Pienoismallit.net

North American Aviation P-51D Mustang

Daisy Mae

P-51 Mustang oli yhdysvaltalainen, toisen maailmansodan aikainen yksimoottorinen ja -paikkainen hävittäjälentokone. Sitä pidetään yhtenä toisen maailmansodan parhaista hävittäjistä.

Ensimmäisten mallien lentokorkeus ja toimintasäde olivat rajallisia, mutta paremmalla Rolls-Royce Merlin -moottorilla, suuremmilla polttoainesäiliöillä, kuplakuomulla ja madalletulla takarungolla neljännestä mallista (P-51D) tuli erinomainen hävittäjä. Sitä käytettiin saattamaan ja puolustamaan pommikoneita pitkillä pommituslennoilla Saksan yllä. Mustang oli erittäin suorituskykyinen: sitä nopeammat potkurilentokoneet tulivat käyttöön vasta aivan sodan loppuvaiheessa, ja niiden valmistusmäärät olivat hyvin pieniä Mustangiin verrattuna.

Tunnetuin tyypillä lentänyt lienee yhdysvaltalainen hävittäjä-ässä Dominic S. (Don) Gentile. Hän saavutti 21 vahvistettua pudotusta (epävirallisesti 30) ennen komennuksensa päättymistä. Niistä 15 1/2 hän saavutti Mustangilla[1]. Hänen nimikkokoneensa oli P-51 B "Shangri La". Eniten ilmavoittoja Mustangilla saavutti kapteeni George S. Preddy, 25 kappaletta. Hänen nimikkokoneensa oli P-51D "Cripes A' Mighty".

Tämä yksilö kuvaa Lt Allen K Abner "Daisy Mae" konetta. Hänen yksikkönään oli ns "Yoxfordin boys" eli 363 FS 357 FG.

Itse rakentaminen oli simppeliä ja maalamisen suoritin AK:n eri metallisävyillä.
Siirtokuvat on Kitsworldin arkilta. Ohjaamossa Eduardin etsit.

Ns tunnelmakuva ei ole dioraama vaan julisteiden avulla luotu lavaste.
Malli on valmistunut viime vuoden lopulla.

Kommentit

Mahtavaa jälkeä. Tuo metallimaalaus on jo aikaisemmin tehnyt vaikutuksen. Kyllä tällä Mersun alas saa!
Jonkka 12.12.2016 13:55 Vastaa lainauksella
Onpas totisesti komea, erityisesti mustaa taustaa vasten tuo metalliväri näyttää mahtavalta. Kun sanot maalanneesi AK:n väreillä niin tarkoitatko Xtreme metal -värejä? Niitä olen kerran kokeillut ja hyväksi todennut ja himottaisi päästä kokeilemaan isompaan pintaan - mutta pohjatyön tarkkuus arvelluttaa.
No huh huh, aivan huikea taidonnäyte. Kokonaisuus todella hivelee silmää, itse kone huolellisesti kasattu, maalaus ja siirtokuvat viimoisen päälle ja kuvaaminen kympin arvoista työtä. Mitä tästä muuta voi sanoa kuin että tykkään todella!
Fixaa vasemman siivekkeen sormenjälki pois niin kaunistuu kummasti =)
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Fixaa vasemman siivekkeen sormenjälki pois niin kaunistuu kummasti =)
Hei vaan Jari!

Siinä ei ole sormenjälkeä! Tarkistin asian juuri mallista suurennuslasin kanssa :) Maalipinnassa on siinä hieman erilaisuutta, joka tietyssä valossa heijastuu jyrkästi esiin.
Hei Jonkka!

Kiitos kommentista. Maalit ovat juuri niitä. Itse olen käyttänyt Tamiyan semigloss blackia pohjavärinä.
Kiitos Marcus!

Saako sillä mersun alas? Sehän riippuu ihan kuka on puikoissa ;)
Kiitos Markku kommentista ja hyvää alkavaa viikkoa.
Huikea metallimaalipinta. Oikein häikäisee. Malli on tosi siisti ja ilmeisesti nuo mekatsut ovat pesseet koneen pakokaasu- ja ruutivanat. "Daisy Maen daisarit ovat maalattu sellaiselle kohdalle, että noessahan ne on aina. Vai liekkö tarkoituksella, niin mekaanikot saavat niitä hinkkailla puhtaaksi.

