Pienoismallit.net

Stevie Ray Vaughan

SRV

Vuonna 1983 Teksasista kuului kummia kun amerikkalainen Blues/Rock kitaristi Stevie Ray Vaughan julkaisi ensimmäisen levynsä Texas flood. Oma tutustuminen miehen maagiseen kitarointiin tapahtui seuraavana vuonna -84 ilmestyneen Couldn't stand the weather albumin myötä. Nimikkobiisi ja Jimi Hendrix coveri Woodoo Chile kolahtivat erityisesti.

Vuonna -85 olin armeijan harmaissa Porin prikaatissa ja aktiivinen varusmiestoimikunta järjesti reissun Pori Jazzeihin katsomaan SRV:tä livenä. Pussikaljaa oli ostettu, joten muistikuvat keikasta ovat hataria :-) Onneksi siitä löytyy tallenne.

Levyjä ilmestyi vielä muutama (mm. Soul to Soul ja In step). Vuonna 1990 SRV menehtyi traagisesti helikopterionnettomuudessa vain 35 -vuotiaana. Levyjä on postuumisti tullut paljon lisää, ja kaikki albumitkin on julkaistu useaan kertaan täydennettyinä painoksina. Muusikkopiireissä Stevie Raytä verrataan usein Jimi Hendrixiin.

Tämä hartsimalli osa sveitsiläisen Kings Figurines julkaisemaa "Guitar Heroes" sarjaa. Muut sarjaan kuuluvat figuurit ovat B.B. King ja Chuck Berry. Seuraavaksi tulossa on Angus Young AC/DC:stä.

Figuuri oli todella laadukas ja osajako erinomainen. Olennaista oli että kitaran pystyi maalaamaan erikseen. Lisäsin SRV:lle tyypillisen pienen partakolmion alahuulen alle. Oikeaan käteen plektran, takkiin ja paitaan puuttuvat napit. Kitaraan joutui tekemään kammen itse. Kielet on tehty hiuksista. Mikrofoni, teline ja maassa oleva laitteisto (Wah pedaali, tube screamer etc.) on tehty itse. Näissä on käytetty messinki/injektiomuovilevyä ja tankoa. Magic sculpt ja Green Stuff kittiä, sekä tinalankaa. Lierihattuun oli mallissa tarjolla vielä karvapuuhka, joka ei hartsisena ollut kovin aidon oloinen, joten jätin sen pois.

SRV käytti paljon Fender Stratocaster kitaraa ja niistä kuuluisin on "Number one". Halusin kovasti maalata juuri tämän kitaran, koska siinä upeaa kulumista ja patinaa. Mallipaketin kansikuvan figuurille on kuitenkin J.P. Dana maalannut kyseisen kitaran. Periaatteeni on että haluan aina omasta mallista erilaisen kuin paketin kannessa oleva. Maalasin oman versioni "Scotch" lempinimen saaneeksi Stratocasteriksi.

Malli on maalattu Andrean, Vallejon ja GW:n akryyleillä. Mikkitelineessä käytin myös Humbrolin metal cote maaleja.

Stevie Ray Vaughanin kitarointiin voi tutustua vaikka täällä!

Kommentit

hynkkeli 28.11.2016 19:02 Vastaa lainauksella
On kyllä hyvin onnistunut ja vaatteet näyttävät todella hyviltä. Eipä naamassakaan mitään vikaa. Pedaalit on myös hyvin tehty, tosin näyttävät vähän jytkyn kokoisilta.
Mahtaneeko viikon malli olla tässä..
Loistava aihevalinta! Figuurien rakentamisesta tai maalaamisesta en juuri mitään tiedä, mutta kyllä tuosta Stevie Rayn helposti tunnistaa. Eläväisen näköinen figu. Partakolmion lisäys on piste iin päälle. Voi melkein kuulla kuinka "Taivas itkee Meerin ulkoiluttaessa pikku lammastaan Tinapannu kujalla". Lähes täydellinen esitys. Vahvistin jonka päällä on käytetty pikaliimatuubi olisi kruunannut kaiken… Mutta hieno on näinkin.

E-P
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Voi melkein kuulla kuinka "Taivas itkee Meerin ulkoiluttaessa pikku lammastaan Tinapannu kujalla". Lähes täydellinen esitys. Vahvistin jonka päällä on käytetty pikaliimatuubi olisi kruunannut kaiken… Mutta hieno on näinkin.

