Pienoismallit.net

'49 Mercury Coupe Custom

Revellin valmiiksi kustomoima rakennussarja on hyvä aihio jatkokehitykselle ja mukava ihan sellaisenaankin rakennettavaksi kuten tässä. Osat sopivat hyvin yhteen ja valujälki on hyvä. Korin maalit ovat Tamiyan valikoimista (primer, met.sin., lakka, lacq.thinner), ruiskuna käytin Bilteman 13 euron laitetta joka on halpa ja hyvä. Fender skirts'it jätin pois koska kokonaisuus on parempi ilman niitä.

Kommentit

OV 22.11.2016 08:23 Vastaa lainauksella
Hieno ja onnistunut malli! Pidin etenkin moottorista, kun oli vain niin hyvin tehty :)
Varsin siististi rakennettu malli jossa on hyvä maalipintakin. Oikein jees!
Lawrence 24.11.2016 07:49 Vastaa lainauksella
Kiitos positiivisesta palautteesta OV ja Jarkko Antikainen. Pieni moka konehuoneen viimesitelyssä sattui: puolan johto (tuliseinässä) jäi vinoon kun pikaliima kuivahti vähän turhankin pikaisesti johtoa asentaessani. Muuten olen tyytyväinen ja seuraavan mallin kohdalla yritetään laittaa puolan johto suoraan…
Maalipinta voisi olla parempi jos olisin tehnyt välihionnan (tai vaikka useammankin). Jos sitten sekin asia olisi paremmin seuraavassa mallissa.
Tämä oli ensimmäinen Tamiayn tuotteilla ruiskuttelemani laitos.
Onpas hieno Tinareki, Old School tyyliin rakennettuja laitteita on aina ilo nähdä! Hyvin on maalipinta onnistunut ja värivalinta sopii tähän koriin erittäin hyvin. Caddyn Sombrero-kapselit valkosivukumeilla on hieno yhdistelmä ja iso plussa siitä että jätit ne fender skirtsit pois! Mun mielestä ne sopii aika harvaan autoon…

Konehuone on hienosti tehty myös. Hieno malli kaikenkaikkiaan! Antaa lisävirtaa oman Mercuryn jatkamiseen, tosin sen jouduin itse Choppaamaan kun lähtökohtana oli AMT:n versio…
PhantomII 3.12.2016 14:10 Vastaa lainauksella
Kaikkien customien/kustomien äiti tämä Mercury-korimalli. Posket punaisina tunnustan, että olisin laittanut fender skirtsit mieluusti, jos olisin mallin rakentanut itse, mutta hienohan se on näinkin. Mallissa on kuitenkin toteutettu noita customoinnin perusasioita jo valmiiksi ja kuten sanoit siitä on hyvä jatkaa omien halujensa mukaan. Kaiken kaikkiaan tyylikäs malli tyylikkäästä aiheesta. Valkosivut kapseleineen ja yksivärinen maalipinta näyttävät hyvältä.

Harmittaa, etten ole hommannut tätä custom-mallia, enkä tiedä onko sitä enää markkinoillakaan. AMT:n perus perheversio-Mercury kyllä löytyy ja hyvä niin, koska sen voi rakentaa alkuperäistyyliseksi ja customointi-innossaan hommata tämän "valmis-customin" lähtökohdaksi hieman coolimmalle Mercurylle.
Viimisen päälle hieno.. :)
Lawrence 5.12.2016 09:41 Vastaa lainauksella
Kiitos teille (Janne H. ,PhantomII, Niko L.) kannustavista kommenteista. Maalasin fenderskirtsit, joten esim. kuvia varten ne voi asentaa hetkeksi. Kyllä mallia vielä saa Revellin sarjana niin Suomen kaupoista kuin vaikkapa Amazonin verkkokaupasta. Ei muuta kuin hankkimaan ja rakentelemaaan!
Nipa K. 22.1.2017 20:17 Vastaa lainauksella
Tyylikäs Mercury! Iso plussa minultakin, että jätit fender skirtsit pois, on parempi ilman niitä.
Tuossa kun kommentoin Fordiasi niin täytyi tulla sanomaan, että tämä sämpylä-Mercury on ehdottomasti hienoin mallisi, näistä mitä olet esille laittanut. Edelleen vähän se "kliinisyys" pistää silmään ja tekee hieman lelumaisen vaikutelman, mutta maalipinta on todella hieno ja yleisilme erittäin siisti. Kuten aiemminkin totesin, niin ehkä mallien esikuvatkin luovat sitä lelumaista vaikutelmaa. Näyttävät olevan hyvinkin 80-luvun lopun ja 90-luvun alkupuolen tyylisiä ultra-siistejä jenkki-kustomeita. Silloin oli muistaakseni muotia piilottaa kaikki "ylimääräinen" ja autot näyttivät enemmänkin veistoksilta, kuin autoilta. No joo höpöhöpö, siisti on tämä.
Lawrence 22.2.2017 10:00 Vastaa lainauksella
Ei koira karvoistaan pääse, nimittäin 80-luvun tyylisuunta lienee jäänyt pitkäkestoiseen muistiini, koska niihin aikoihin mallailin ahkerasti etupäässä 50-luvun jenkkejä ja 70-luvun muskeliautoja. 25 vuotta vierähti jäitä poltellessa (= mallit ja maalit varastossa) ja nyt nämä "uuden aallon" rakennelmani (keväästä 2016 alkaen) varmasti heijastavat "vanhoja muistoja". Jos skidinä tehtyjä ei lasketa mukaan, niin Mercury on neljäs mallini - niitä kahta ensimmäistä en laita esille (kun on sormenkälkiä pinnassa, ikkunoissa liimaa jne. aloittelijan mokia) - ja olen todella iloinen sen saamasta palautteesta. Yritän jatkossa sekoittaa aitoutta mukaan. Kiitos vielä kannustavasta kommentoinnista!!