Pienoismallit.net

Stalingrad

Terve!
Laitan pari kuva noin vuosi sitten rakennettusta "Stalingrad" diosta.

Kommentit

Ihan kelpo dio! Missä Marder II:n miehistö vai ovatko jalkautuneina!?

Yst. Terv. TK:n Seppo
Yleistunnelmasta, maastosta ja rikkoontuneesta betonirakennelmadta täydet pisteet!! Todella upeita!
Kritiikkiä figuureiden liian siisteistä uniformuista. Myös tuo Marder vähän "kelluu" maaston/alustan päällä.
Yleisilme kuitenkin huomattavan paljon pisin puolella!
Pidän!!
Moi Aivar! Alusta on aivan loistavaa työtä. Onko nuo palkit omaa työtä(scratch) vai jostakin sarjasta?

Tankista pitäisi saada parempia kuvia, mutta hyvältähän tuokin näytää. Petri tuossa jo mainitsikin Marderin "kellumisesta".

Terv Pekka.
Asiallisen näköinen dio! Marder on ilmeisesti saanut dion tarinassa jollakin tavalla siipeensä kun on putkia pudonnut päälle ja sen takia miehistö on evakuoitunut? Marderista olisin jättänyt tykin ajotuen alas ja kääntänyt putkea hieman dynaamisemmin toiminnan suuntaan. Muita kommentteja vaunun kellumisesta ja vaatetuksen puhtoisuudesta olikin jo yllä…

Terv, Sami
Jermakki 21.12.2016 17:42 Vastaa lainauksella
Diopohja todella onnistunut. Ehkä katkenneen betonipylvään murtumapinnat voisivat olla vaaleammat. Kuten lajitoverit totesivat, niin figuurit ovat turhan puhtoisia. Kuvien perusteella vaunusta ei osaa sanoa mitään syvällisempää, mutta selkeämmät taisteluvauriot vähentäisivät huolta vaunun edessä olevien suhteen ;). Rysyn vaunu keula toiseen suuntaan voisi toimia karvan verran paremmin tässä kokonaisuudessa.
Hei!
Kiitos kaikille!
Olen täysin sama mieltä Marderistä. Tämä Marder II on rakennettu muistakseni seitemen vuota sitten. Malli seisoi vuosia hyllyllä ja tarkotitukseni ei ollut käyttää sitä diossa. Tämä on myös syy että tykki on kuljetusasennossa ja telaketjut eivät noudata maisemaa. Olen täysin varma, että joskus tulevaisuudessä vaihtan Marderin tilalle Panzer III-en.
Jostain syystä näyttävät valokuvissä figuureiden uniformut siisteiltä. En tiedä miksi, ehkä valo??
Dion alusta on kokonaan itse valmistettu, myös palkit. :-)
Haluan myös sanoa, että on hyvä lukea yksityiskohtaisia ​​kommentteja, se auttaa estämään tulevaisuudessä vastaavia virheitä!
Terveisin,
Aivar
Jermakki 21.12.2016 19:52 Vastaa lainauksella
Se seikka on muistettava, että nettisivustoilla voi arvioida ennemminkin mallista otettuja kuvia kuin itse mallia. Se vaan täytyy huomioida mallia arvioidessa ja arviointia vastaan ottaessaan.
-JK- 2.10.2022 11:26 Vastaa lainauksella
Hieno dioraama, itsekin puuhailen aiheen parissa juuri.

Sellaista pohdin vain että eikös saksalaiset vaihtaneet Dark Yellow (Dunkelgelb) väriin vasta helmikuussa 1943? Eli Marderin pitäisi olla German Pz. Grey (Dunkelgrau) värillä, jos halutaan olla historiallisesti tarkkoja.