Pienoismallit.net

SS Gebirgsjäger

Young Miniaturesin SS Gebirgsjäger oli tuttua valmistajan laatua. Ihan pientä hakemista osien yhteensopivuuden suhteen ilmeni, tosin MG34 oli täysi painajainen saada kasaan. No tässä tämä kuitenkin nyt sitten on.
Maalattu siveltimellä pääosin Tamiyan, Revellin ja Vallejon maaleilla.
Tämänkin jalusta on isäni tekemä.

Kommentit

Repun ja takin varjostukset paikoin turhan tummat.
Tämä iskee ku miljoona volttia:) Todella hienosti maalattu ja varjostukset on nappiin. Kasvot mukavan ilmeikkäät ja parta sopii rintamajermulle hyvin. Mg on todella hienosti viimeistelty sävyvaihteluineen. Upea kokonaisuus.
Elävän näköinen!
Tämä pitäisi nähdä livenä, olisi varmaan 5+.
Edestä otetut kuvat ovat todella hienoja ja elävän näköisiä.
En kyllä tiedä miten tuosta voisi vielä parantaa, sen verran vähän tiedän näistä figuista..
Korvien sisäpuolelle kun saisi varjostuksia, nyt näyttää semisti punoittavalta.
Erityisen hieno on tuo takki ja sen sävyt!
Saisiko tästä yhden musta/valko kuvan..?
Moi Esko

Huomaan kehitystä tapahtuneen maalauksessa vrt. aiemmat bustisi.

Takissa, hansikkaissa ja lakissa on hyvää säyjen vaihtelua ja likaa. Valkoinen väri on oman kokemuksen mukaan kaikkein vaikein maalattava. Nahkakotelot ovat onnistuneet hyvin ja materiaalin tuntuma on realistinen. MG34 on myös rakennusongelmistasi huolimatta hyvin onnistunut. Tässä mittakaavassa aseen tukkiin voi jo maalata puun syyt näkyviin.
Repussa olet käyttänyt rohkeammin valoja ja varjoja. Tummat varjot ovat mielestäni menneet paikoittain hieman yli.

Silmät ovat sielun peili ja tärkein elementti figuurin maalauksessa. Harmillisesti missään kuvassa eivät silmät näy kunnolla. Kasvojen maalauksessa toivoisin samoja vahvempia kontrasteja kuin repussa. Poskipäitä, nenän kaarta, korvia jne. voi korostaa/varjostaa paljon reilummin. Ihon yleissavy on mielestäni liian vaaleanpunainen. Punertava sävy sopii maltillisesti käytettynä nenän päähän, poskipäiden alle ja korviin.

ps. Em. kommenttini ei kuitenkaan ole se ainoa oikea totuus, vaan omia mieltymyksiä…
Esko P. 6.1.2017 18:00 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista!
Repusta haluaisin sen verran sanoa että sen kontrastit eivät ole noin jyrkät luonnossa, valaistus teki kuvatessa tepposet. Kasvojen kohdalla figuureissa ja busteissa kontrastit menevät mielestäni nykyään monilla vähän paljonkin yli, monesti juuri kasvot näyttävät siksi malleissa oudon kumimaisilta, ja tämän takia yleensä pyrin olemaan niiden kanssa maltillinen. Toki selkeämpien erojen kokeilua voisi myöhemmin koittaa ja ollaanhan tässä vielä ihan aloittelijoita näiden bustien kanssa, juuri ihonväri on minulle todella vaikea, eikä vähiten värinäössäni olevan ongelman takia.
Kovasti tykkään! Nahan sävyt varsinkin ovat hienot .Yleisilme + yksityiskohdat: 4/5
AJ 15.1.2017 13:11 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Kiva busti kaiken kaikkiaan, miellyttää silmää. Vaikea antaa mitään rakentavia kommentteja, kun ei itse osaa mallata figuja ja busteja, joten tyydyn vain kehumaan bustiasi. Ainoa nillitys tulee tuosta MG34 kk:sta, sillä kulumisjäljet ruosteineen? ovat hieman överit; tuossa kondiksessa ase ei todennäköisesti toimisi ja se enemmänkin muistuttaa museoissa olevia hoitamattomia vanhoja ruosteisia aseita - ase on kuitenkin sotilaan tärkein varuste, jonka pitää olla toimintakunnossa - henki riippuu siitä - kaikki muut varusteet mukaanlukien vaatteet tulevat perässä. Jostain kumman syystä aseet mallataan aina hiton huonokuntoisiksi… No joo pienellä vaivalla MG34:n saa fixattua; vähemmän on tässäkin tapauksessa enemmän… Parhain terveisin, AJ