Silleen ihan pikkasen nillitän, että ainakin vasemman siiven jenkkitähtitunnukseen olisi kenties voinut myös tuon paneeliuran tehdä?
Mutta nätti ja upea ja vaikka mitä.
( Monesko Mustangisi)?
Timoa kompaten että siiven uppoviivat voisi kokonaan hävittää, olivathan oikean Mussen siivistä kaikki paitsi luukkkujen saumat umpeen kitattu.
Terve Timo!

Kiitos kommenteista, kiva kun pidit. Joo, tarkoituksella jätin tämän siistiksi, mustangeja taitaa olla hyllyssä 36 kpl, osa siistejä ja osa rähjäisempiä.
Tässä tuntui että ei viitsi tuota nättiä tyttöä ruveta sotkemaan. :)

Itse asiasssa paneliurat löytyy siitä siirtokuvasta, tosin olisin kyllä voinnut vahventaa niitä enemmän. Luonnossa ne näkyy paremmin(Kauheeta selittelyn makua alkaa olemaan jo tässä :D )
AJ 13.12.2016 09:46 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Mitäs tähän nyt enää oikein lisää, kuin komppaa kehuja yllä. Hyvä taustoitus, huippu rakentaminen ja viimeistely kaikin puolin. Pikku nillitys Jari B:tä lainaten tulee siitä, että tosiaan nuo siipien uppoviivat olisi voinut kokonaan hävittää, sillä, kuten hyvin tiedät oikean 'Stang':n siivistä kaikki paitsi luukkkujen saumat olivat umpeen kitattu. Mutta voihan ne näinkin näyttää eli siipien uppoviivat olla esillä, koska ilmeisesti 95-99% mallareista kuitenkin jättää ne aina esille, vaikka esikuvissa ne olikin kitattuja…

No joo, nillitykset sikseen; huippulekomallihan tämä on selkeästi ilman sen kummoisempia selittelyitä - tuo metallipinta on järkyttävän hieno aivan kuten muissakin metallipintalekomalleissasi - loistavaa!

Tuo ns. tunnelmakuva on ässä, samoin kuvat mustaa taustaa vastaa. Kyllähän 36 valmiin upean 'Stang':n lisäksi vielä toinen mokoma mahtuu, kun 'Stang':ja ei koskaan ole liikaa…

Top Notch 'Stang' enuff said! Terkuin, AJ

PS Pekka, saat opettaa minulle miten teet tuon huipun metallipinnan, sillä tyrin sen aina systemaattisesti…
Moi AJ !

Kiitos kommenteista, Pitää järjestää sinulle maalauskurssi kun tulet taas käymään :) Ja kiitos myös Jarille kommenteista.

Ja sitten noihin paneelien kittaukseen, se on ihan totta mitä sekä sinä että Jari B Miettinen kirjoititte.
Mutta kuten sanoit, suurin osa mallareista jättää ne kittaamatta. Itsellä on kokoelman tarkoituksena esittää mahdollisimman monta erilaista yksilöä, ja siihen tarkoitukseen Tamiyan P-51 on hyvä, koska se on helppo ja nopea rakentaa, ja en ole viitsinyt hieroa niitä sen enempää.

Minulla on muutama yksilö, kuten esim "Big Beautiful Doll ja Gunfighter ja pari muutakin, ja ne ovat sellaisia millä on lennetty vielä sodan jälkeen lentonäytöksissä, Niissä ei ole paneeliuria kitattu oikeesti. Eli kokoelmassani on siis muutama "realistinen" yksilö :D

Eräässä uudessa mallailu-opuksessa on hieno "Stang" johon on myös paneeliurien lisäksi vedetty kaikki niitit. Se vasta hyppää silmille :D.

Tarkoitus on yrittää tehdä myös mahdollisimman realistinen "Pony" johon tulee myös kittaukset.
AJ 13.12.2016 13:50 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Ollos hyvä. En muuten antanut staroja, ainoastaan nuo kirjalliset kommentit - jos staroja antaisin, niin eiköhän tämä sinne tappiin asti nousisi, kuten muutkin 'Stang':si; on ne vaan niin viimeisen päälle rakennettu, maalattu, säistetty ja viimeistelty; esim. nuo maitsemasi "Big Beautiful Doll" ja "Gunfighter" - sen tajuaa viimeistään silloin, kun ne näkee livenä!!!

