Pienoismallit.net

Mustang P-51b

"Snoot's Sniper"

Ensimmäinen rakentamani Mustang.
En ole aiemmin tehnyt "näin suurta" alumiinipintaa.

Tehty suoraan laatikosta lukuunottamatta piiska-antennia.
Maalattu Vallejon, Andrean ja Lifecolorin maaleilla. Wash tehty Vallejon washilla.

Pidin suunnattomasti tämän mallin rakentamisesta.

P-51b oli varustettu Malcolm-kuomulla. Kyseistä konetta lensi luutnantti Francis W. Horne, 328th Fighter Squadron, 352nd Fighter Group, 8th Air Force. "Mighty 8th".

Miten olen mielestänne onnistunut?

Kommentit

Oman rajallisen kokemukseni puitteissa voin todeta, että hyvin olet onnistunut. Tasaiselta ja sopivan kiiltävältä näyttää alumiinipinta.
Minunkin mielestäni vaikuttaa onnistuneelta mallilta.
AJ 4.2.2017 09:43 Vastaa lainauksella
Moi Kartsa,
Komppaan Mikkoa ja Anttia edellä, hyvin on alupinta onnistunut pikkuskaalan 'Stangissa' ja muutenkin koko kone on hyvin tyylkäs ja onnistunut.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Minulle tuo alupinta tuottaa aina ongelmia, ainoastaan kerran aikanaan sain 1/48 skaalan 'Stang' D-malliin 3-4kk:n pitkäpiimäisen kerroksittaisen maalaamisen (muistaakseni vielä neljällä eri sävyllä) ja hiomisen jälkeen onnistumaan itseä mielyttävällä tavalla; ryssin lopulta kuitenkin koko mallin, kun litkutusvaiheessa (jo dekaalien laittamisen ja lakan jälkeen) onnistuin sulattamaan lakan, dekaalit ja maalikerrokset plus vielä osan styreeniäkin. Erehdyin lainaamaan litkutusvärit skideiltäni ja ne osoittautuivatkin aika stydeiksi kasvomaaleiksi (luulin niitä vesiväreiksi), jotka jostain syystä reagoivat kohtalokkaasti lakan ja maalin kanssa - mikä lienee kemiallinen reaktio. Kesäaikaan sotku oli vielä aivan hirveä partsilla, jossa puuhastelin. Nöyryyttävä ja opettava kokemus - vaimo ja skidit saivat hyvät naurut gubben pienoismallipuuhasteluista partsilla. No onneksi lekoguru Pekka Tiihonen on lupautunut yrittämään opettamaan minua alupinnan maalauksessa, jos sen vaikka oppisikin ja pääsisi noista em. insidentin aiheuttamista traumoista…
Hyvin olet onnistunut Kartsa, erittäin bueno 'Stang'! Terkuin, AJ
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Treenaatko vielä budolajeja? Käyn punttisalilla 3-5 krt viikossa tilanteen mukaan ja samalla tulee aina loppuun vähintään 30min säkkitreenit - yhtenä treeni/sparrauskaverina lienee myös yksi sinulle tuttu - raskaan sarjan ex-MM-mestari
Hyvin on mustangi onnistunut, ja etenkin tuo metallipinta näyttää hyvälle. Likaamista ei ole liikaa vaan juuri sopivasti. Kokonaisuus on tasapainossa ja näyttää hyvälle! Ja kiva nähdä muitakin mustangin alatyyppejä kuin D:tä!
Oikein hyvin onnistunut. Täytynee minunkin siirtyä Vallejon tuotteisiin;)

MK
Hienosti onnistunut metallipinta, sopivasti kulumaa.
Hienoa työtä pienessä mitassa.
Myös pintakäsittely siirtokuvineen on onnistunut ja hieno. Metallipinta ei liene helpointa mallausta -kuten AJ piilotekstissä kertookin.

Noista Mustangien paneeliurista eli uppoviivoituksesta käytiin täällä vähän aikaa sitten mielenkiintoinen ja opettavainen keskustelu Pekka T. Tiihosen P-51 D:n keskusteluissa.
Tässä Pekan malli ja keskustelualue:
www.pienoismallit.net/galleria/malli_14018/
Kannattaa lukea.
T-Timppa
Moi
Kiitos teille kaikille kannustavista kommenteista ja pojoista. Tuo paneeliurakeskustelu oli hyvä ja itselleni täysin uutta tietoa.
t. Kartsa
AJ 4.2.2017 18:14 Vastaa lainauksella
Moi Kartsa, Katso yv:si. Ja vielä kerran hyvin onnistunut 'Stang'! Terkuin, AJ
Hyvin onnistunut malli. Oikean puolen runkotunnus on lipsahtanut ylösalaisin :) Se on kuitenkin helppo korjata sikäli jos sinulta löytyy ylimääräinen tunnus.
Kiitti Harri. Mulla on varmaan ollut unihiekkaa silmissä :)
Täytyy käydä siirtokuvat läpi ja korjata huomenna.
Harri Honkanen kirjoitti:
Hyvin onnistunut malli. Oikean puolen runkotunnus on lipsahtanut ylösalaisin :) Se on kuitenkin helppo korjata sikäli jos sinulta löytyy ylimääräinen tunnus.
Moi Harri,
Nyt on oikeinpäin. Eihän mulla ollut varatunnusta, joten kävin tänään aamulla ostamassa uuden P-51b:n, josta sain tunnuksen :)
Hyvin on onnistunut Mustang, sekä rakennusjälki että viimeistely.
Kiitos E-P!
Hieno peli, hyvä maalaus. Jälleen upea pikkuskaalan leko!
YT
Kalle