Pienoismallit.net

"Wasserbomben, tiefer tiefer!"

Minulle uusi idea oli toteuttaa tämmöinen 3D dio seinälle, mittakaavat ovat sukellusveneessä 1/400 ja Destroyerissa 1/700.
Riggaukset molempiin tehty 0,3mm takilointilangalla, U-boatin vaijereihin lisäsin vielä erikseen pylpyrät sekä syvyysasteikon laskelmoin ja tein sen vastaamaan 1/400 skaalaa.

U-boatin kaikki kaiteet muokattu ja lisätty omista PE osista koska laatikon mukana ei tullut yhtäkään etsiosaa. Destroyerin on myös tarkoituskin olla pienemmässä mittakaavassa ja näin ollen saada vaikutelma siitä, että se olisi kauempana kuin sukellusvene.

Kommentit

Hyvä idea, mielenkiintoinen dioraama!Tämänkaltaisia, vähän erilaisia mutta taidokkaasti tehtyjä töitä on kiva katsella.
Kiitos Juha! Tämmösii vois tehdä enemmänkin.
No hitto, minkä taas kekkasit.
3 D malleja ei vielä paljon olekaan, mutta alkavat varmaan tulemaan jokapäiväiseksi. Ja kun vielä nostaa seinäkoristeeksi niin avot. Jotenkin, kun tuota meren syvyyttä saisi alaspäin tummenemaan, niin votvot
Bueno.
Timo Rissanen kirjoitti:
Jotenkin, kun tuota meren syvyyttä saisi alaspäin tummenemaan, niin votvot
Bueno.
Kiitos Timo! Eipä muuten käynyt taustan maalausvaiheessa mielessä, noh ensi kerralla sitten.
Moi Jean,
Tosi virkistävä kokonaisuus.
Yt. Kartsa
Kiitos Kari! :)
Mielenkiintoinen ja hyvä idea. Tällaisia dioraamoja näkyy yllättävän ja harmillisen vähän. Toteutusta voisi kuitenkin hiukan hioa, vaahtopäät näyttävät pumpulilta ja syvyyspommien aiheuttamat ilmakuplat (jotka lienevät todellisuudessa jokseenkin huomaamattomat?) villalangalta. Tuota vaikutelmaa kauempana olevasta hävittäjästä en ihan ymmärtänyt. Tilannettahan katsotaan sivulta, joten miksi se olisi kauempana?

Terminologiasta pakko nillittää sen verran, että destroyer on tosiaan hävittäjä ja kaikki pienoismallit ovat luonnostaan kolmiulotteisia ;)
Kiitos Kalle palautteesta. Tohon sivulta katsomiseen liittyen niin A. Isompia kehyksiä en halunnut jotenka saman kokoluokan hävittäjä olisi ollut huomattavasti isompi ja pidempi eikä olisi mahtunut kehyksiin ja B. Ideologia tossa on se, että syvyyspommeja pääosin myös ammuttiin laivan sivuilla olevilla heittimillä jotenka tämä ampuu kauempaa suoraan sivulle ne syvyyspommit. Niin ja C. I know, että Destroyer = hävittäjä ;) ja itseasiassa D. Sillä ei oikeastaan ole mitään väliä näyttääkö ilmakuplavanat villalangalta koska oman kodin seinällä tätä katsotaan kauempaa ja näin ollen myös näyttääkin realistisemmalta. Jos olisin laittanut noi pikkuruiset syvyyspommit roikkumaan siiman päihin niin siltä etäisyydeltä miltä tätä katsotaan niin niitä ei olisi ees nähnyt.
Erittäin mielenkiintoinen konsepti ja toteutus!

Itseäni häiritsee lähinnä se että syvyyspommit pudotettaisiin kyllä perästä ja liikkuvasta aluksesta, pommien ollessa noin syvällä hävittäjä olisi jo liki kilometrin päässä. Suoraan alapuolella räjähtävä syvyyspommi tuhoaisi myös laivan. Syvyyspommiheitin ei kovin kauaksi pommia heitä, ainoastaan sen verran sivulle ettei se pyörähdä aallokossa tms.laivan itsensä kylkeen ennen kuin kerkeää upota. Hävittäjän mittakaava kävisi järkeen jos sen katkaisisi ja upottaisi ajamaan poispäin 'sisään' tauluun niin että vain perä törröttäisi taulusta. Noita valkeita kuplavanoja voisi tummentaa ja taustan asteittain myös.
Antti Heikkinen kirjoitti:
Erittäin mielenkiintoinen konsepti ja toteutus!

Itseäni häiritsee lähinnä se että syvyyspommit pudotettaisiin kyllä perästä ja liikkuvasta aluksesta, pommien ollessa noin syvällä hävittäjä olisi jo liki kilometrin päässä.
I understand the point, mutta tän on enemmänki tarkotus olla visuaalisesti näyttävä seinäkoriste mallailuhuoneessa, kuin ultra-mega-hyper-realistinen pläjäys.
Varmaan nillityksiä ja parantamisehdotuksia tällaisesta täysin uudesta mallikokonaisuudesta löytyy. Ja löytyy vielä enemmän, jos alkaa miettimään oikeata tilannetta syvyyspommien, pommittavan laivan tai kohteen suhteen.

