Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf 109

Akselin työkalu

Messerschmitt Bf 109 (Me 109) oli saksalainen toisen maailmansodan aikainen yksimoottorinen, yksitasoinen ja yksipaikkainen kevyt torjuntahävittäjä, jonka aseistuksena oli 20 mm tykkejä ja useita eri kaliiperisiä konekiväärejä.

Messerschmitt Bf 109 oli Saksan ilmavoimien Luftwaffen tärkein hävittäjälentokone toisen maailmansodan ensimmäisinä vuosina, ja se oli myös useiden Saksan liittolaismaiden sekä sotaan osallistumattomien Sveitsin ja Espanjan ilmavoimien käytössä. Sitä valmistettiin 33 000–36 000 kappaletta lähteestä riippuen, useina eri versioina (muun muassa B, C, D, E, F, G, K ja T).

Bf 109 on ilmailuhistorian eniten valmistettu hävittäjälentokone. Koneella saavutettiin sekä konetyyppi- että lentäjäkohtainen maailmanennätys ilmavoittojen määrässä. Sillä on myös konetyyppi- ja lentäjäkohtainen Suomen ennätys ilmavoitoissa. Suomen ilmavoimien konetunnus Bf 109:lle oli MT ja lempinimi Mersu(lainaus wikipedia)

Halusin tuoda näytille parin viime vuoden aikana rakentamani BF109 hävittäjät. En varmaan ole yksin mielipiteeni kanssa, mutta mersuissa vaan on sitä jotain.
Olen käyttänyt seuraavien firmojen mallisarjoja kokoelmassani. Kokoelmassani on 13kpl 1/48 mersua ja rakenteilla on muutama. Lisäksi olen aloittanut 1/32 mersujen sarjan.

Hobbycraft Bf109B-D
Tamiya Bf109E3-E7
Hasegawa Bf109G2-G6
HobbyBoss Bf109F-4
Academy Bf109 G-14

Kaikki sarjat ovat aika simppeleitä rakentaa ja suurimman nautinnon tuo maalaus.Maaleina olen käyttänyt MrHobbyn maaleja ja olen sisustanut ohjaamot Eduardin etseillä.

Legion Condorin D mersussa olen käyttänyt siirtokuvina Print Scale PSL48024 arkkia ja maalaus on yllä RLM62 ja alla RLM65.
Jos joku haluaa tietää mitä muita aftermarket siirtokuvia olen käyttänyt, niin voin etsiä tiedot tarpeen mukaan.

Kommentit

Todella tyylikäs kokonaisuus! Ja upeaa työnjälkeä ja maalaukset onnistuneet loistavasti!! Hienoa kun jaoit nämä Mersu-mallit tänne. 👍
Ainut kritiikki tulee tuosta suomalaisesta MT-208:sta. Ko. koneen sivuvakaaja tulisi olla maalattu "saksalaisittain" eli RLM:74/75/76.
Mahtava Mersu kokoelma! Vaikka näitä näkee pilviin pimeisiin, niin tämä kokoelma tekee vaikutuksen! Vertaistaan hakee vain Mustangeista…
Moi Petri!

Olet aivan oikeassa, tuollainen tapaturma pääsi käymään pari vuotta sitten, ajatusvirhe! :) Kiva kun pidit kokoelmasta.

Moi Marcus!

Kiitos sinulle! Mustang kokoelmastakin on tulossa tänne tuhti paketti kun saan vain aikaiseksi. :D
KAS, kokonainen Mersu-parvi lehahti tälle saitille. Hyvännäköisiä siivekkäitä. Lisäplussaa vaihtelevista ulkoasuista. Näyttävä kokoelma.

Mitä väriä muuten käytit kun maalasit D-mallin RLM62 sävyn? Ainakin omalla näytölläni se vaikuttaa tummahkolta. Joidenkin kommenttien mukaan RLM62 ja RLM82 olisivat hyvin lähellä toisiaan. No, makuasia, hyvältä tuo Espanjan D-malli silti näyttää.
AJ 16.11.2016 21:14 Vastaa lainauksella
Moi Pekka, Erinomaisen upea ja uniikki Mersu-kokoelma! Kaikki Mersut ovat taidokkaasti rakennettuja ja tyylikkäästi viimeisteltyjä; hakee tosiaan vertaistaan vain Mustang-kokoelmastasi.

