Pienoismallit.net

SdKfz 184 Elefant

s.Pz.Jg.Kp. 614 Poland 1945

Malli kuvaa yhtä Schwere Panzerjäger Kompanie 614 (s.Pz.Jg.kp. 614) viimeisistä Elefanteista Puolassa vuonna 1945.

Mallista on julkaistu artikkeli Mallix-lehdessä 1/2017.

Kommentit

Tervehdys Olli,

Nätin Elefantin olet rakentanut. Mikäli oikein ymmärsin, on malli suht suoraan laatikosta eikä siinä mitään. Toisaalta olisi ollut mukava nähdä malli rakennettuna samalla detaljoinnin tasolla kuin vaikkapa T-55 ja -72 mallisi. Eivät nuo ds-telatkaan nyt niin pahoilta näytä, vasemmalla puolella edessä laskeutuminen saisi tulla jo ekan telapyörän kohdalle. Naamari, kulumat ja kuraus ovat minusta ok. Ehkä hieman lisää kuraa vaunun kylkiin olisi poikaa. Kuraa voisi myös roiskutella noiden aika puhtaiden lumikohtien päälle. Itse olen saanut tehdyksi vain kolmelle mallilleni alustan, joten eipä enempää.

Kaikkiaan ja kokonaisuutena mallista jää ja siitä saa hyvän fiiliksen.

T. Jake
OH 23.2.2017 22:41 Vastaa lainauksella
Moro Jarmo!

Kiitos kommentistasi. Malli on tosiaan rakennettu suoraan laatikosta ja en käyttänyt läheskään kaikkia mukana tulleita syövyteosia. Detaljoinnin ja etsien lisäämisen halusin pitää minimaalisena ja keskittyä maalaamiseen ja vanhentamiseen. Kokemuksesta olen huomannut, että pitkälle detaljoidut mallit seisovat keskeneräisinä hyllyssä todella pitkään. No kesti tämänkin mallin valmistuminen yli kaksi vuotta 😁.

DS-telat ovat detaljoinniltaan ihan ok, mutta jos on valinnan varaa, niin henkilökohtaisesti valitsen jonkun muun materiaalin. Tämän mallin DS-telat reagoivat jostain syystä levittämääni kuraseokseen ja löystyivät ja menettivät muotonsa. Pienen taistelun jälkeen sain ne edes jotenkin pakotettua paikoilleen. Havaintosi vasemman puolen telan laskeutumisesta on siis täysin oikea.

Tämä on toinen valmistamani alusta, joten samassa veneessä ollaan.
Moi Olli,

Keskeneräisten mallien kohdalla itselläni myös sama ongelma. Emme varmaankaan ole ainoat mallarit, jotka ovat huomanneet saman asian. Olen koettanut ratkaista ongelmaa siten, että tein listan työpöydälleni keskeneräisistä malleista sekä malleista, jotka ovat vailla pintakäsittelyä, kuraa jne. Tällä koetan ehkäistä uusien mallien "korkkaamista" ennen kuin nuo vanhemmat on saatu valmiiksi ja onhan tuo jossain määrin toiminutkin.

Vinkkisi DS-telojen reagoimisesta kuraus- yms. aineisiin on hyvä meille kaikille.

Huomenna museolle?

t. Jake
Nätti elefantti!
OH on tehnyt vaikuttavan mallin ronsu eli efelantti PST-vaunusta!! Taitaapi olla parhaat kuraukset näillä sivuilla! Onnitteluni Viikon Mallista!

yst.terv. Seppo V