Minusta tämä on Jeanilta rohkea avaus tällaiseenkin ulottuvuuteen ja siksipä en niinkään etsi dioraamasta - vaikka vesialuksiin tämä on laitettukin - häiritseviä tekijöitä, vaan mietiskelen kuinka tällaisen kokonaisuuden voisi jalostaa.
Ei varmaan välttämättä sillä, että hävittäjästä näkyisi vaikkapa vaan perä, koska silloin mittakaavoihin tulisi jo vaikeuksia.
Eikä varmaan myös sillä, että syvyyspommien ilmakuplien kokoihin aletaan paneutua.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Oletteko nähnyt pinnan alta, kun raskas ankkuri heitetään/pudotetaan mereen, tai miltä näyttää kun 40 metrin syvyydessä täytetään sukelluspulloista saadulla ilmalla vaikkapa veden täyttämä lasipullo ja lasketaan se nousemaan pintaan. Kuplavanat ovat hienoja molemmissa, mutta niitä on kyllä himputin vaikea alkaa matkimaan pienoiskoossa.
Voisiko dioraamassa tosiaan käyttää eri mittakaavoissa olevia malleja vai mikä olisi paras keino?
Tästä saisi varmaan keskustelupalstalle mielenkiintoisen aiheen. Kuka aloittaa?
Kas kas kiitos Timo! Tosiaan, löytyyhän tosta vaikka ja mitä korjattavaa jos aletaan syynäämällä syynäämään. Ehkä tästä saisi mielenkiintoisen keskustelun aikaseksi koska onhan tää tauludiohässäkkä aika uus juttu mallailussa. Lähtökohtahan mulla tohon oli vaan tosiaan enemmän se visuaalisesti silmää viihdyttävä, kuin se mahdollisimman tarkka ja yksityiskohtanen vaikka U-boatiin ja Hävittäjään näinkin vaivaa. Muutamia dioraamoja olen nähnyt missä on käytetty eri mittakaavoja tuomaan sitä syvyyttä kokonaisuuteen ja on toiminut oikein hyvin, tässä mun versiossa ei toiminut ehkä niin hyvin.
AJ 14.2.2017 19:54 Vastaa lainauksella
Moi jean, Komppaan yllä olevia kehuja ja jätän kritiikin pois, koska sitä on jo annettu edellä, aina voi nillittää uudesta mallikokonaisuudesta, Timon sanoja lainaten. Diggaan sitä, että uskallat rikkoa totuttuja rajoja, tehdä jotakin, mitä muut eivät ole tehneet tai on tehty vain hyvin vähän - breaking the habit…

Timo kyllä jo yllä ilmaisi kaiken jo niin hyvin, ettei siihen juurikaan ole mitään lisättävää. Oleellista on funtsia, kuinka jalostaa hyvää ideaa, Timoa siteeraten. Kyllä ajatus diossa on hyvä, virkistävän mielenkiintoinen avaus uuteen "ulottuvuuteen" tai mallailuun… Hyvä Jean! Parhain terveisin, AJ
Thanks AJ! Toi jalostus kuulostaa jopa niin hyvältä, että tostahan voisikin ottaa Timon ja sun vinkistä kiinni ja avata keskustelupalstalla aiheen tästä. Kiitti jätkät :)
Veeti 15.2.2017 10:50 Vastaa lainauksella
Mielestäni todella hieno idea ja hyvin onnistunut toteutus. Itseäni eivät haittaa nuo edellämainitut epäkohdat, mm. valopilkut syvyyksissä näyttävät minulta kaukaisempien syvyyspommien räjähdyksiltä. Mutta eniten miellyttää itse idea, joka on kiinnostava ja hyvin keksitty. Tälläistä korkeussuunnassa etenevää dioraamaa en ole ennen nähnyt.
Thanks Veeti!
Tossa etusivulle avasinkin jo keskustelun näistä tauludioista, käy ihmeessä heittämässä sinne omia näkemyksiä asiasta :)
Tosi hieno juttu! Mallisi kosketti todella, eritoten koska juuri luen U-415 päällikön Herbert Wernerin biografiaa "Rauta-arkut" - suosittelen. Mutta erinomaisen hyvä malli ja oivallus Jean!
YT
Kalle
Kiitos Kalle! U-boatit on itseänikin aina kiehtonut! :)
Oliko joku tietty U-Boat, jota käytit esikuvana?
YT
Kalle
Malli on Mirage Hobbyn valmistama U-570, mutta tunnuskuva on omasta päästä, kun ei siinä mukana tullut dekaaleina yhtäkään.
U-570, jos en nyt väärin muista, antautui briteille joskus -41 kärsittyään "several damages" ilman miestappioita. Korjatkaa paremmin tietävät jos olen väärässä?
YT
Kalle
Kalle Korkala kirjoitti:
U-570, jos en nyt väärin muista, antautui briteille joskus -41 kärsittyään "several damages" ilman miestappioita.
uboat.net/boats/u570.htm
Oikeassa olet! On muuten aivan huippuhyvä sivusto, kaikki tiedot löytyy kaikista U-veneistä.
Tuohan onkin mainio sivusto, kiitos vinkistä! Tosiaan tuota Wernerin Rauta-arkut kirjaa asiasta kiinnostuneille suosittelen. Paitsi hyvä historiikki niin myös sangen onnistunutta kaunokirjallista tekstiä. Löytyy ainakin kirjastoista. Herbert Werner oli niitä harvoja sodasta selvinneitä venekomentajia.
Kiitos Kalle infosta, pitääpi käydä lainaamassa :)
Jep, suosittelen. Koala-kustannukselta on tullut paljon hyviä historiikkeja, viimeksi luin: www.koalakustannus.fi/kirjat/kirja.php?id_prd=222 Todella hyvä myös!
YT
Kalle