Pienoismallit.net

1966 Batmobile

Tämä on Polar Lightsin valmistamasta prepainted snap kit- sarjasta rakentamani pienoismalli. Mallin kori raitoineen oli siis jo tehtaalla valmiiksi maalattu joten en voi pinnan viimeistelystä ottaa kunniaa tai kritiikkiä itselleni, vahausta lukuun ottamatta.
Kokoonpano, foilaus ja muut maalaustyöt sekä antennin rakentaminen neulasta ja revellin nesteliiman annosteluputkesta ovat käsialaani.

Kommentit

Tein myös joitain oman mieleni mukaisia muutoksia yksityiskohtiin. Jätin sisustasta kaikki siirtokuvat pois; Sinne olisi kuulunut laittaa jokaisen vimpaimen viereen punainen kyltti jossa mustalla tekstillä kerrotaan vimpaimen nimi, se olisi ollut kamalan näköistä
Lisäksi korvasin tuulilasin eteen liimattavan propellinmuotoisen antennin toisesta samanlaisesta rakennussarjasta ottamallani pyöränkeskiöllä.
Malli oli tiukkoja sovitteitaan lukuunottamatta aika simppeli rakennettava kuten tällaiselta snapparilta on lupa odottaakin.
Pyörien sovite metalliakseleihin oli tosin liian löysä, jouduin käyttämään pyörien kiinnityksessä no more nails- liimamassaa akselien päissä.
Konstit on monet, sano…
Lawrence 16.1.2017 12:17 Vastaa lainauksella
Hieno pienoismalli. Vahtasin maalipintaa melko kauan ja ajattelin kirjoittaa siitä ylistyssanat kunnes huomasin maininnan tehdasmaalauksesta, joten kehut sitten vahauksesta!
AJ 16.1.2017 14:42 Vastaa lainauksella
Moi Jarkko, Vuoden 1966 Batmobilessa on sitä jotain… Hienosti olet saanut biilin kasaan tuhoamatta prepaint-maalipintaa ja sen vahaus on kyllä hyvin onnistunut. Nätti kuin karkki, ei mitään nillityksiä tai narinoita - erittäin tyylikäs kokonaisuus hienosta nostalgisesta autosta. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kaikille. Oli tämä sarja puutteistaan huolimatta niin mukava rakentelukokemus että täytynee ottaa saman valmistajan samasta esikuvasta toteuttama detaljoitu ja maalaamaton liimalla koottava sarja vielä tänä vuonna työn alle.
Polar Lights on julkaissut kolme eritasoista sarjaa tästä aiheesta; Tämän esimaalatun snapparin jonka alustaan on mallinnettu turbiinimoottorin korkokuva, normaalin detaljoidun sarjan jostä löytyy erillinen runko, detaljoitu alusta ja veekasi ja erillinen konepelti sekä takaluukku ja takaluukusta tietokone .
Se kolmas versio on sama kuin kakkonen mutta mukana on lisäosia ja photoetsit sekä ymmärtääkseni mahdollisuus vaihtaa veekasin tilalle turbiinimoottori.
Tässä nyt rakentamassani snapparissa oli mukana myös autoon sijoitettavat vinyyliset ja esimaalatut Batman ja Robin- figut mutta ne jätin pois liian sarjakuvamaisina. Ilmeisesti kahdessa muussa versiossa figuja ei tule mukana.
Nipa K. 22.1.2017 20:13 Vastaa lainauksella
Hieno