Pienoismallit.net

Erämaan Kettu

1/16 mittakaavainen Tamiya figuuri on kasattu suoraan laatikosta.

Malli on maalattu etupäässä Andrea vesiliukoisilla maaleilla. Kasvot maalasin loppuvaiheessa öljyväreillä vesiliukoisten maalien päälle ja eron huomaa.

Sarjan uniformu vastaa hyvin Rommelin räätärillä teettämää asepukua. Kaulassaan hän piti Ensimmäisessä maailmansodassa ansaitsemaansa mitalia kultareunaisen rautaristin alla.

Resiini- ja valkometallifiguurien kasvot voidaan saada muistuttamaan esikuvaansa, koska em. materiaalien kopiojälki on tarkempaa. Sen sijaan valumuovimallien kasvot eivät juuri koskaan muistuta esikuvaansa, kuten tässäkin mallissa on todettavissa. Kaikkiaan tietyn henkilön kasvoja on ilmeisen vaikeaa mallintaa todentuntuisesti, oli mittakaava tai materiaali mitä tahansa.

Tamiya on tuottanut mallista pienennöksen 1/35 -mittakaavaan. En voinut olla kuvaamatta malleja rinnakkain ja kuva löytyy ohessa.

Mallailuiloja
T.Mäenpää

Kommentit

Työn jäljessä ei moitittavaa, erityisesti saappaat näyttävät hyvältä. Mutta eihän tuo tosiaankaan muistuta kasvoiltaan Erwin Rommelia juurikaan…
Kiitos Tero,
Olen itsekin varsin tyytyväinen maalausjälkeeni. Kuitenkin kuulen korvissani eräiden figumallareiden kuiskauksen, siitä kuinka vähän mallissani on tummuuseroja. Vaaleita ja tummia kohtia pitäisi olla lisää. Vieläkään tähän en ole pystynyt taipumaan.

Mallille on varattu paikka on dioraamassa, jolloin sotken hieman marsalkan housuja ja saappaita. Tulevaisuus näyttää…
Tuomo
Minäkin tykkään enempi tuollaisesta hillitymmästä tyylistä. Ainakin näissä lähikuvissa se toimii paremmin, normaali katseluetäisyys saattaa sitten olla eri asia.