Pienoismallit.net

Panzer II French Campaign

mit Adler Kfz 14 radio car

Hitaasti etenevä Wehrmachtin tankkisarjani on päässyt osaan kaksi eli Panzer II:een. Dioraamassa radioauto on pysähtynyt tien poskeen ja perästä tulevat panssarikomentaja ihmettelee autossaan voivottelevaa radistia. Tämä syyttää kuljettajaansa joka ajoi tiellä olleeseen kiveen sillä seurauksella että autosta hajosi ohjausvarsi ja radistiparka iski kyynärpäänsä kipeästi. Mikäli historiantuntemukseni ei pahasti heitä, tässä tapahtumassa on syy siihen miksi BEF ehditään evakuoida Dunkerquesta.

Huumori sikseen sillä tämän projektin kanssa se oli koetuksella. Tankin ja auton sain valmiiksi jo ennen kesää 2016, figuissa ja etenkin alustassa meni paitsi pähkiessä myös tehdessä ja nyt lopulta sain koko roskan kasaan ja kuvattua. Minulla oli alunperinkin jonkinlainen käsitys millaisen dion näistä tekisin mutta jotenkin tuntuu että into lopahtaa kun saa varsinaiset muovimallit kasaan. Eikä figuurienkaan maalaaminen tunnu minulta luonnistuvan.

Tankki on siis tuo Tamiyan French Campaign -paketointi. Adlerin radioauto taas on Broncon Adler Kfz.14 (sarjan tunnus CB35051). Tamiya oli taattua laatua, ainoa isompi miinus oli etsiosien metalli joka taipui mainiosti teräviin kulmiin mutta tuo pakoputken suojapellin vääntäminen kaarelle olikin harrastus sinänsä. Bronco on laadultaan yhtä loistava, paikoin parempikin. Erityisesti tykkäsin yhdessä osassa ja ilman saumaa valetuista renkaista joissa on mainio vaikka ehkä aavistuksen liian isokuvioinen kulutuspinta.

Maaleina kokeilin Xtracrylixin Panzer Grey ja German Tank Interior Cream -värejä Tamiyan ja Gunzen ohella. Figuissa kokeilin useita eri maalivalmistajia Games Workshopista Vallejoon ja Gunzeen, pensselikäytössä nuo tuntuivat toimivan aika hyvin. Kokeilein myös chippailua hiuslakalla ja se onnistui jotenkuten vaikka lakka ruiskulla levitettäessä kuivuikin hattaraksi.

Alusta jäi taas vähän autioksi. Tiilet valoin itse J's Works silikonimuoteilla kokeillen kolmea eri valuainetta (seinätasoitetta, mallikipsiä ja kipsilaastia). Kaikilla valaminen onnistui eikä lopputuloksessa ollut suuria eroja, joten näitä silikonimuotteja hankkinen lisääkin.

Kommentit

Puuttumatta sen kummemmin tekniseen osaamiseen, joka näyttää olevan korkealla tasolla. Pidän tässä teoksessa nimenomaan tuosta "autiudesta". Tietynlainen kliinisyys saa katseen kiinnittymään tyylikkääseen sommitteluun ja tuo malliin mukavaa sarjakuvamaisuutta.
Käsitinkö näin, että tämä on vasta osa kaksi tulevasta dioraamasta? Eli tavallaan rakennusbloki.
Kuitenkin dioraamalla tulee olemaan / on jo jokin tarina. Se onkin dioraamojen lähtökohta. Jotkut huiskii malleja, alustaa, figuureja ja kaikkea mitä miljoonalaatikosta löytyy dioraamaan, mutta siitä jää helposti pois tarina tai vaikkapa referenssikuva, josta dio on tehty.

En vielä pojota tätä, koska jään odottamaan valmista. Mutta hiljaa hyvä tulee ja niin tästäkin.
Säistämistä noihin ajoneuvoihin, figuureihin varjostuksia jne - näistä kuvistä ei niitä erota, vaikka jo olisikin.
Hillitty likaaminen/säistäminen kuluu varmaan maakalustolle, joka on ollut liikkeellä.

Ainakin SBD-2 Dauntlessiisi sait vakuuttavan pinnan, vaikka se ei olekaan maakalustoa, joten osannet pintakäsittelyn tähänkin malliin.
T-T
Jonkka 13.2.2017 09:01 Vastaa lainauksella
Timolle vastauksena että tämä on oma itsenäinen dioraamansa. Tuolla "osalla kaksi" tarkoitan sitä, että tarkoitukseni on rakentaa saksalaisten Panzer-mallit numerojärjestyksessä. Panzer I on jo valmis ja nyt tämä Panzer on siis osa kaksi.
Jonkka kirjoitti:
Timolle vastauksena että tämä on oma itsenäinen dioraamansa. Tuolla "osalla kaksi" tarkoitan sitä, että tarkoitukseni on rakentaa saksalaisten Panzer-mallit numerojärjestyksessä. Panzer I on jo valmis ja nyt tämä Panzer on siis osa kaksi.
Asia selevä.