Ainoastaan tuosta siipipaneelien kittauksen puutteesta? voisi 0,1 - 0,5? pojoa eli puoleen pojoon saakka nillittäen miinustaa; Nillitys, nillitys, urputus, urputus jne… :D :D :D

Tosiaan noissa lentonäytös-'Stang':ssa siipipaneeleja ei ole kitattu, mutta niiden paneelit on hiottu, kiillotettu ja tarpeen mukaan uusittu ja maalattu. Myös lommot on pyritty suoristamaan/korjaamaan. Puolestaan Air Racer 'Stang':t on sitten viimeisen päälle kitattuja, hiottuja, kiillotettuja ja (lommot) suoristettuja. Eli molemmat ääripäät löytyvät.

Kiitos etukäteen maalauskurssista - joutunet pitämään sen tälläiselle kovapäälle kuin minä useaan kertaan, ennen kuin oppi menee jakeluun, jos ylipäätään menee… :D

Joo, mallailuopuksissa löytyy kaikenlaisia kivoja opastuksia siitä, kuinka tehdä realistinen malli :D. Samoin eräässä uudessa lekomallailulehdessä on "mallisuoritus" F-4B:n rakentamisesta ja viimeistelystä. Lekomalli näyttää siltä, että se olisi vedetty tukialuksen kölin alta :D. Ironiaa lisää vielä se, että ko. lehdessä on värikuva aidosta lekosta, joka näyttää melko erilaiselta :D.

Ei muuta kuin lisää 'Stang':ja näytille. Terkuin, AJ
Moi AJ

Pitää jossain vaiheessa laittaa näytille Accurate Miniaturesin 1/48 Paul Manzin Bendix racer mallia P-51C Mustang.

Malli on koko punainen ja sopisi laittaa esille näin joulun alla.

Terv, Pekka
AJ 13.12.2016 20:30 Vastaa lainauksella
Moin Pekka, Tarkoittanet tätä Raceria: s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/22/ee/05/22ee05f323e41158f5d17740d65c4201.jpg ja www.aafo.com/hangartalk/attachment.php?attachmentid=18045&d=1327345619 melko kaunotar!!! Ja hyvinhän tuo jouluteemaan istuu. Terkuin, AJ
No nyt on kiiltoa pinnassa niin, että melkein reibaaneja tarvitsee ;) Varsin näyttävä ja hyvin viimeistelty esitys.
Kiitos E-P kommentista,

Terv, Pekka
Metallipinta on kyllä huikean hienosti toteutettu! Muutenkin pidän mallista kokonaisuutena, tuntuu olevan kaikki osa-alueet kivasti tasapainossa. Ja todiste siitä että malli näyttää hyvältä myös ilman suurempia likaamisia!
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Timoa kompaten että siiven uppoviivat voisi kokonaan hävittää, olivathan oikean Mussen siivistä kaikki paitsi luukkkujen saumat umpeen kitattu.
Ai niinpäinkö se olikin. Sitten en nillitä mistään.
Ihmettelen, jos ne oli kitattu umpeen kaikissa sodanaikaisissakin koneissa? Sitäkin ihmettelen miten se kitti pysyi saumoissa? Käsittääkseni siivet ja runko "elää" kovissa G-voimissa?
Mutta Jari B. on näistä asioista perillä, joten uskon sen.
Kyllä se kitti siellä siiven raoissa pysyy niinkuin mm. Phantomeissa sun muissa yli 2G vipeltävissä koneissa. Sileällä siivellä saatiin Mustangin siiven laminaarisuus stabiilimmaksi ja siten lento-ominaisuudet vakaammiksi. Mm. sakkausominaisuudet olivat pilotille edullisemmat =)
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Kyllä se kitti siellä siiven raoissa pysyy niinkuin mm. Phantomeissa sun muissa yli 2G vipeltävissä koneissa. Sileällä siivellä saatiin Mustangin siiven laminaarisuus stabiilimmaksi ja siten lento-ominaisuudet vakaammiksi. Mm. sakkausominaisuudet olivat pilotille edullisemmat =)
Kiitos edelleen sivistämisestä. Pitää silti ihmetellä kitin pysymistä. Oliko niiteissä välystä ollenkaan? Jos ei, niin miksihän niitä peltien saumoja sitten ei vaikkapa hitsattu toisiinsa kiinni?
Niitit uppokantoja ja niitattu kitin kanssa. Hitsaaminen estää siiven elämisen ja vaikeuttaa panelienvaihtoa joten Jenkit eivät kovinkaan tuosta hitsaamisesta tykänneet rakenteissa tai verhoiluissa.
Kiitos Janne kommentista :)

