Pienoismallit.net

BMW R75

Tässä se nyt on, ensimmäinen ryhmärakentelumalli, jonka saan ajoissa valmiiksi. Ja samalla vuoden 2016 ainoa valmistunut malli.
Kyseessä on siis Tamiyan 1/48-skaalan German Motorcycle & Sidecar. Malli ei varsinaisesti kuulu omaan erityisosaamisalueeseeni, mutta pienen googlailun perusteella selvisi, että todellinen esikuva on BMW R75. Valmistaja lienee jäänyt pois lisenssisyistä. Rakennussarjana tämä on ihan kiva, osat menevät Tamiyan tavanomaiseen tyyliin mukavasti nippuun. Mielestä suurimpana kompromissina renkaat, jotka on valettu kiinteästi lokasuojiin kiinni, mikä luonnollisesti verottaa yleisilmettä.
Mukaan kuului myös kaksi figuuria, mutta ne oli pakkokin jättää pois koska halusin rakentaa mallin aavikkoväreihin ja ukot on puettu selvästi viileämpään ilmastoon. Eipä niiden lisäämiseen olisi ollut sen puoleen aikaakaan. Pois jäivät myös erinäiset kangaskääröt joita olisi voinut lisätä kuormaksi. En tiennyt niiden soveltuvuutta Tunisiaan, joten varmuuden vuoksi päätin jättää käyttämättä.

Sen verran tuli kiire, että muutama yksityiskohta jäi viilaamatta. Näistä omaan silmääni eniten pistävät takavalot, jotka olisi pitänyt maalata punaisiksi (ja näin teinkin "virallisen" valmistumisen jälkeen). Tosin kunnollinen toteutus eli valojen lasi olisi vaatinut OOB-hengestä poikkeamista ja ei se punainen maalitäplä kovin uskottavaa illuusiota vielä luo.
Myös maalipinta jäi muutamilta osin heikommaksi kuin mihin normaalisti pyrkisin. Mihinkään hienosteluunkaan ei jäänyt aikaa, mitä nyt vähän litkutin moottoria kun tasainen alumiiniväri näyttää muuten niin kamalan tylsältä.

OOB-rajoitukset iskivät puolestaan pahiten sivulaukkuihin, jotka ovat onttoja sisältä ja niiden asettelusta johtuen tämä on valitettavasti myös mahdollista nähdä.

Em. syistä johtuen jätän pisteytyksen poikkeuksellisesti pois, kun lopputulos ei ole ihan sitä mihin normaalisti ilman aikataulupaineita pyrkisin. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen, että malli tuli ajoissa valmiiksi. Pitäisi luultavasti muutenkin pyrkiä vähentämään turhaa säätöä ja saada joskus valmistakin aikaan.

Kommentit

Kalle, tuo on ihan kamalan pieni, toki kaikkea mukaanlukien valurangat ja laatikko olisi saanut käyttää joten pieni skrätsääminen kyllä onnistuu, pitää hommata itsellekkin tuollainen 48 skaalan mp rekvisiitaksi. (btw, mopo on ihan hieno)
Jukka Luosujärvi kirjoitti:
Kalle, tuo on ihan kamalan pieni, toki kaikkea mukaanlukien valurangat ja laatikko olisi saanut käyttää joten pieni skrätsääminen kyllä onnistuu, pitää hommata itsellekkin tuollainen 48 skaalan mp rekvisiitaksi. (btw, mopo on ihan hieno)
Olet tietenkin oikeassa, ryhmiksen säännöt eivät sinänsä sivulaukkujen parantamista estäneet. Itse tulkitsen suoraan laatikosta rakentamisen vain hiukan tiukemmin. Ja paranteluun olisi pitänyt havahtua vähän aiemmin, nyt ei olisi ehtinytkään. Vaan eipä tuo yleisilmettä lopulta edes suuresti huononna noin omaa kokoelmaa ajatellen. Pienuus tuli tosiaan huomattua kun laitoin mallin hyllyyn. Onnistui kerrankin ilman mitään uudelleenjärjestelyä.