Pienoismallit.net

Mitsubishi A6M2b Zero Type 21

Aikani on mennyt vähän muihin asioihin viime aikoina mutta nyt sain viimein kuvattua tämän jo viime joulukuussa valmistuneen Zeron. Laitoin projektin käyntiin aikomuksena saada teemakaveri aiemmin valmistuneelle SBD Dauntlessille ja sellaiseksi valikoitui tämä sodan alkuvaiheen värityksessä oleva Zero. Etsin tällaista Pearl Harborin hyökkäykseen osallistuneiden koneiden tunnuksilla varustettua versiota pitkään kunnes löysin tämän hiukan jo ikääntyneen Hasegawan sarjan. Ohjeiden mukaan koneet olisivat olleet jo vihreässä kaaviossa mutta otin hiukan vapauksia ja tein "karamellin", vihreitä versioita ehdin rakentamaan myöhemmistä versioista riittämiin.

Odotin sarjalta hiukan enemmän laatua, jonkun verran osissa oli klappia ja detaljit melko karkeat. Paneeliurat ovat hennot eli kittaamisen jälkeen pääsi niitä aukomaan. Yksinkertainen rakennettava eikä suuria päänsärkyjä kohdalleni sattunut, joten kaiken kaikkiaan pidin sarjan rakentamisesta.

Istuimen kevennysreiät porasin auki ja askartelin pilotille jonkinlaiset vyöt, muuten malli valmistui suoraan laatikosta. Maalit kaikki Tamiyaa ja muutamassa kohdassa Gunzea. Tuo laskutelinekuilun erikoisväri on itse sekoitettu kun sopivaa Gunzea ei hyllyssä ollut ja siitä tuli liian tumma, onneksi se jää melko pitkälti piiloon. Moottoripellityksen mustaa on jälkikäteen kevennetty hyvin ohuella kerroksella sinistä ja eron jotenkuten huomaa kun vertaa täysin mattamustaan.

Kommentit

Siisti Zero! Sattuipa sopivasti esille oman, lähes vastaavan kanssa. Sinulla tuo laskutelinekuilujen Aotake -sävy taitaa olla lähempänä totuutta. Paneelirajat ovat hienosti esillä, olematta ylikorostuneet.
AJ 14.2.2017 19:31 Vastaa lainauksella
Moi Jonkka, Toinen nätti Zero heti perään - tosin hieman eri versio A6M2B. Hyvin on tämäkin Zero kasattu ja hyvältä näyttää - Zero on kyllä esteettisesti kaunis leko. Mietin, että kumman valmistajan, Tamiyan vai Hasegawan, 1/48 Zerot (molemmilla on lukuisia eri versioita) ovat loppupelissä parempia vai voiko edes niin sanoa… Joka tapauksessa nätti Zero kaikinpuolin ja kyllähän näitä Zeroja mielellään katselee. Parhain terveisin, AJ