Ja Jarille tietoiskusta. :)
Jari B. Miettinen kirjoitti:
Niitit uppokantoja ja niitattu kitin kanssa. Hitsaaminen estää siiven elämisen ja vaikeuttaa panelienvaihtoa joten Jenkit eivät kovinkaan tuosta hitsaamisesta tykänneet rakenteissa tai verhoiluissa.
Kiitti taas Jari. Kitti lienee ollut elastista, koska muutenhan se estäisi myös siiven elämisen. Ja jos elastinen kitti tvs. aine tuikataan paneelien saumoihin ja niittien välyksiin niin vieläkin ihmettelen, että miten siinä elävässä saumassa pysyi maali sen kitin päällä? Vaikka kitin olisi maalannut metallimaalilla, niin kyllä siihen railoja luulisi syntyvän. ( Jenkkien osaamista, mutta joko se oli 40-luvulla).

Kiva, että tällainenkin asia saa keskustelua aikaan ja kehittää mallailua varmaan monen kohdalla. Jo siksikin, että Mustangin eri versiot ovat aika monen mallarin mielessä.
Kyllä kitissä maali pysyy tiukemmin kuin pellissä =) jopa jo silloin 1940 luvulla. Lentokone kiteistä voisi kirjoittaa kirjan, sen verran monimutkainen aihe on. Jos tutkit esimerkiksi Me 262 ja Me 163 konetta, niin niistä tehdaskuvista sinulle selviää saksalainen tapa kitata saumat. Jenkit kittasivat myös laskutelineitten HHT. teräksestä tehdyt laskutelineitten rungon silloisella DuPontin hopeanharmaalla elastisella iskuiltasuojaavalla kittimaalilla.
AJ 15.12.2016 22:23 Vastaa lainauksella
Moi, Jari B onkin tuossa edellä jo vastannut hienosti ja perinpohjaisesti 'Stang':n kittaamisesta yms…, joten en toista samaa asiaa, vaan komppaan Jari B:tä 100%. Lisään vain muutaman kuvan, jotka vahvistavat kaiken Jari B:n edellä kertoman:
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/16/00/131600.jpg[/img]
P-51D Puttied Wings
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/16/01/131601.jpg[/img]
P-51D wing top
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/15/98/131598.jpg[/img]
Mustang Wing Finish
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/15/99/131599.jpg[/img]
P-51 Filling panel joins
Olen varmaan nämäkin kuvat postannut joskus aiemminkin, kun olen nillittänyt ja urputtanut 'Stang':n siipien kittaamisesta joidenkin P-51 mallien yhteydessä. Kittaukset on kerrottu mm. Malcolm Lowe:n "North American P-51 Mustang" P-51 raamatussa ja Francis H. Dean:n "America's Hundred Thousand: U.S. Production Fighters of World War II" Toisen Maailmansodan amerikkalaisten hävittäjäkoneiden absoluuttisessa raamatussa. Jari B edellä osuvasti jo toteaa, että lekokiteistä voisi kirjoittaa kirjan, sillä aihe on monimutkainen ja sakuilla oli omat kittinsä ja kittaustapansa. Lekomallarit tekevät pääsääntöisesti sanottuna usein kardinaalimokia, kun ylikorostavat paneeliuria, jotka ovat oikeasti olleet kitattuja; esim. mm. Heinkel He 219 Uhu:nkin paneeliurat olivat kitattuja. Mutta, kuten edellä on jo sanottu, esim. 95-99% 'Stang'-mallareista kuitenkin jättää siipien uppoviivat esille; ja vielä ylikorostuneesti. Parhain terveisin, AJ
Todella makee maalaustyö. Pinnan elävyydestä saa hyvän käsityksen noista kuvista!

-JT
Kiitos Jussi :) Kiva kun pidit mallista! Samoin AJ kiitokset sinulle noista linkeistä. Nyt taitaa olla ihan pakko kitata seuraava "Pony" taidan kokeilla sitä Mengin mallissa kun se ilmestyy.

Terv, Pekka
Kiitokset Jarille jälleen kerran, kuin myös AJ:lle kuvalinkeistä. Kyllä se nyt on vain uskottava -kittaus siis.
Katselin monia tällä saitilla olevia Mustangeja ja.. no katelkaa itse..
T.T
AJ 18.12.2016 15:38 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Vähän offtopicia
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Reviewed by Brett Green, Meng's 1/48 scale North American P-51D Mustang www.hyperscale.com/2016/reviews/kits/mengls006reviewbg_1.htm

Brett Green, Meng's 1/48 scale P-51D Mustang Part Two - Construction www.hyperscale.com/2016/features/mengp51d48constrbg_1.htm

Brett Green, Meng's 1/48 scale P-51D Mustang Part Three - Gallery www.hyperscale.com/2016/galleries/p51dmeng48bg_1.htm

Conclusion: Regardless of its glue-free status, in my opinion Meng’s P-51D has now snatched the title of best 1/48 scale bubbletop Mustang available today.

