Pienoismallit.net

Sturmi Ps.531-19

"Marjatta"

Varmaankin monille tuttu Tamiyan Sturmi valmistui suomalaisuus -ryhmärakenteluun.

Syitä juuri tämän mallin valikoitumiselle oli useita:
1. tein saman Sturmin, mutta kesän 1944 aiemmassa asussaan monta vuotta sitten ja oli mukava palata "saman" esikuvan myöhäisempään ulkoasuun, betonia ja tukkeja näihin lisäiltiin heinäkuun alusta lähtien
2. Ryhmärakentelun teemaan "suomalaisuus" ja jatkosodan ratkaisutaisteluihin liittyen juuri "Marjatalla" on oma, erottuva, historiansa. Vaunun tykkiampuja, Korpraali Olof Lagus (Ruben Laguksen poika), taisi tehdä jonkinlaisen ennätyksen tällä rynnäkkötykillä tuhottuaan noin minuutissa neljä Sotkaa 14.6. (joidenkin lähteiden mukaan 15.6.) matkalla kohti Kuuterselkää. Tuhotut sotkat merkattiin tuohon aikaan tykkiampujan nimiin.
3. juuri Laguksen vaunu valikoitui kohteekseni myös koska "arkistoistani" löytyy O. Laguksen omakätinen nimikirjoitus (joskin aika heikkokuntoinen, kuten "tunnelmakuvasta" näkyy).
4. "Marjatta" löytyy museoituna Parolasta ja se maalattiin äskettäin uudelleen, upea juttu Suomen syntymäpäiviä ajatellen.

Malliin on lisätty MasterClubin telat (ensimmäinen ja viimeinen kerta kyseisen firman teloilla, olivat aivan järkyttävän hirveät saada edes tähän kondikseen). Myös muutamat etsit lisäsin ja vetovaijerit korvasin kuparisilla, mutta muuten malli on tehty ootb.
Maaleina käytin tuttuja Tamiyan, Revellin, AK Interactiven ja vallejon tuotteita. Lisäksi hommasin Lifecolorin Finnish WWII Army -setin, joka osoittautui varsin mukavaksi uudeksi tuttavuudeksi.

Kommentit

Olen vanha leko-rakentaja,mutta nyt täytyy sanoa että tämä malli miellyttää silmää kovasti.Sopii vielä hyvin tähän vuositeemaan
AJ 31.1.2017 08:49 Vastaa lainauksella
Moi Esko,
Taitaa olla ensimmäinen ryhmikseen valmistunut malli, onneksi olkoon. Kaikinpuolin hyvin on Sturmi PS.531-19
"Marjatta" vaunumallisi onnistunut ja se sopii kuin nenä päähän ryhmiksen teemaan. Onnistunut vaunumalli ja "tunnelmakuva" tuo kivan pikantin lisän allekirjoituksineen. Hyvää työtä Esko! Terkuin, AJ
Moro Esko!
Hieno malli ja istuu hyvin vuoden teemaan. Cheers!
Manu. E 31.1.2017 10:14 Vastaa lainauksella
On myös tekeillä, 70-luvulta lähtien. Hommaa vähän jarruttaa, kun en ottanut aikoinaan kuvia, muistaakseni edes numeron ja nimen. "Omasta" vaunustani. Muutenhan olisi valmis. Pressukehikko ja putken kannatin pitää vain korjata. Malliin lisäsin lisäpanssaroinnitkin. Olin viimeistä ikäluokkaa näiden kanssa.
On kyllä nätti sturmi kaikinpuolin. Kirotut telatkin istuu nätisti:) Itse olen kahdet masterclubin metallitelat rakentanut, ja niissä ei ollut ongelmia. Maalaus ja sopiva säistys pukee hienosti mallia.
Hieno aloitus ryhmiksen galleriaan! Ovatko nuo tukit sarjan mukana tulleet? Hyvän fiiliksen olet saanut niihinkin.
Esko P. 31.1.2017 22:22 Vastaa lainauksella
Kiitti kaikille kommenteista!
Ai masterclubilla on metallisiakin teloja, en tiennytkään. Tässä käyttämäni olivat ymmärtääkseni resiiniset.
Tukit on boksista. Olivat kyllä aika kehnot, eivät sopineet oikein toisiinsa ja viilattavaa/veistettävää/hiottavaa riitti.
www.combatmodels.fi/kategoria/438/

Tuossa nuita metallisia, kannattaa kokeilla. Rakentuvat nätisti. Sarjan mukana tulee resiiniset telatapit. Mutta korvasin ne metallilangan pätkillä:)
Esko P. 2.2.2017 08:55 Vastaa lainauksella
Kiitti tiedosta Jarno! Pitää tutustua!
Pete N 3.2.2017 06:03 Vastaa lainauksella
Hieno Sturmi! Itse olen tekemassa samaa 'early' versiota; Dragon plus Tamyan 'Suomi; osat.
Hieno,kun mikä!! Ei tuolle voi minun mielestäni antaa kuin vitosen!!
Onnittelut "viikon malli"- noteerauksesta!! Vähintäinkin ansaittu!!

terv. Seppo V
Esko P. 13.2.2017 22:43 Vastaa lainauksella
Kiitti Seppo!
AJ 14.2.2017 18:39 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Onnittelut viikon mallista! Terkuin, AJ