E-P
Kiitos kommenteistanne

Itse kuvittelin tuossa SRV:n soittamassa juuri "Tin Pan Alley" biisiä :-) Vahvaria tai osaa siitä mietin tuohon tosissani. Ei olisi ollut kovin vaikea toteuttaa, mutta alustan koko olisi kasvanut turhan suureksi yhdelle figulle. Pikaliimaputkilon voisi kyllä laittaa tohon mikkiständin pohjakiekon päälle. Tosin sen merkitys ei varmaan aukea ihan jokaiselle…
Petri Kovanen kirjoitti:
[ Pikaliimaputkilon voisi kyllä laittaa tohon mikkiständin pohjakiekon päälle. Tosin sen merkitys ei varmaan aukea ihan jokaiselle…
Hassu juttu, että sama biisi tuli mieleen figuurista. Eipä tullut ajateltua loppuun asti vahvistin asiaa, suurempi jalusta vie myös huomiota itse figusta.

Pikaliiman merkitys kiinnostuneille off topic osiossa.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tunnettuahan on, että SRV käytti kitaroissaan varsin paksuja kieliä, jolloin kielten venytykset vaativat normaalia enemmin voimaa. Voisi sanoa, että Bluesia sormenpäät kirjaimellisesti vereslihalla. Pikaliimaa sormenpäihin ja meno jatkui.
Tätä kehuin toisaalla ja kehun nyt myös täällä.
Täydellinen paketti niin huippumaalauksen, kuin skrätsiosien tekemisen kanssa. Vakuuttavan tasapainoinen yhdistelmä kaikkea, ihan 5/5! :)
Vaikuttavaa työtä. Kenkiin kiinnittyi huomioni ensimmäisenä. Mainittakoon, että aikoinaan kun kouluaikojen bändissä soitettiin "Couldn´t Stand the Weatheria", se suomentui muotoon "Sää et voinu seistä";)
rhakaleh 30.11.2016 11:14 Vastaa lainauksella
No nyt! Alkaa biisit soida korvissa ja vahvarin putkien humina, vaikka toosa puuttuukin mallista…

Tuli kanssa koettua -85 molemmat Porin keikat. Yyterissä hieman väsytti. Olip taiteilja itsekin jo vähän tankannut siinä Rantasipin baaritiskillä. Hyvin veti silti.
Onpa hieno ja erikoinenkin malli,huomaan myös Ibanezin särö pedaalin,iota Stevie käytti,vähän vastaava mitä electro-harmonixin soul food.Itse rakennan oikeaa soivaa kopiota number onesta,sekä Lennystä.Tässä mallissa on hienoa vintage henkeä.
Harry Lahti 30.11.2016 19:52 Vastaa lainauksella
Mahtava malli hienosta muusikosta.
Tämän innoittamana oli kaivettava Texas flood älppäri esille ja pistettävä pyörimään.
Hyvin kolisee vieläkin,niin kuin tämä figukin:)
Loistomalli ihailemastani kitaristista!! Oman tuotantonsa lisäksi SRV oli monessa mukana. Mm. Jennifer Warnesin esittämässä Leonard Cohen:n "first we take Manhattan…", joka soi minulla lähes päivittäin! Pientä kritiikkiä : Hattu pitäisi olla enemmän silmillä ja kasvot hiukka pyöreämmät. Joka tapauksessa aivan huippuhieno malli!!
Viikon malli, varmaan!?
Yst.Terv. Tynkä-Karjalan Seppo
Aihehan on ihan hienosti toteutettu sarjaan liittyen.

Nyt ei saisi laittaa omia mieltymyksiään musiikin suhteen, koska kysymys on mallailusivustosta, jossa pisteiden tulisi perustua pelkästään mallailuansioihin, eikä pelkästään mallista kumpuavaan fiilikseen.

Monilla näyttää näin käyneen. Ei siinä mitään, fiilis-osasto on osa mallailua, mutta se ei saa viedä yliotetta.

Hänen musiikista kieltämättä pidän, mutta mielestäni se ei ole niin loistavaa verrattuna aikaisempien mestarien tuotoksiin, joten en itse ainakaan käyttäisi sitä mallailun pisteytysperusteena.

Siis pelkästään mallailuansioista se 4 pongua. (johon ei mitenkään liity "tykkäys" efekti. Jos se liittyisi, niin pisteet saattaisivat hieman muuntua suuntaan tai toiseen)
Mika Kauranen kirjoitti:
Hänen musiikista kieltämättä pidän, mutta mielestäni se ei ole niin loistavaa verrattuna aikaisempien mestarien tuotoksiin, joten en itse ainakaan käyttäisi sitä mallailun pisteytysperusteena.
Kiitos kaikille kommentoijille.

