Pienoismallit.net

Nakajima B5N2 "Kate"

4 .6.1942 Midway saaret

23.11 .2016 Nakajima B5N2 tyyppi97. Päivän suosituin Japanilais aihe!!
Nakajima B5N2 oli Japanin Keisarillisen laivaston torpedokone /syöksy pommittaja jonka eri versiot palvelivat läpi Tyynenmeren sodan aina Pearl Harbourista vuoden 1945 Kamikaze lentoihin.Koneessa oli kolmen hengen miehistö ja voiman lähteenä toimi 14- sylinterinen Nakajima Sakae moottori. Kone saavutti 378km/h huippu nopeuden ja saattoi kantaa 800kg ase kuormaa. Moottori oli sama mylly joka pyöritti kuuluisaa Zero hävittäjää. Lisä tietoja löytyy googletamalla tai erinäisistä lähde teoksista.
Itse rakennus sarja on Hasegawan vanhempaa tuotantoa ja lienee alun perin kotoisin Mania nimisen firman muoteista.Sarja itsessään on varsin laadukasta työtä ja menee "kasaan" vaivattomasti. Itse asiassa erinomaisen hyvin jos alkuperäiset muotit ovat tosiaan 50-vuoden takaa.B5N2 koneesta on hiljattain ilmestynyt myös kaksi Airfixi:n uutta 1:72 sarjaa joiden rinnalla tämä vanhempi Hasegawa on pitänyt pintansa melko hyvin…
P.S. Erikoinen sattuma että samasta aiheesta tulee kaksi eri mallia samana päivänä. Terv.Raimo Leinolle.

Kommentit

AJ 24.11.2016 11:25 Vastaa lainauksella
Moi Opa, Nätti pikkuskaalan Hiryun Nakajima B5N2 "Kate". Midwayn taistelujen aikainen camo on värikäs ja mielenkiintoinen. Hiryu lentokansi tuo lisäväriä ja piristystä kokonaisuuteen. Rakennussarja tosiaan lienee melko vanha; uskon samoin, että se on Manian muoteista peräisin. Hyvin onnistunut 1/72 skaalan Midwayn ottelun aikainen "Kate" torpedokone. Parhain terveisin, AJ
Nyt vasta hokasin tämän. Raimolle taisin jo kirjoittaakin ja poistuin sitten sivuilta.

Maalauskuviot ainakin eroavat toisistaan! Jos kerroinkin Raimolle, että hänen "Katessaan" on kiva ja erilainen pinta kuin mihin on Raimon malleissa totuttu ( pastelliliitua..)
Niin tästä Opan mallin maalauksesta tulee ekana mieleen matonkuteet. Penskana ja myöhemminkin revittiin ja leikattiin erilaisia kankaita "rastoiksi" ja pyöritettiin kerälle. Joku nistä sitten teki ns. räsymattoja.

Hyvää Opa-jälkeä, josta yleensä saa paaallljooon paremman kuvan livenä.
Kuvauksessa siis kehittämistä. Mallailussa lienet jo keitetty niin monissa liemissä, että ei parane antaa edes kehityskohteita. Tykkään tuhansine pensselivetoineen kyllä nelkulla.
-T-
Kiitokset AJ ja Timo kommenteista ja piste maakareille pisteistä.
Mallin räsymatto naamiomaalaus on jonkinlainen "köyhän miehen"versio alkuperäisestä. Tuo mallin aiheena ollut B5N2 kone lienee ollut alun perin alumiini pintainen. Tukialus Hiryun mekaanikot olivat myöhemmin lisänneet koneeseen ruiskulla tumman vihreitä ja ruskeita juovia joita olen yrittänyt mallissa jäljitellä siveltimellä.
Olen samaa mieltä noista kuvista. Ongelmia on riittänyt uuden pokkarin kanssa. Kokeilin tässä ensimmäistä kertaa valaistuksen apuna 20W led valaisimia, olivat vähän liian "jöötejä" marraskuun pimeydestä huolimatta. Ehkä joku päivä kuvatkin onnistuu…
Mallailu terveisin Opa L.
Rane 4.12.2016 13:28 Vastaa lainauksella
Onpa mielenkiintoinen maalauskuvio, ei paljoa puutu niin olisi kuin Jackson Pollockin jälkeä!
Moi Opa !
Multa täysin ohimennyt malli.
Tosiaan jännä maastokuviointi koneessa.