Pienoismallit.net

"Schleichfahrt"

WW2 U-Boot Kommandant

WW2 aiheisia malleja tulee harvemmin tehtyä, mutta saksalainen sukellusvenemiehistö on aina kiinnostanut minua. Hommasin tämän laadukkaan korealaisen Life Miniaturesin bustin viime syksynä hollannissa pidetystä SMC mallitapahtumasta.

Mallivarastostani löytyy ennestäänkin jo 5-6 saksalaista sukellusvenekapteenin bustia, mutta tämä viimeisin on ehkä hankkimistani paras. Tarkoituksena oli alunperin tehdä ensin yksi niistä vanhemmista kapteeneista "treenityönä" alle. En kuitenkaan löytänyt mistään sitä mallia joka oli mielessä, joten päätin lopulta maalata suoraan tämän.

Sang-Eon Lee on skulptannut bustin masterin ja täytyy sanoa että etenkin vaatteiden laskokset ovat upeasti mallinnettu. Ainoat omat lisäykset ovat takin nappien ompeleet ja muovilevystä tehty hatun punainen miekkakala- merkki.

Malli on maalattu (ruiskulla ja siveltimellä) Andrean ja Vallejon akryyleillä.

Kommentit

Jälleen alan klassikko Petriltä.
Annoin täydet pisteet. En keksi parantamista, enkä pysty itse samaan. Huikea malli! Kaunis. Ruutupaita vielä kaiken lisäksi, ja aidon näköinen. Suorastaan haistaa lemun. mikä äijästä lähtee. Olen itsekin tosi vannoutunut sukellusvene fani. (Vaikka olen hieman tätä pisteytys-systeemiä vastaan, annoin pojot. Kuten Juice sanoi; mitalien vastustamisyhdistyksen kunniamitali!)
OV 29.12.2016 08:13 Vastaa lainauksella
Upean hienoa työtä etenkin naaman alueella. Ei kyllä minullakaan tule mieleen mitään parannettavaa Lopputulema on aivan täydellinen.
Aivan mahtava! Varsinkin tuo lakki pistää silmään. Positiivisesti! Mitä partavaahtoa käytit?
Hyvältä näyttää, Petri! Jos vielä jaksat työstää pystiä niin hiukset ja parta ovat hieman monotoniset. Ehkä pienellä pensselillä yksittäisiä karvoja sinne ja tänne?
Kiitos kommenteista :-).

Jukka ja OV! Aina löytyy parannettavaa, mutta tällä kertaa pääsin lopputuloksessa aika lähelle sitä mitä halusin.

Marcus! Käytin Pirkka halpis partavaahtoa ;-)

Jari! Täytyy kattoa jos jaksaisi tehdä vielä jotain parralle ja hiuksille. Uusi malli tosin jo työn alla ja harvemmin tulee paranneltua vanhoja…
Samperi minkä taas menit tekemään. Jumituin katselemaan kuvia yhä uudelleen ja uudelleen, mutta niinhän se pitää mennäkin.
Mielestäni parasta on "lippis", ruutupaita, silmät ja kiikarit.

Lippis on varsinkin kuvissa kolme ja neljä aivan oikean ja tosiaan melko likaisenkin oloinen, mutta silkkisyys ei ole lian peitossa ja kokardi tarkkaa jälkeä. ( tarkempaa kuin tekemäsi "vara-avain":D, eli miekkakala)
Ruutupaita maalattu silmiinpistävillä väreillä, jotka antavat kokonaisuuteen mukavaa eloa. Silmistä loistaa jotenkin haukkamainen katse. Kiikarit kivasti kuluneet oikeista kohdista.

Myös edellisien kommentteihin tukeudun tukan ja parran osalta. Liekkö missään figuurissa / valmissarjassa tehty noita pään haituvia ohuemmiksi? Vilkaisin muutaman ulkomaisenkin tekeleen ja aika klimpeissä karvat on. Tässä ehkä haastetta monelle, että miten ne saisi näyttämään aidolta.