Komppaan Mikaa. Pisteytyttäkää mallia eikä musiikkia. Ja Jimi Hendrix on edelleen kaikista kovin :-)
No voi että, mikä malli!
Nyt on tunnetta ilmassa ja upeat "saundit" soi korvamatona varmaan yölläkin.
Käsittämättömän hieno Stevien ilmeineen. Silmät kiinni ja kuitenkin niin tunteikas. VAUDE.
Seppo Valjakka kirjoitti:
Loistomalli ihailemastani kitaristista!! Oman tuotantonsa lisäksi SRV oli monessa mukana. Mm. Jennifer Warnesin esittämässä Leonard Cohen:n "first we take Manhattan…", joka soi minulla lähes päivittäin! Pientä kritiikkiä : Hattu pitäisi olla enemmän silmillä ja kasvot hiukka pyöreämmät. Joka tapauksessa aivan huippuhieno malli!!
Viikon malli, varmaan!?
Yst.Terv. Tynkä-Karjalan Seppo
Seppo eikös Steviellä ole kapeat kasvot ainakin kun noita kuvia sekä Youtube videoita katsoo,hoikka poika oli hän ?
rhakaleh 6.12.2016 01:43 Vastaa lainauksella
No joo, Stevie Raylla oli aika väkevät Henkka-maneerit. Myönsihän tuo sen itsekin. Petrin figu nyt on pojonsa ansainnut joka tapauksessa.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Seppo eikös Steviellä ole kapeat kasvot ainakin kun noita kuvia sekä Youtube videoita katsoo,hoikka poika oli hän ?
Ompas kiva kuulla Teppoa piiiitkiiin aikoihin. D:
Timo Rissanen kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Seppo eikös Steviellä ole kapeat kasvot ainakin kun noita kuvia sekä Youtube videoita katsoo,hoikka poika oli hän ?
Ompas kiva kuulla Teppoa piiiitkiiin aikoihin. D:
Moi vaan Timo, kyllä elos ollaan ja joskus jonkun mallinkin rakennan,viime aikoina muita harrastuksia ollut,
AJ 6.12.2016 20:11 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Mestarin malli ja väkisinhän tästä tulee myös soundit mieleen ja eihän se ole paha juttu, päinvastoin, hienoa jos malli herättää kunnnon mahtavia fiiliksiä - tällöinhän pienoismalli on onnistunut - eikö vain.

Edellä olevia kehuja kompaten Yes, upeaa mallausta ja loistava idis. Mestari kulkee omia polkujaan - Erinomainen SRV-figu! Enuff said.

Hyvää Itsenäisyyspäivää Petri ja myöhäiset onnittelut Hollannin SMC kisoista; nappasit ainakin kaksi kultaa ja yhden hopean:
Class 8 Figures Fantasy Advanced; Gold: Space Wolf Veteran Captain Clinton
Class 12 Historical Figures Advanced; Gold: Callahan
Class 14 Historical Figures in Diorama, all levels; Silver: "Is it serious?"

Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia AJ, Risto ja Timo :-)
Taattua Petriä, eli upea dio ja loistava aihe. Itse en katso tätä SRV-lasien läpi, koska valkoisista blues/rock-kitaristeista kolahtaa kovemmin Rory Gallagher. Ei pysty tajuamaan detaljien määrää tässä mittakaavassa. Pedaalitkin tunnistettavissa: Vox wah, tubescreamer… Kerrassaan mahtavaa!

Niin ja onnittelut menestyksestä kisoissa!
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!
Sorry, että vähän kitisin aiheeseen liittyvästä musiikkifiiliksestä pisteytysperusteena;)
AJ 13.12.2016 08:36 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onneksi olkoon ansaitusta viikon mallista! Terkuin, AJ
Kiitooos Janne, Mika ja AJ :-)
Taas täydellistä. Puuttuu vain musiikki!
Mitä nöyrimmät pahoittelut laittamastani musiikillisesta mieltymyksestä loistomallinn esikuvan suhteen! Ikävää, kun joku on pahoittanut mielensä. Mallin arvioin kyllä loistavaksi, mutta voi per…,.le, että piti musiikillinen mieltymys lisätä kommenttiini!! Petri Kovaselle onnittelut viikon mallista, jonka myös arvioin etupainoisesti!!

Terv. T-K:n Seppo
Figuurille 5/5. Hieno! Blues ja irkkumusa, voi kuunnella jos on jossain hississä tai pubissa. Anteeksi! Olen metallimies. Saakohan Cliff Burtonia pystinä :D

Terv Pekka!