Pienoismallit.net

Finnair Fokker F27 Friendship

Fokker F-27 Friendship on hollantilaisen Fokkerin valmistama liikenne- ja kuljetuskone. Kaksimoottorisen potkuriturbiinikoneen suunnittelu alkoi 1950-luvun alussa, ja prototyypin ensilento tapahtui marraskuussa 1955. Koneen eri versioita valmistettiin yhteensä 786 kappaletta.

Finnairin luopuessa 1970-luvun lopussa Convair 440 Metropolitaneista yhtiö tarvitsi lyhyitä lentoreittejään varten DC-9-14/15-suihkukoneita pienempiä potkurikoneita, jotka olisivat myös huomattavasti Metropolitaneja taloudellisempia käytöltään. Yhtiö päätyi ostamaan Icelandairilta kolme käytettyä Fokker F-27 Mk. 200 -konetta. Kaksi ensimmäistä rekisteritunnuksiltaan OH-LKA ja -LKB merkittiin rekisteriin huhtikuussa 1980, ja kolmas OH-LKC kahta vuotta myöhemmin. Koneista luovuttiin vuonna 1988. Fokker F-27 muunnoksia oli myös käytössä Ilmavoimien kuljetuslentolaivueessa.

Päädyin tekemään mallini mittakaavassa 1/144, ja ainoa vaihtoehtoni oli japanilaisen Doyushan rakennussarja. Onnistuin tilaamaan sen japanilaiselta postimyyntifirmalta. Rakennussarjasta voisi todeta, että se oli hyvin yksinkertainen, pelkistetty ja monilta osiltaan puutteellinen. Mallin kasaamisessa ei ollut ongelmia, mutta suurin osa ajasta meni lukuisten yksityiskohtien lisäämiseen, mm. antennit, ilmanotto-scoopit ja lentomajakat. Rakennussarjassa ei ollut mitään valmiita yksityiskohtia. Työläin vaihe oli kuitenkin laskutelineiden skrätsääminen alusta saakka, sillä sarjan osat olivat täysin luokattomat. Jouduin itse tekemään laskutelinevarret sarjan ylipaksujen osien tilalle. Päälaskutelineiden renkaat löysin miljoonalaatikostani.

Jos malli olikin puutteellinen, niin Finnairin siirtokuvista ei voi sanoa samaa. Arctic Decalsin laser-printatut siirtokuvat olivat erinomaiset. Käsittelin ne aluksi varmuuden vuoksi Liquid Decal Filmillä niiden suojaamiseksi naarmuilta. Valitsin koneyksilökseni OH-LKC:n.

Maalasin rungon valkoiset alueet Tamiyan valkoisella Fine Surface Primerilla, jonka sitten lakkasin Tamiyan kiiltävällä spray-lakalla. Siipien, rungon ja laskutelineiden vaaalean harmaan maalasin Xrtacolorin Light greyllä, nro X139. Metallinväriset osat maalasin Vallejon metalliväreillä. Koneen jäänestokumit ovat Doyushan rakennussarjan siirtokuvia kuten ohjaamon lasituskin. Ohjainpinnat korostin pehmeällä lyijykynällä.

Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että malli oli aika krouvi ja siihen piti tehdä paljon lisätöitä, mutta mielestäni lopputulos muistuttaa tyydyttävästi esikuvaansa.

..niin ja omasta puolestani mallailurikasta uutta vuotta kaikille kolleegoille!

Kommentit

Kuvien pohjalta, ja sen viimeisen aidon kuvan, ei voi muuta todeta, kuin että loistavasti tehty malli. 1/144 mallailua kun en harrasta, niin voin vaan ihailla ilman asiantuntemusta.
Pisteetkin tuli ihan mututuntumalta
Erittäin esikuvansa näköinen ja upeasti onnistunut malli. Mielestäni juuri oikea määrä yksityiskohtia mittakaavaan nähden; siisti ja tasapainoinen!
Tally-ho 2.1.2017 10:03 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista Mika ja Heikki.
Hyvän näköinen Fokkeri. Eikä tainnut olla edes helpoimmasta päästä rakennettava. Finskin väreissä en muista tätä konetta nähneenikään.
Kaunis malli itsellekin läheisestä koneesta.

Tällaisessa tuli aikanaan huristeltua Helsingin ja Mikkelin väliä useampaan otteeseen kasarilla. Mallisi nähtyäni mieleeni tulvahti Fokkerin turbiinien mahtavat soundit ja hurja kerosiinin katku.

Tulipa mallikin tehtyä jopa kahteen kertaan Finnairin liveryssä: ensin Airfixin 1:72-mallina ja sitten vapaampi tulkinta puusta koulun käsityötunnilla.

Malli vastaa hienosti aikakauden Friendshipiä. Puhtoinen ilme sopii myös hyvin upeaan 1:144-matkustajakonesarjaasi.

Ainut seikka, joka hieman tökkäsi silmääni on korkeusvakaajien dihedraalikulma. Vääristääköhän kuvat vai olisiko kulma aavistuksen liian jyrkkä?
Tally-ho 2.1.2017 22:14 Vastaa lainauksella
Klaus Pylkkänen kirjoitti:
Ainut seikka, joka hieman tökkäsi silmääni on korkeusvakaajien dihedraarikulma. Vääristääköhän kuvat vai olisiko kulma aavistuksen liian jyrkkä?
Hei Klaus,

Kiitos mukavista kommenteistasi ja pojoista. Esittämäsi kysymys askarrutti meikäläistäkin paljon. Minustakin kulma tuntui aika jyrkältä. Löysin kuitenkin Hollannin IPMS:n sivuita oheiset koneen profiilipiirrustukset. Siinä suoraan edestäpäin laaditussa piirroksessa näkyvät korkousvakaajat, jotka vinoutuvat selvästi ylöspäin.

www.ipms.nl/walkarounds/walkaround-vliegtuigen-props/1466-walkaround-fokker-f27.html

Pyrin asettamaan vakaajat oheisen kuvan mukaisesti. Mene ja tiedä onko kulmakerroin juuri oikea :-)

T. Tally-ho
Itsellä jää usein nämä "uudemmat" vähemmälle huomiolle, omasta mielestä hyvä perussiisti malli, mittakaava huomioiden.
Tally-ho 4.1.2017 09:59 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista ja pojoista Jukka!
PhantomII 11.1.2017 09:11 Vastaa lainauksella
Oikein on hieno Fokkeri. 1980-luvun alussa näitä ihailtiin kotipihalta, varsinkin kun laskuun tulevat koneet olivat kuin tarjottimella taviskansan ihailtavana.

F27 en tunne kuitenkaan niin hyvin, että pystyisin sen kummemmin puutteita mallista kaivelemaan, vaan tyydyn nautiskelemaan nostalgisista tunnelmista. Tally-Ho:lle tyypillistä, pedanttia työskentelyä, on vahvasti havaittavissa.

Samoin, mallailurikasta alkanutta vuotta!
Tally-ho 12.1.2017 13:48 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisista kommenteista PhantomII