Pienoismallit.net

Breda Ba.88B Lince

86 Laivue. Campiglia Marittima, kesäkuu 1940

Breda Ba.88 Lince Italialainen kaksimoottorinen kevyt pommikone. Koneen ensilento oli lokakuussa 1936. Prototyyppissä oli Gnome-Rhône K-14 tähtimoottorit jotka tuottivat 900hv. Kone vaikuttikin alkuun hyvältä kokonaisuudelta ja 1937 se rikkoikin maailmanennätyksiä suljetulla 100 ja 1000 kilometrin radalla.
Tuotanto aloitettiin touko-lokakuun välillä 1939. Moottorit olivat 1 000 hv (746 kW) tehoiset ja Piaggion valmistamat P.XI RC.40-tyyppiset.

Breda Ba.88 Lince kykeni kuljettamaan enintään 1 000 kg suuruisen pommilastin. Toimintasäde oli 1 640 km. Koneen huippunopeus 490 km/h ja lakikorkeus 8 000 m. Puolustusaseina olivat 3x 12,7 mm Breda-SAFAT kk:t ja 1x 7,7 mm liikuteltava kk yläampumossa.

1940 kaksi laivuetta värustettiin Ba.88 koneilla. Koneet toimivat Sardiniasta Corsican lentokenttiä vastaan. Nopeasti lentäjät huomasivat, että kone oli erittäin alitehoinen ja suorituskyvytön. Vihollishävttäjien puuttuessa koneet onnistuivat kuitenkin suorittamaan tehtävänsä.

Myöhemmin 64 konetta lähetettiin 7 laivueeseen Pohjois-Afrikkaan. Koneiden surkean suorituskyvyn takia 7 laivue maadoitettiin Italialaisten offenssiivin alkeassa brittejä vastaan. 3 konetta yritti startata tehtävälle, yksi ei päässyt ilmaan, toinen pääsi, mutta suorituskyky ei riittänyt enään kääntymiseen, joten kone lensi suoraan tukikohdastaan Castelvetranosta Sidi Rezeghiin.
Hiekka suodatimien asentaminen laski suorituskykyä lisää ja useat yksiköt eivät enään kyenneet lainkaan nousemaan ilmaan. Koneiden aseistusta, polttoainetta ja pommikuormaa kevennettin, mutta suorityskyky ei juurikaan parantunut.

Viisi kuukautta sodan sytymisen jälkeen jäljelle jääneet koneet sijoitettiin lentokentien reunoille hämäämään vihollisen tiedustelua. Tässä lyhykäisyydessään omasta mielestäni mielenkiintoisen italialaisviritelmän tarina.

Malli on tsekkiläisen MPM:n käsialaa. Mallin rakentaminen alkoi jo vuosia sitten ja keskeytyi motivaatiopuutteen takia. Nyt mersuprojektien lomassa olen rakennellut sitä valmiiksi.
Mallin rakentamisesta alkaa olla jo vuosia aikaa, mutta muuten se on suoraan paketista. Lisäsin istuinvyöt ohjaajalle ja ampujalle.
Osien istuminen oli sellaista perus tsekkiläistä. Ei hyvää, joskaan ei ihan surkeaakaan. Hiomista ja kittaamista piisasi. Kone odotti vuosia maalipintaa. Vuosien jälkeen yritin ensin maalata täpläkuvion pastelliliiduilla, mutta siitä mitään tullut. Lopulta maalasin ruiskulla käytäen mr.hobbyn ja mr.colorin maaleja. Hirveästi en konetta vanhentanut, koska eivät ne hirveästi toimintaa nähneet. Ohjaamon kuomun katkaisin ja laitoin sen auki asentoon.
Koneyksilöksi valitsin koneen 86-8. Kone oli yksi niistä joka operoi Sardiniasta Corsicaa vastaan.

Kommentit

AJ 18.12.2016 20:24 Vastaa lainauksella
Moi Jussi,
Onpa kaunis ja tyylikäs toteutus melko kauniistakin vähemmän tunnetusta koneesta. Kiitos hyvästä historiikistä ja rakentamiskuviosta. Uskoisin, että on todellinen työvoitto saada lekomalli valmiiksi vaikeasta aihiosta. Hyvin olet kuitenkin onnistunut, sillä kaikki näyttää olevan kohdillaan rakentaminen, maalaus, säistys ja viimeistely. Joku alusta toisi hienoa mallia paremmin esille.

Hieno camo - loistavan tyylitelty ja kaunis lekomalli! Parhain terveisin, AJ
Moi.

Kiitos palatteesta. Varmaan parit Tamiya:t pitää välissä rakentaa, jotta into pysyy yllä. MPM ja Special Hobby tekevät kyllä kiinnostavimmat mallit. Niissä monia, jotka tekisi mieli rakentaa.

Jussi
Terve !
Hyvännäköistä työtä, pidän maastokuvioinnista :).
Onpa persoonallisen näköinen lentolaite. Mielenkiintoinen malli hieman harvinaisemmasta konetyypistä. Siistiä rakennustyötä jonka kruunaa tyylikäs camo. Tutto Bene!
Moi Jussi!

Nyt on sellainen lentolaite, josta minäkin pidän.

Harvinaisempi aihe, limited run sarja, kova työ ja hyvin toteutunut lopputulos. Pakko pitää (aivan oikeasti).
Kuvia vaan hieman paremmaksi, niin erittäin hyvä.
Vaikka kuvia on samalta sivulta, eikä lähikuvia -joita kaipailen, niin työnjälki on kerrassaan mainiota. Ja malli myös sellainen herkku, jota kestää esitellä.
Mitäpä muutakaan, kuin odottamaan paria lähikuvaa. Kaikista malleista niitä mallaajat uskalla laittaa, mutta tästä varmaan kärsii.
T-T
Moi!

Aina kun saa MPM:n mallin valmiiksi, niin voi kyllä onnitella itseään. Hienon näköinen malli, ja maalauskin on onnistunut hyvin. Mielenkiintoinen historia tuolla koneella. Tämmöinen linkki tuli vastaan tästä koneesta.The Italian Breda Ba.88 “Lynx” – The Worst Operational Airplane Of WWII
Kiitoksia kommenteista.

En oikeen saa noista valokuvista hyviä. Kalusto ja valaistus heikkoja. Heti, kun Lidl myy taas valokuvaus studiota ostan sellaisen. Paras kamera, joka taloudesta löytyy on ipad. Yleensä valokuvaus ajankohtakin on illalla lasten mentyä nukkumaan, joten luonnonvaloa ei ole saatavilla.

Jussi
Jussi Vanhatalo kirjoitti:
Paras kamera, joka taloudesta löytyy on ipad. Yleensä valokuvaus ajankohtakin on illalla lasten mentyä nukkumaan, joten luonnonvaloa ei ole saatavilla.

Jussi
No joo, jos perhetilanne on tuollainen, niin en kysele enää enempää. Kiva kun ehdit välillä mallailemaan.