Pienoismallit.net

Spitfire mk. I

Tamiyan Supermarine Spitfire mk I tuo hyvää tasapainoa hyllyn mersurivistöön. Malli oli todella mukava kasata, ja useampiahan täällä galleriassa näitä onkin.
Camoväreinä käytin vallejo model airin dark greenä ja dark earthia

Kommentit

Lisää vuoden 1940 Spitfire yksilöitä. Kaikin puolin siistiä rakennusjälkeä. Yksityiskohtiin on paneuduttu. Jalusta ja mekaanikot(?) antavat mukavaa lisäväriä. Keskustellaanko pohjan korjaamisesta vai on meneillään muuten vaan mukava juttutuokio? Sopivasti säistetty. Värimaailma vaikuttaa tummahkolta, makuasioita. Aika, paikka ja laivue olisi kiva lisätieto. Kuitenkin ihan hyvä kokonaisuus.
AJ 22.11.2016 17:17 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Tämä nätti 1/48 skaalan Spitti Mk.Ia oli mennä ohi. Tamiyan Spitti-rakennussarja on hyvä ja lopputulos siitä on kerrassaan mainio. Ei narinoita eikä nillityksiä, vaan pelkästään kehuja; upea toteutus hienosta lekosta - kuten aina Spittejä ei koskaan ole liikaa saitilla ja kone nyt vaan on niin kaunis itsessään. Kuten E-P edellä hyvin toteaa, yksityiskohtiin on paneuduttu ja jalusta mekaanikkojen kera tuo kivaa lisäeloa malliin. Hyvin on rakentaminen, maalaus, säistys ja viimeistely onnistunut.

Ko. Spitfire Mk.Ia, Tunnus DW-O, S/N L1043, C/N 258, Rakennuspaikka EA (Eastleigh), Moottori Merlin III. Tässä kuosissa 610 Sqd, Asemapaikka Biggin Hill, Ajankohta Taistelu Englannista (Battle of Britain) 10.7.-31.10.1940.
Koneen historia: 610 Squadron:iin RAF Wittering, 6/12/39. Lentäjä Sgt Medway 22/2/40; lentäjä F/O Wilson 12/3/40; lentäjä Sgt Jenkins 21/5/40, 25/5/40, 26/5/40; lentäjä P/O Litchfield 24/5/40; lentäjä Sgt Arnfield 29/5/40, 30/5/40, 31/5/40. 266 Squadron:iin 1/8/40, sitten 7 OTU:uun 9/9/40; seuraavaksi 57 OTU:uun Hawarden:ssa. Toisen kategorian onnettumuus 24/9/40. Osui puuhun laskeutumisessa Hawarden:iin 12/8/41. Poistettu käytöstä 18/8/41.

Onnistunut ja hyvä kokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
jussih 22.11.2016 17:23 Vastaa lainauksella
Moi. Lentolaite on tässä paussilla heinäkuussa 1940 Lontoossa Biggin Hillin lentokentän laitamilla. Taistelut Englannista menossa. Yksikkö on rakennusohjeen mukaan 610 squardon.
Itsekin ihmettelin kansallisuustunnusten puuttumista siipien alapinnoilta, kait käynyt nyt niin että pohjan uusi sävy on vetäisty merkkien päälle ja eikä merkkimaalari ole vielä kerinnyt tätä käsitellä.
jussih 22.11.2016 17:27 Vastaa lainauksella
…kiitos myös AJ, ehditkin päivittää kattavasti koneen tietoja kun tässä itsekin näpyttelin sen vähän mitä itse tästä tiesin!! Minäkin tämän projektin aikana pikkaisen tykästyin Spittiin - on tosiaan siro ja nätti.
AJ 22.11.2016 18:18 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Ole hyvä - erinomaisen Spitin olet rakentanut ja alusta figuineen kruunaa sen!
Olen aina hieman funtsinut sitä, kuinka britit onnistuivat rakentamaan WWII:n aikana niin kauniita taistelukoneita kuin Spitit, Mosquitot ja Lancasterit. Yleensä brittikoneet olivat tuolloin enemmänkin rujoja tai rumia kuin kauniita; kuten esim. Armstrong Whitworth Whitley, Avro Anson, Blackburnit (Botha, Roc & Skua), Bristolit (Bombay, Beaufort, Beaufighter & Blenheim), Faireyt (Albacore, Barracuda, Battle, Gordon, Seafox, Swordfish, Fulmar & Firefly), Glosterit (Gladiator & Meteor), Handley Paget (Hampden, Hereford & Halifax), Hawkerit (Hart, Hurricane, Typhoon ja Tempest), Sarot (London & Lerwick), Shortit (Empire, Singapore, Stirling & Sunderland), Supermarinet (Sea Otter, Stranraer & Walrus), Vickersit (Valentia, Vildebeest, Vincent, Warwick, Wellesley & Wellington) ja Westlandit (Lysander, Wapiti, Whirlwind & Welkin). No ehkä Hawker Hurricanessa, Typhoonissa ja Tempestissä oli jonkun verran, kenties ripaus Spitti-eleganssia… tiedä häntä… Parhain terveisin, AJ
jussih kirjoitti:
Itsekin ihmettelin kansallisuustunnusten puuttumista siipien alapinnoilta, kait käynyt nyt niin että pohjan uusi sävy on vetäisty merkkien päälle ja eikä merkkimaalari ole vielä kerinnyt tätä käsitellä.
Tere Jussi. Se oli briteiltä tietoinen päätös jättää operatiivisten hävittäjien alapinnoilta kansallisuustunnukset pois kesällä 1940. Pohjan sinivihertävä suojaväri sulautui paremmin taustaansa ilman värikkäitä tunnuksia. Tämä oli sitten lyhyen kaavan mukainen selvitys.

t: E-P