Mengin 'Stang' näyttää erittäin onnistuneelta rakennussarjalta.
Parhain terveisin, AJ
Kiitti AJ offtopicista :)
AJ 26.12.2016 12:51 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Onnittelut ansaitusta Joulun 2016 Viikon Mallista! Joulunjatkoja & terkuin, AJ
Kiitos AJ ja iso kiitos kaikille jotka annoitte tähtiä, ja vaivauduitte antamaan sanallista palautetta.

Palaute antoi nyt kipinän tehdä vihdoin se "oikea" Stang, siipien kittauksineen jne.

Kaikille kanssamallareille oikein hyvää loppuvuotta!

Terv, Pekka.
Onnea Viikon Mallista!
Kiitos Timo!

Terv, Pekka.
Onneksi olkoon! Ansaittu arvostus hienosta työstä. Korvissa kaikuu "Vieläkö on villihevosia…"!
Marcus Nieminen kirjoitti:
Onneksi olkoon! Ansaittu arvostus hienosta työstä. Korvissa kaikuu "Vieläkö on villihevosia…"!
Kiitos Marcus! Äsken ei vielä kaikunut, mutta nyt kun otit puheeksi. niin…!
Onnee viikon mallista !
Kiitos Tuomo! Ja hyvää uutta vuotta.

Terv, Pekka.
Onnittelut todella hienosta viikon mallista. Jonkin verran olen ollut poissaoleva viimepäivinä, mutta nyt kuitenkin täältäkin heruu. Alumiinipintakäsittely erityisen hienoa.
AJ kirjoitti:
Lekomallarit tekevät pääsääntöisesti sanottuna usein kardinaalimokia, kun ylikorostavat paneeliuria, jotka ovat oikeasti olleet kitattuja; esim. mm. Heinkel He 219 Uhu:nkin paneeliurat olivat kitattuja. Mutta, kuten edellä on jo sanottu, esim. 95-99% 'Stang'-mallareista kuitenkin jättää siipien uppoviivat esille; ja vielä ylikorostuneesti. Parhain terveisin, AJ
Näin jälkijättöisesti:
Olen ihan samaa mieltä. Toivottavasti tämä ei saa aikaiseksi mitään jälkijättöistä tuomioketjua. Näillä kommenteillahan halutaan parantaa tulevia malleja hyvillä parannusehdotuksilla. Toivottavasti kaikki ymmärtävät sen.
Mika Kauranen kirjoitti:
AJ kirjoitti:
Lekomallarit tekevät pääsääntöisesti sanottuna usein kardinaalimokia, kun ylikorostavat paneeliuria, jotka ovat oikeasti olleet kitattuja; esim. mm. Heinkel He 219 Uhu:nkin paneeliurat olivat kitattuja. Mutta, kuten edellä on jo sanottu, esim. 95-99% 'Stang'-mallareista kuitenkin jättää siipien uppoviivat esille; ja vielä ylikorostuneesti. Parhain terveisin, AJ
Näin jälkijättöisesti:
Olen ihan samaa mieltä. Toivottavasti tämä ei saa aikaiseksi mitään jälkijättöistä tuomioketjua. Näillä kommenteillahan halutaan parantaa tulevia malleja hyvillä parannusehdotuksilla. Toivottavasti kaikki ymmärtävät sen.
Hei vaan Mika! Kiitos kommentista, Pitää tosiaan peitellä nuo uppoviivat seuraavasta "Stangista". Nykytrendi vain näyttää olevan sellainen, että enemmän on parempi.

Viittaan tällä näihin rakennusoppaisiin, missä tosiaan Mustangissa ei ole peitelty paneeliuria, vaan sen lisäksi lisätty myös kaikki niitit jne. Varmaan moni mallari pitää näitä kirjoja absoluuttisena totuutena. Eli fiktio syrjäyttää faktan.

Itselläkin on tuo kirja, ja monta muutakin kirjaa Mustangeista. Mutta, tässä(kin) tapauksessa olen ensin hutkinut, ja sitten vasta tutkinut.

Terv, Pekka.