Pienoismallit.net

T20 komsomolets

Pitkästä aikaa maakalustoa työnalle. Yritin mallintaa hämeenlinnassa seisovaa komsoa PS 756-67 vaunua. Yritin ensin park modelssin sarjasta, mutta seoli täysi susi. Tilasin sitten hobby bossin vastaavan ja master clubin metallitelat parantamaan ulkonäköä. Seisovaa käytöstä poistettua vaunua on vaikea mallintaa ja monta kertaa meinasi tämäkin jäädä kaappiin, mutta en antanut periksi. Mukava oli rakentaa ja väsäsin pienen alustankin tähän. Nurmikkona combat modelssilta tilattu sirote nurmi, säistys AK:n migin ja tamiyan tuotteilla. Ruosteiden ja kulumien teossa sai olla varovainen ettei hyppää yli, se olikin tämän työn vaikein ja haastavin osuus. Dekaalit jämäarkilta ps, numerot jätin pois kun en sopivia löytänyt ja maalamalla olisi tullut suttua.

Kommentit

Panu Pernu 11.11.2016 20:27 Vastaa lainauksella
Todella hienosti säistetty. Pidän kulahtaneesta vihreän sävystä ja ruosteläiskät eivät missään nimessä ole menneet yli. Teloissa olisin sitä vastoin odottanut näkeväni enemmän ruostetta, jos vaunu todellakin on seissyt pitkään paikallansa. Kokardit vaunun kyljessä olisivat myös voineet olla enemmän sään puremat. En tiennytkään, että Komsoon löytyy oikein metallitelat. Itse rakensin hiljattain saman Hobby Bossin mallin alkuperäisillä teloilla.
Kiitos panu, ruosteet ja maalipinnan kuluneisuuden sain kutakuinkin pysymään aisoissa. Mutta ei tullut itelle sitä wau efektiä, jotain tästä jäi puuttumaan omasta mielestä. Teloissa on neljää eriä ruosteen sävyä mutta jäi vaisuksi kun en rohjennut kovin kikkailla. Kokardeissa on pientä haalistumaa mutta kuvissa ei näy oikein. Master clubilta löytyy metallitelat tähän, hyvänlaatuinen sarja on kyllä tämä. Täytyy vielä reenata tätäkin osa aluetta toisen mallin merkeissä.
Panu Pernu 12.11.2016 00:20 Vastaa lainauksella
Nyt kun katselen oikein tarkemmalla silmäyksellä, niin kyllä niistä teloista ruoste vain kuultaa. Voi olla, että kuvat eivät kunnolla toista värisävyjä. Vedän aiemman huomautukseni puuttuvasta ruosteesta takaisin. Vedän myös takaisin väitteeni, että olisin koonnut Hobby Bossin Komsomoletsin. Se oli Mirror Modelsin Komso, mutta Hobby Bossin T-37A. Alkaa tuo aikainen Alzheimer vaivata iän myötä, kun rakentelee kolme mallia vuodessa, niin vähemmästäkin menee mallit sekaisin. Mutta minulla on vahva tunne, että olisin nähnyt kuvan Suomi-Komsosta, josta puuttuu ylempi pieni telapyörä, yhtä kulahtaneessa kunnossa kuin rakentamasi malli. Sain ainakin selkeän deja-vu-tunteen.
Joskus se muisti pätkii:) Tämän esikuva löytyy andreas lärkan mainioilta sivuilta.
Panu Pernu 13.11.2016 23:16 Vastaa lainauksella
Oliko muuten Hobby Bossin Komsomoletsissa sisuskalut mukana? Istuimet, moottori ja bensatankki? Mirror Modelsin versiossa oli ihan käypä interiööri.
Tervehdys, ja sori ku vastaus kesti. Reilu parinviikon reissutyö, niin ei oo päässy koneen ääreen. Ei tässä mallissa ollut sisuskaluja:)