Pienoismallit.net

Ducati 916

Café racer

Viimeisin pyöräprojekti omalta työpöydältä, café racerin tai riisutun kyykkypyörän suuntaan rakennettu. Projektin alussa en oikeastaan tiennyt mitä olin rakentamassa, aloin vain rakentamaan ja väittäisin tämän myös näkyvän lopputuloksessa.

Värimaailmaan yritin aiemmin mieleen tulleita ajatuksia, mm. samalla värillä, mutta eri lakalla viimeisteltyjä osia. Esimerkiksi tankki ja etulokasuoja ovat molemmat maalattu samalla puolikiiltävällä mustalla, mutta tankissa on kiiltävä lakka, kun etulokasuojassa on mattalakka.

Tämä sarja oli ensimmäinen, jossa käytin scratchinä rakentamista. Koska alkuperäisillä katteilla ja satulalla heitettiin vesilintua, piti niiden tilalle rakentaa jotain uutta. Café racereissä on usein melko simppeli satula, joten tällä oli helppo harjoitella. Satula on sekoite milliputia, tamiyan kittiä, erikeeperiä ja evergreeniä. Kyseinen pyörä oli myös ensimmäinen kerta kun käytin hiilikuitudecalia metritavarana.

Kommentit

Markus taas väläytti. Mallista käy hyvin esillle, mikä vaikutus on lakalla ja toisella lakalla. Mukavasti ne soveltuu.
Malli on upea ilman katteita -upeami kuin katteiden kanssa. Työvaihekuvissa moottori kävisi ihan aidosta, on senverran värit kohdillaan.
Cafe raaserissa varmaan olisi joku takavalo ja kenties pienet vilkutkin??
Mutta joka tapauksessa malli on sellainen, jolla A) tekisi mieli hieman ajaa, mutta ei kadulla B) tehty aivan aidon oloiseksi.
Tänne kuuluu laittaa kuvia malleista, eikä oikeista vekottimista! :D
No kiitoksia, kaikesta päätellen kyseessä on siis melko onnistunut malli.
Timo Rissanen kirjoitti:
Cafe raaserissa varmaan olisi joku takavalo ja kenties pienet vilkutkin??
Vilkut ei katukäytössäkään ole pakolliset, mutta takavalo on. Mietin kauan että millaisen teen ja mihin sen kiinnitän, mutta en keksinyt luontevaa paikkaa sille. Samasta syystä jätin rekisterikilven pois ja ajattelin tämän olevan ehkä enemmän showpyörä jolla ei olisi tarkoituskaan ajaa kadulla. Näitäkin näkee toisinaan. Taka-akselin sivulle kiinnitetystä rekisterikilvestä en itse niinkään välitä, joten en laittanut sitä siihenkään.
Moi!

Hieno racer, pakoputki on erittäin realistisen näköinen. Melkein custom miehen sydän värähtää ;)
Eikös vilkut ole pakolliset vuonna 1984 valmistuneissa ja sen jälkeen olevissa pyörissä. Voi olla että laki on tässä muutaman vuoden aikana muuttunut?
No nyt en uskalla ihan satavarmaksi sanoa mitä lakikirja sanoo, mutta liikenteessähän on vaadittu ainoastaan "selkeä ilmaisu suunnanvaihtoon" tai jotain. Käytännössä siis käden ojentaminenhan ajaa myös saman asian. Mutta voi hyvin olla että olen väärässä, muistikuva vai on tälläinen.