Pienoismallit.net

1984 Ford Transit

Juuri liikkeestä ulos ajettu.

Escin aikanaan lanseeraama ja nyt Italerin uudelleenjulkaisema Transitin rakennussarja. Melkolailla muutoksitta rakenneltu, joitakin lisädetaljeja laiteltu.

Kommentit

Perus Transit perusvärissä… Ja juuri siksi niin upea!!
Aivan älyttömän hienoa, että laitoit tällaisen perusauton mallin tänne. Tiedän, että mallin valmistajia ei tavalliset autot kiinnosta. Joten senkin vuoksi tämä Transit vain tuntuu niin hyvältä.
Pidän!!!!!
Ari Oksanen 18.11.2016 10:16 Vastaa lainauksella
Täysin samaa mieltä kuin Petri yllä. Ajovalojen luonnollisuus sekä sisustaan ja pikkuyksityiskohtiin panostaminen miellyttää silmää. Hyvä, että rakensit nimenomaan ihan tavallisen pakun ilman mitään customointeja. Ovien varjostukset voisivat ehkä olla hieman terävämmät.

Harmi tosiaan, että esim. aikoinaan omistamastani vm. -75 diesel Transitista ei millään mallinvalmistajalla ole sarjaa…muista suomikäyttöautoista puhumattakaan.
Sic Transit gloria mundi! Hieno malli. SF-merkki mukava yksityiskohta. Mistä teit penkinpäälliset?
hynkkeli 18.11.2016 15:52 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen Transitti, komppaan aiempia kommentoijia. Minkälainen sarja oli rakentaa?
On kyllä harmittavaa että näitä suomikäyttöautoja löytyy mallisarjoina kovin vähän, ja nekin vähät mitä löytyy, niin ratti on väärällä puolella..
Ransu on aivan upea.Tuo itselle hauskoja muistuja kasariajasta kun silloin tuli ajeltua -85:a lavaransulla aikapaljon,työ sekä hupi ajoa.Myös kyseinen malli oli ystävälläni ja siihen asennetiin bensa 2,6l V6 kone ja tulihan aika menijä,ei ajoominaisuudet riittäneet ajaa täyttävauhtia.
PeteU 19.11.2016 03:41 Vastaa lainauksella
Siisti on.
Tietysti nostalgia johtuu siitä kun
Faijalla oli tuollainen uutena kirkkaanvihreänä.
Kiitoksia kehuista! Sarjaa voisi luonnehtia liimaa tarvitsevaksi snapparimalliksi. Aika moni osa pysyisi paikoillaan ilman liimaakin koska osien kiinnitystapit ovat aika suuria ja sovite niissä on tiukka. Aika helppo malli rakentaa mitä nyt erilliset etuovet ovat hankalat saada istumaan nätisti ja takaluukku avautuu alle 90 asteen kulmaan. Penkinpäälliset ovat ruudullista kangasteippiä jonka ostin Tiger- nimisestä kaupasta. Jos mallin osia erehtyy koesovittelemaan niin niitä on hankalaa saada irti tiukoista sovitteista johtuen. Lisäsin tähän aurinkolipat, taustapeilin sisälle, pakoputkenpään alumiiniputkesta, pissapojansuuttimet ja sivuovien kuminappulat etulokasuojiin sijoitettuine vastakappaleineen. Myös valojen ja vikkujen taakse oli lisättävä jotain heijastinta muistuttavaa ja avoimen maskin taakse rakensin tukirakenteita ja lisäsin jäähdyttimen.
Apukuskin puoleisen peilin siirsin oveen oikealle paikalleen, tajusin peilin sijainnin virheellisyyden korin maalauksen jälkeen joten alkuperäistä asennusreikää peittää paitaneulan kanta.
Luukuissa riitti hymykuoppia kuten katossakin.
Jarkko Antikainen kirjoitti:
joten alkuperäistä asennusreikää peittää paitaneulan kanta.
Minä luulin antennireiän peitelapuksi, joten täydestä meni…;)
Hieno homma! Peitelappua se toisaalta yrittää esittääkin. Ja sehän peittää reiän.
OV 20.11.2016 07:51 Vastaa lainauksella
Erittäin hyvää ja tarkkaa jälkeä. Olen itsekkin kaavaillut saman mallin ostoa. Kiva nähdä se valmiina näin tavallisena fordina.
Ajattelin kerrankin tehdä niin että tutustun minulle uuteen rakennussarjaan ja sen omituisuuksiin rakentamalla siitä vakioversion ensin. Myöhemmin on sitten helpompaa rakentaa se customoitu vani jo ennestään tutusta rakennussarjasta.
Ai niin, piti vielä kertoa kertoa että ovien ja takaluukun ikkuna - aukkoja oli muutettava realistisemmiksi poistamalla niiden sisäreunasta ylimääräinen reunus joka oli niihin valettu lasien asennusta helpottamaan. Ja ovista puuttuivat kolmioruudut kokonaan.
Siisti toteutus.. Kyllähän tuollanen houkuttas rakennella.. :)