Pienoismallit.net

Ferguson

Näpertelin tämän pikku Fergun melko tiukalla aikataululla Mallix lehteen, joten vanhentelut ja muut kivat lisä jipot jäi käyttämättä. Malli kuvaa tuollaista juuri kunnostettua (ei entisöityä) Fergusonia. Sarja oli kaikkiaan hirmu kiva, mutta etuakselissa oli virhe jonka takia sitä joutui hieman muokkaamaan, jotta sen sai sopimaan paikalleen. Lisäsin detaljia jonkun verran, mitä nyt kolmessa viikossa ehdin, kun töissäkin piti käydä. Johdotukset koneelle, linssit lampuille ja takavanteiden kehien kiinnitykset ovat omaa käsialaa. Alunperin kuvittelin jotenkin että konepelti olisi aukeavaa mallia, mutta vasta kun olin akunkin detaljoinut, huomasin että näin ei olekaan. Se olisi helposti muokattavissa sellaiseksi, mutta ei enää kun kaikki oli jo maalissa, joten akku jäi piiloon. Bensan sakkakupin sorvasin kirkkaasta muovista ja muutenkin rakentelin osan liki kokonaan uusiksi. Muovinen penkki oli niin paksun näköinen, että muotoilin sinappituubin alumiinista uuden. Olisin aikataulun antaessa myöten halunnut tehdä tästä todella kolhiutuneen ja "säitä" nähneen näköisen, mutta ihan kiva projekti näinkin. Alustaksi en aluksi meinannut keksiä mitään kivaa ja pähkäilinkin sen takia jonkun tovin. Sitten löysin hyllystä valmiin puisen alustan, johon Fergu mahtui. Sitten nappasin palan sitä hirveää valmista nurmikkoa, jossa on jopa punaisia ruohoja ja se on tasaisempi kuin yhdnkään golfkentän paras green. Liimasin sen alustaan, otin kynsisakset käteen ja aloin saksia erilaisissa kulmissa saksia pidellen eri suunnista. Tätä jatkoin kunnes nurmikko alkoi näyttää epätasaiselta. Seuraavaksi maalasin ruiskulla alustan useilla eri sävyillä ja totesin että sakset saavat laulaa vieläkin enemmän. Sitten kaivoin hyllystä kummallisen pussin, jossa tuntui olevan pientä silppua ja pieniä oksia. No tämähän oli kuin luotu ripoteltavaksi nurmikolle. Välillä koputtelin alustaa ja silppu upposi nurmikkoon syvemmälle, kunnes tuumasin että nyt on hyvä. Viimeistelin muutamalla oksalla ja epämääräisillä kukilla. Lopuksi traktori liimalla kiinni ja tarinan lähetys lehteen.

Kommentit

Moi Petri

Todella nätin näköinen Fergu, pitää varmaan hommaa itsellenikin tämä. Mallixista luinkin jo tuon sinun rakennus-selostuksen, ja nuo sinun tekemät muutostyöt tuovat varmasti lisää näyttävyyttä malliin.

Naapurin maansiirtoyrittäjällä on samaa ikäluokkaa oleva traktori pihassa, nätti kuin karamelli! Ja siellä se lepää hyvin leikatun nurmikon keskellä kukkien kasvaessa siinä vierellä.

Niin ettei se tasainen nurmikko ihan metsään olisi mennyt, mutta hieno on tuokin nurtsi.
Hieno!!

yst terv. Seppo Valjakka
Hieno pikku massikka ja mielestäni näin entisöintimaalauksen jäljiltä oikein hyvän näköinen. Renkaiden väritys on onnistunut todella hienosti, samoin mainitsemasi lisäykset/parannukset tuovat malliin lisää aitoutta. Hieno!

On sitä pikkupoikana tuollaisella tullut köröteltyä, vahva vetäjä vaikka ei ole koolla pilattu!
Jaa tämäkin sarja on nyt sitten saatavilla, täytyy varmaan tilailla itsellekin yksi! Hienoa jälkeä on Petri taas kerran tehnyt, eipä tuosta keksi mitään moitittavaa. Hieno Ferguson!