Pienoismallit.net

Ki-43 Hayabusa

Samurai Ace Korkkarimalli

Korkkari Ki-43 Hayabusa

Malli perustuu Samurai Ässä nimiseen Korkeajännityssarjaan. Sain metsästettyä netistä myös alkuperäissarjan kansikuvan. Jännä ilmiö, kannen ja tarinan värikaaviot eivät tunnu vastaavan toisiaan. Itse asiassa lähes jokaisessa kuvassa on omanlaisensa värirajat. Jouduin sitten arpomaan värirajat jotka perustuvat kanteen ja pariin mustavalkoiseen piirrokseen. Tästä syystä syntyi hybridi väritys jollaista ei ole tositoimissa varmaankaan koskaan käytetty. Värit on yritetty saada vastaamaan Nakajiman käyttämiä sävyjä.

Itse malli on jo hieman vanhempaa Hasegawan tuotantoa. Kaksi valurankaa ynnä kirkasosat. Ei ollut turhan montaa osaakaan. Rakennusohjeesta löytyi vuosiluku 1987 mutta sanoisin, että kyseessä on 90-luvun uudelleen julkaisu, koska paketissa oli uusi maalausohje ja siirtokuvat.

Pitää varmaankin siirtyä rakentelemaan Hasen yms sarjoja. Malli meni niin kiltisti kasaan että suorastaan yllätyin kun vertasin rakennusvaihetta muutamaan edeltävään malliin.

Pohjaväri on valkoista, jonka päälle on maalattu raidoitus kiiltävällä valkoisella. Raidat on teipattu ja kone on maalattu kokonaan Revellin alumiinivärillä. Siivekkeet ja sivuperäsin saivat ylleen kerroksen Humbrolin hopeaväriä. Maastokuviot on maalattu metallivärien päälle. Rungon täplät ja siipien vihreä on Hatakan Olive Drab, Late. Siipien ruskeat alueet on Revellin 85 väriä. Sinimusta on sotkettu rakennusihjeen mukaisesti. Originaalin kansikuvan mukaan koneeseen kuuluisi pommit siipien alle ja huolimatta siitä, että pommit liittyvät olennaisesti tarinan juoneen, niin laitoin lisäsäiliöt, koska Japanilaisia pommeja ei sarjan mkana tullut eikä niitä miljoonalaatikostakaan löytynyt.

Siirtokuvat on laatikon tarjonnasta. Rungon punaiset raidat sain kun leikkasin sarjan runkonauhan keskeltä katia. Ne jäivät vajaiksi koska runkonauhan oikea sijainti on aivan pyrstön edessä. Samurain pää on otettu Hasen F-15 paketoinnista. Se vaan erottuu aika huonosti taustasta.

Ei tästä nyt aivan yks yhteen taranan kuvien kanssa mallia tullut mutta riittävän lähelle kuitenkin. Mukava rakennettava, ei tapellut vastaan.

E-P

Kommentit

AJ 5.2.2017 16:35 Vastaa lainauksella
Moi E-P, Ehdit jo saada ekana Korkkis-ryhmiksen mallin valmiiksi, nopeata työtä; luot paineita muille…:)

Tuo on totta, että useasti Korkkarin kannen ja tarinan värikaaviot eivät vastaa toisiaan ja tarinoiden lähes jokaisessa kuvassa on omanlaisensa värirajat. No, tuosta ei kannata ottaa stressiä, Korkkis-ryhmiksessä taiteellinen vapaus on suuri…

Hyvä rakentamiskuvaus ja onnistunut Samurai Ässän Ki-43 Hayabusa. Parhain terveisin, AJ
Terve AJ. Kiitokset kommentista. Sitä taiteilijan vapautta tuli todella käytettyä.

Minä tosissaan luulin, että muut olisivat ehtineet saada Korkkarimallinsa paljon pidemmälle. No, myönnetään että Suomalaisuus-teema joudutti Hayabusan valmistumista. Nyt voi keskittyä täysipainoisesti siihen.
Moro E-P!
Nätti japskikone eritoten huoimioiden pieni skaala! Ja nätisti maalattu tuo camo.
Mainio avaus ryhmikselle, E-P! Hyvin olet saanut sarjakuvan fiiliksen malliin.
No itse en ole edes aloittanut omaa korkkarimallia, kyllä se sieltä tulee aikanaan =D,omasta mielestä tässä mallissa on toteutunut hyvin korkkariryhmiksen henki, hyvä E-P.
Kiitokset kommenteista. Nyt on myönnettävä, että mallin viimeistely on kuin sarjakuva leko konsanaan, vähän sinnepäin… Mutta hyvä jos "suuri yleisö" on tyytyväinen lopputulokseen ;)
Hienoa korkkari-meininkiä!