Mainioita Mersuja 👍👍👍👍👍 Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ ja E-P kommenteista!

E-P! RLM 62 sävy on Tamiyan XF-65 siirtokuva-arkin ohjeiden mukaan.
En ota kantaa onko oikea vai väärä.:)
Todella vaikuttavan näköinen arsenaali Me-109:sejä. Rakennus jäljessä ei ole mitään moittimista päin vastoin upeasti tehtyjä koneita kaikki ja varsinkin namio maalaukset ovat todellista taidetta.
Pekka.T.Tiihonen kirjoitti:
En ota kantaa onko oikea vai väärä.:)
Tästä aiheesta voi vääntää peistä loputtomiin, mutta kyllähän wanha totuus on, että se väri mikä rakentajasta näyttää hyvältä on oikea väri! ;) Sitä paitsi, ei ne oikeiden koneidenkaan maalaukset aina menneet ihan ohjeistuksen mukaan… Lopuksi on pakko todeta vielä kerran, että on mahtava Mersu kokoelma!
Kiitos Mikko ja E-P kommenteista! :)

Hyvää viikonloppua kaikille!
PhantomII 20.11.2016 11:01 Vastaa lainauksella
Kollegat yllä ovat jo kritiikin ja kehut antaneet, joten verbaalisesti yhdyn heihin ja totean myös, että tällaisia kokoelmia on aina hieno katsella ja konetyypistä tai maakalustotyypistä joka rakentajan mieltä liikuttaa, on lisäksi mielenkiintoista rakennella eri versioita.

Olen Pekan kanssa samaa mieltä myös siitä, että suurimman ilon ja tyydytyksen tuo mallin viimeistely, joka alkaa maalausvaiheesta.
Kiitos Phantom, kiva kun pidit ja kiitos kommentista.
Ja juuri äsken klo 1215 joku teistä 37 kirjautuneesta läväytti kakkosen. Mikähän mätti? Ihan vaan reippaasti kertomaan! :D
Itsellenikin on annettu palkinnoksi kakkosia melkeinpä jokaiselle mallilleni täällä mutta olisihan se mukava tietää edes miksi mutta sen varmaan jotenkin ymmärrän vielä omalle kohdalleni mutta tässä sinun tapauksessa en sulata sitä enään.
Ei anneta kakkosen miesten masentaa Mikko meitä! :) Mennään eteenpäin vaan!
Näin me teemme :)
Tsemppiä Pekka, ei niistä kakkosista kannata turhia murheita ottaa. Itsellekin tuttu luku kuluneen vuoden aikana. Jollakulla on vaan tiukat arvosteluperusteet. Ja omaksi iloksihan näitä rakennellaan, kukin rakentaja "itsensä näköisiä". Eli jokaisella on oma käsialansa. Ja jos kirjallisia kommentteja ei tule yhtään, niin siiloin näkisin että aihevalinta ei ole joko tarpeeksi kiinnostava tai sitten se on turhankin eksoottinen. ;b

Rakennellaan ankaraasti…
Juu! Ei noista kannata ottaa itseensä. :)
Hieno 109-kokoelma, itse sain haltuuni osin vahingossa 12 Mersun satsin, kun ostin ilmailumuseon myyjäisistä edesmenneen harrastajan Mersulaatikot… Kaikki 1:48 kokoa, luulin, että kaupan oli 5 Mersua, mutta yllätys oli suuri kun kotona avasin laatikot, jotka sisälsivät useampia koneita samaa mallia… Perässä siis tullaan pikkuhiljaa, ajattelin kaikista G-mallin Mersuista tehdä suomalaisia, harvemmin mallinnettuja koneita.(Koska osat olivat niin pieniä, ostin harjoitusmalliksi 1:32 Juutilais-Mersun :-) )