Niuhotan hieman myös upseerin kaulasta. Se on maalattu ja varjostettu hyvin, mutta on kuvissa kaksi ja kolme se on ihmeellisen muotoinen. Vika on sarjan valmistajan, mutta kovin näyttää jännetulehdus ja struuma olevan päällä. Eli kaulassa on liian paksuja jänteitä ja lihaksia. Ekana tuli mieleen painonnostajan kaulalihakset, mutta ei nekään ole tuollaisia.

Tässä mittakaavassa ei ihan joka päivä näe figuja ja senkin takia ihan mielenkiinnolla kuvia plärää uudelleen.
Onnistunut malli ja varmasti tyytyväisiä itsesi lisäksi ovat kaikki tämän sivuston yli viisituhatta henkilöä..
T.T
AJ 29.12.2016 19:12 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Vai että ryömintävauhtia eteenpäin, olet kuitenkin painanut volle Farht voraus eli täyttä vauhtia eteenpäin tämän upean bustin teossa. Onhan tämä jälleen loistava suoritus sinulta, joka samalla myös osoittaa sen, kuinka vaikeita figut ja bustit ovat mallata - elollisen olennon mallintaminen lienee vaikeinta mitä mallailun saralla voi ylipäätään tehdä.

Rakentavat niuhotukset, nillitykset ja narinatkin - joita tietysti aina löytyy, "kun kääntää kiveä" - on jo edellä tuotu esille, mutta huolimatta niistä, teoksestasi näkee aivan selkeästi mitä laatutyötä se on jälleen. Oma pikku nillitykseni tulee tuosta lakista, sillä kun katson käytettyä, kauhtunuttu, likaista ja kulutta yo-lätsääni (joka muuten jo lienee ollut "käytössä" kauemmin kuin yhdenkään WWII:ssa olleen U-Boat Kommandantin hattu), niin kuluneisuus, likaisuus ja käyttö ei näy yhtä tasaisesti valkoisessa hatun osassa eli osa lärästä on yhä melko kirkkaankin valkoista, osa likaisen ruskeaa ja osa kellertävää höystettynä erilaisilla läikillä. Nyt U-Boat Kommandantin hattu on nätin tasaisen likainen… No joo, tuo tuosta turhasta nillityksestä, hyvältä ja hienolta se noinkin näyttää.

Joka tapauksessa kääntelee tai vääntelee asiaa miten tahansa huippubustihan tämä on, mestarin jälki näkyy. Erityisesti tykkään figun kasvoista, niissä on sitä kovia kokeneen merikarhun vakavuutta, tuskaa, ahdistuneisuutta, ahavoituneisuutta ja päättävyyttä. Ja se on paljon se, kun nuo aspektit saa kasvoista esille - aivan varmasti viiden staran edestä. Petri, olet niin hyvä, että sinulle pitänee luoda oma arvosteluskaala… Terkuin, AJ
Todella upea, kasvoissa kuvastuu hyvin rasitukset ja jännitykset.
Esko P. 6.1.2017 18:07 Vastaa lainauksella
Aivan mielettömän hieno malli! Pystyispä joskus samaan :)
Ainoat "mielipide"nurinat koskevat lakin valkoista, joka näyttää mielestäni oudon silkkiseltä, lakin kotka voisi olla yksityiskohtaisempi ja ekan luokan rautaristi on vähän hutaisten maalatun näköinen. Ruutupaita on mielestäni erityisen upeasti tehty!
Loistavaa työtä taas, Petri!

Jatka samaan malliin.
Onnea taas Viikon Mallista! Kelpaa näytellä missä vaan.
Kiitooos Mallarikolleegat :-)
Onnittelut viikon mallista, on vakuuttavaa jälkeä taas Petriltä!
AJ 15.1.2017 12:19 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onnittelut ansaitusta viikon mallista jälleen kerran! Terkuin, AJ