Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109 G 2

MTT-227 MT-229

Tervehdys!

Ryhdyin suunnittelemaan ja rakentamaan marraskuussa kahta Messerchmitt-lentokonetta ja dioraaman alustaa. Kyseessä ovat Messerchmitt 109 Bf G-2-koneet, MT-229 ja MT-227. Koneilla lensivät Ltn. Lauri Nissinen (Mannerheim-ristin ritari) sekä Ltn. Urho Sarjamo. 17.6.1944 oli ollut jo suurhyökkäys käynnissä, niin maalla kuin ilmassa, ja eri kentiltä lähtivät koneet torjumaan niitä. Lappeenrannassa oli muiden koneiden lisäksi Nissisen ja Sarjamon koneet. Kohtalokkaalla lennolla puna-armeijan pilotti ampui siiven irti Sarjamon koneesta, minkä seurauksena ohjauskyvytön MT-227 putosi pilvien lävitse osuen suoraan Nissisen MT-229-koneeseen. Koneet syöksyivät maahan ja molemmat lentäjät menehtyivät. Tämä dioraama kuvaa lentoonlähtöpäivää.

Lisää sotakalustoa sivuillani: www.facebook.com/Sotakalusto-ja-dioraamat-135-202591939794235/ tai www.mikkorantala.fi

Terveisin Mikko

Kommentit

Mukavan näköinen ja tunnelmallinen dioraama ja kaikki komponentit näyttäisivät kuvien perusteella olevan hyvin rakennettu. Pidempään katsellessa muutama asia kuitenkin hyppää silmiin:
- Niin lentokoneet kuin autokin tuntuvat vähän "leijailevan", eli ne ovat maaston pinnalla. Pieni upotus olisi voinut olla poikaa, etenkin kun maasto ei näytä erityisen kovalta.
- Tämä on aina makuasia, mutta värienkään puolesta kalusto ei minusta täysin istu dioraamaan, eli esimerkiksi jonkinlainen pölyefekti voisi sitoa ne paremmin maastoon.
- Taustapahvi ajaa asiansa täydellisesti dioraaman visuaalisena jatkeena kunhan sitä ei katso ajatuksen kanssa. Jos katsoo, niin on turhan selvää ettei se ole ihan samassa skaalassa.

Nämä ovat tosiaan kuitenkin asioita, joihin alkoi kiinnittää huomiota vasta tarkemmin tutkiskellessa eli yleisilme on hyvin kohdallaan.

P.S. Linkkisi ei toimi.
Nyt pitäisi linkin toimia! Kiitokset kattavasta kommentista!
Kokonaisuutena tyylikäs dioraama! Lisäpointseja mittakaavasta !!
Figuurit näyttävät todella hyviltä. Samoin bensatynnyrit ovat saaneet realistisen ulkonäön. Kuten edellä mainittiin, niin tuo mallien leijuminen hieman haittaa…
Pidän!!
Hieno dioraama!!!!!! Arvostan :) Ainoa mikä pistää silmään on aika pieni siipien v-kulma. Vai onko sitten
katsojan silmissä haritusta?
Tarina on surullisenkuuluisa, mutta niin vain kävi.
Onko tuon MT 229:n spinneri todellakin maalattu valkeaksi vain 1/3 osalta, niin kuin neloskuvassa on? Jotenkin näyttää oudolle, mutta lienet katsonut maalausohjeet.

Muuten kokonaisuudessa ei ole nillittämistä ja joka tapauksessa dioraamasta löytyy tarina, joten se on aina plussaa. Pari lähikuvaa koneista ja tuosta autosta edes yksi kunnon kuva saisivat aikaan myös sen, että enemmän kommentteja kansalaiset kirjoittelisivat.
Moi
Hieno kokonaisuus.
Yt. Kartsa
AJ 14.2.2017 19:40 Vastaa lainauksella
Moi Mikko, Idiksestä täydet 10 pistettä ja papukaijamerkki koulutyyliin, sillä diosi idis on vallan mainio. Rakentavat kritiikit on annettu jo edellä, joten en toista niitä - kokonaisuus on kuitenkin hyvin onnistunut ja dio on varmasti vaatinut paljon aikaa. Diossa on tarina ja paljon eri osa-elementtejä ja detaileja plus skaalakin on jo vaativa. Kivasti näyttää myös Mersut onnistuneen. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on hyvä. Parhain terveisin, AJ