Pienoismallit.net

Oscar EW 5894 Phallus

Kevyt taktinen hävittäjä/ pommittaja

20th Century Fox tuotti v. 1991 Jim Abrahamsin ohjaaman lähinnä Top Gun:in kaltaisia sotilasilmailuelokuvia parodioivan rainan: Hot Shots. Pääosissa näyttelivät Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino ja Lloyd Bridges. Hullunhauskoja viittauksia/ lainauksia on viljelty pitkin elokuvaa. Tarinaa kuljetetaan Dudleyn laivasto-ilmavoimien tukikohdasta lentotukialus S.S. Essess:in lentokannelle. Elokuvaa varten tuotantoyhtiö oli haalinut muutamia lentokonetyyppejä, joista pääosaa esittämään valittiin Folland Gnat T.1 ja HAL Ajeet-koneita. Osa esiintyy erilaisissa kulissitehtävissä, mutta muutama sai esiintyä oikeasti lentokohtauksissa. Ajeetit olivat yksipaikkaisia ja Gnatit muunnettiin yksipaikkaisiksi peittämällä takaohjaamo muotolevyllä. Näkyviin jäi vain heittoistuimen laskuvarjokotelon yläosa. Aseita markkeerasivat lisäpolttoainesäiliöihin maskeeratut "rakettikasetit".

Suomalaisen nimensä mukaisesti: "Kaikkien elokuvien äiti" Kannattaa katsoa, jos ei vielä ole nähnyt.

Kommentit

Hyvin toteutettu 1/48:aan! Special Hobbyllahan on tää paketointi suoraan 1/72:een. Toi oli uusi havainto, että lisäpolttoainetankin maskeerattiin rakettikaseteiksi.

Vielä makkaraa paistava jannu tuonne taakse tohottimen viereen ja maalaa sininen invapaikka tuohon alustaan ja tämä malli sen päälle:)

Oli miten oli niin tää oli hyvä!:)
Mainiota!
(Onko tietoa, mistä elokuvan Gnatit olivat peräisin?)
Ari Oksanen 27.11.2016 19:39 Vastaa lainauksella
En tiedä koneiden alkuperää. Jossakin vaiheessa tosin referenssejä etsiessäni tuli vastaan myynnissä ollut Gnat, jonka kerrottiin olleen elokuvassa mukana. Kuvausten jälkeen se olisi kirjoituksen mukaan palautettu RAF:lle ja Red Arrows-käyttöön. Tuon todenperäisyydestä en tiedä…oliko vaan mainoskikka.
Ari Oksanen 27.11.2016 19:42 Vastaa lainauksella
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Vielä makkaraa paistava jannu tuonne taakse tohottimen viereen
Itseasiassa se jannu oli jo miljoonalaatikosta varattuna makkaranpaistoon, mutta päätinkin rakentaa koneen ilman kuskia, joten moottorikaan ei voi olla käynnissä. :-)
AJ 28.11.2016 11:26 Vastaa lainauksella
Moi Ari, Mainio idis ja loistava toteutus, erinomaista; enuff said. Parhain terveisin, AJ

PS Teeman mukaisesti, tästä sitten heko & figut työn alle seuraavaksi huumoriaiheeksi: www.hotshotscalendar.com
Ari Oksanen 28.11.2016 17:20 Vastaa lainauksella
Houkutteleva idea. Figuureja olisi tarjolla ainakin parissa mittakaavassa: www.super-hobby.com/zdjecia/8/7/3/7948_2_mbx35183_1.jpg ja Huey on helppo hankinta melkein mihin tahansa skaalaan…vai onko.