaakin sen viimeisen niitin ja upotuksen laivalle.

Kommentit

Eikös näistä tilanteista otetuissa valokuvissa ole usein laivan kannet ja meri laivan ympärillä mustanaan laivan miehistöä? Väkeä kuin muurahaispesässä.

Mikko
Mikko Pietilä kirjoitti:
Eikös näistä tilanteista otetuissa valokuvissa ole usein laivan kannet ja meri laivan ympärillä mustanaan laivan miehistöä? Väkeä kuin muurahaispesässä.

Mikko
Onhan niissä ollut väkeä, kuin muurahaispesässä ja olisin ne toki sinne veteen ja kannelle lisäillytkin, mutta eipä itsellä rakenteluvaiheessa ollu yhen yhtäkään ton skaalan miehistöä saatavilla.
Mallitehdas Forsberg taisi saada rasvaa rattaisiin.. Tästä en vielä enempi kuin että jälleen sellainen dioraama, joka vetää hiljaiseksi. Zero lisää tunnelmaa, tai tunteettomuutta paremminkin.
Jätitkö pojotusmahdollisuuden tahallaan pois?
Timo Rissanen kirjoitti:
Mallitehdas Forsberg taisi saada rasvaa rattaisiin.. Tästä en vielä enempi kuin että jälleen sellainen dioraama, joka vetää hiljaiseksi. Zero lisää tunnelmaa, tai tunteettomuutta paremminkin.
Jätitkö pojotusmahdollisuuden tahallaan pois?
Kiitos Timo!
AJ 14.2.2017 20:28 Vastaa lainauksella
Moi Jean, Toinen jännä dio heti perään. USS North Carolina on osuva valinta uppoavaksi laivaksi, koska se sai Guadalcanalin taistelussa japanilaisen sukelluvene I-19 ampuman torpedo-osuman; samassa yhteydessä ko. sukellusvene upotti lentotulkialus USS Waspin (CV-7) ja vaurioitti hävittäjä USS O'Brienia. USS O'Brien upposi myöhemmin ko. torpedo-osuman takia ja nyanssina USS North Carolina oli ensimmäinen moderni amerikkalainen taistelulaiva, johon oli osunut torpedo.

Synkkä-aiheinen dio, josta mieleen juolahti Yamato taistelulaivan viimeisestä taistelusta ja uppoamisesta kertova leffa. Toinen laivan uppoamisstoori, joka diostasi tuli mieleen oli USS Indianapolisin uppoaminen - synkkiä tarinoita molemmat. Ajattelua antava dio ja Zero lisää tunnelmaa, kuten Timo edellä totesi. Parhain terveisin, AJ
Kiitos paljon AJ!

Tän tekeminen oli kyllä aika rattosaa puuhaa vaikka synkät ajatukset itselläkin mielessä pyöri niistä kauheuden hetkistä, kun laiva saa torpedosta osuman ja on uppoamassa miehistö mukanaan. Kiitos myös infopaketista!
Jean Forsberg kirjoitti:
Kaikissa oli pojotusmahdollisuus alkuun, mutta kun alko satelee pelkkää 2-2,5 tähteä niin aloin funtsimaan että A.) Olenko tosiaan näin paska mallari muiden mielestä? vai B.) tehdäänkö täällä edelleen kiusaa heittämällä tahallisesti pelkkää kakkosta kaikkeen koko ajan? ja otin sen sitten kaikista pois päältä. En toki vaadikaan että mun mallit pitäis olla ja automaattisesti olisi 4 tähteä tai yli, mutta että samaan malliin monta kertaa 2 tähteä saa helposti fiiliksen, että pelkkää kiusaa tässä ollaan tekemässä, kun omalla mittapuulla antaisin kakkosen sellaseen malliin jossa oikeasti on räikeitä ja silminnähtäviä virheitä tai mallia ei ole esim. maalattu olleskaan.
Ei mikään ihme, että arvosteluasteikko aiheuttaa tuskastelua jos sitä vertaa omaan asteikkoonsa ja etenkin siihen liittämiinsä laatusanoihin kuten "paska". Asteikon merkitys määrittyy sen perusteella miten sitä yleisesti ottaen käytetään ja myös sen tulkinnan pitäisi tapahtua suhteessa siihen. Jos katsot täällä olevia malleja, niin pitäisi olla täysin selvää ettei kakkosen malli ole millään muotoa paska vaan pikemminkin keskitasoinen malli, jossa on joitain havaittavia puutteita perustekniikoissa.

Itselleni kolmosen malli on sellainen, joka on rakennettu siististi perustekniikoita käyttäen, eli maalipinta on tasainen, osien saumoja ei ole näkyvissä jne. Jos malli on todella siisti, niin arvosana voi nousta 3,5:een ja vastaavasti vähäiset puutteet voivat pudottaa 2,5:een. Jos mallissa on räikeitä puutteita, niin kyllä se on sitten hyvin äkkiä 1 tai 1,5. Maalaamattomia mallejahan tänne ei saisi lisätä ollenkaan, joten ne ovat periaatteessa skaalan ulkopuolella, mutta jos kuitenkin tulee vastaan malli jossa näyttää paistavan maalaamaton muovi, niin annan sille jotain ihan muuta kuin kakkosen. Tämä on tietenkin vain oma skaalani, mutta se tuntuu olevan varsin hyvin linjassa keskiarvojen kanssa.

Esimerkiksi tuolle sukellusvenedioraamallesi annoin 2,5. Käytännössä syynä tähän olivat kommentissa mainitsemani kaksi seikkaa, eli kuplavanat ja ennen kaikkea vaahtopäät. Tämä ei siis tarkoita, että dioraama olisi paska. Se tarkoittaa, että se jää noilta osin hiukan siististä perustasosta.

Suosittelen siis, että unohdat useasti esille tuomasi ajatukset kiusanteosta ja yrität lähestyä arvosanoja jotain muuta kautta kuin sen miten niitä itse annat. Tämä etenkin kun lisää hiukan normaalista poikkeavia malleja, joissa tulee väistämättä enemmän hajontaa.
Sinultahan Jean näitä dioja tulee oikein liukuhihnalta! Hienosti toteutettu dio kaiken kaikkiaan, meri on hyvinkin aidon näköinen aaltoinen, samoin itse laiva on hienosti viimeistelty. Osumia ei kaiketi muualle kuin vesirajan alapuolelle ole tullutkaan kun torpedohyökkäys on ollut kyseessä. Zero on kuitenkin osumaa saanut ja sen kuolinsyöksy on myös hyvin mallinnettu. Tuo savu on kyllä ollut sinun tavaramerkkisi aiemminkin, ei ehkä täysin aidon näköinen, mutta hyvin lähellä sellaista. Niin ja miten sen savun oikein muutenkaan kuvaisit…vaikea rasti kaiken kaikkiaan ja jäisi ainakin minulta tekemättä. Lopputulos on kuitenkin kokonaisuutena upea…pidän kovasti!
Kiitos paljon Markku!

Njooh, eipä tuota savua oikein muulla tapaa voisikaan kuvata, kuin pumpuli tai muu vastaava :)