Pienoismallit.net

Messerschmitt 109A

Legion Condor 2.J/88 Spain 1937

A-Modelin A mallin Messerschmitt. Kone osana 109 perhe rakennusblogiani. Tarkemmat rakentamistarinat löytyvät täältä. www.pienoismallit.net/galleria/malli_13865/

Nopeasti kerrottuna, malli on entinen Aviksen tekele ja ainoita A malleja, joita löytyy. En suosittele aloittelijoille. Malli vaatii paljon työstöä. A malli on muutenkin hieman historian kummajainen. Eräät lähteet eivät tunne konetta ja monissa lähteissä kone ilmoitetaan tuotantoversiona B-1. No aikani etsittyäni löysin eri lähteistä tietoa 20 (22) A mallin koneesta, jotka palvelivat Legion Condorissa. Suurin osa muutettiin B-1 ja myöhemmin B-2 malleiksi.

A-Modelin ohjeiden mukaan konetta 6-7 lensivät 1937 Espanjassa Norbert Flegel ja Rolf Pingel sekä Werner Mölders. Koneen ohjeiden mukaan kone on kuitenkin lähempänä B-1 mallia. Toinen vaihtoehto, jonka voi rakentaa A mallina on kone 6-10, joka tosin on lähempänä B-2 mallia. Ota näistä selvää.

No referenssejä löysin netistä. 6-7 lentäjänään Norbert Flegel. Referenssit antavat koneen A mallina. Ainakin kuvien mukaan voisi olla näin. Flegel teki pakkolaskun koneella elokuussa 1937 La Abericiaksen lentokentälle. Kone kärsi tuntuvia vaurioita. Ehkäpä kone on korjattu myöhemmin ja päivitettiin B-1 tai B-2 statukseen. Tiedä Häntä.

Norbert Flegel saavutti 4 ilmavoittoa lentäessään 2.J/88 laivueessa. Espanjan sisällissodan jälkeisestä ajasta ei ole tietoa.

17.8.1937 I-16
18.8.1937 I-15
22.8.1937 I-16
30.9.1937 I-15

Kommentit

Heikki 2.11.2016 15:57 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistunut malli.

Olisiko tämä sittenkin B-tyyppiä? Seuraavan linkin mukaan kirjalliset lähteet tukisivat sitä:

bioold.science.ku.dk/drnash/model/spain/bf109.html

David Johnstonin German Eagles in Spanish Skies (Schiffer Books 2018) mukaan koneet 6 • 3 viiva 6 • 16 olisivat olleet A-tyyppiä. Johnstonin perustelut ovat sen verran vakuuttavia, että olen nyt taipuvainen uskomaan, että A-tyypin koneita on ollut Legion Condorin kirjoilla. (Täsmennys 30.10.2019.)
Moi.

Tutustuin myös tuohon lähteeseen. Sen mukaan tosiaan B- tyyppiä. Mutta toisaalta taas toiset lähteet antavat samoille koneille A tyypin. Espanjaan lähetettiin 20-22 vähän lähteestä riippuen A tyypin konetta. Tosin jotkut lähteet sanovat 15 konetta.
A mallin koneista löytyy kyllä mainintoja, mutta ei hirveasti. Koneita olisi rakennettu joulukuusta 1936 helmikuuhun 1937. B-1 oli ensimmäinen tuotantoversio ja osa A malleista modifioitiin B malleiksi. Isoja eroja A ja B-1 mallilla ei eri lähteiden mukaan ollut.

Eri lähteet antavat esim. koneen 6-15 malliksi A. Kone jäi tasavaltalaisten haltuun ja lähetettiin Moskovaan. Ei tosin tainnut ikinä sinne päästä. Tuossa mainitsemassasi lähteessä mallinumeroksi annetaan B.

Joka tapauksessa, en usko, että välttämättä aukotonta tietoa löytyy internetin syövereistä, joten itse tyydyn nykyiseen. Liika tieto lisää tuskaa.

Jussi.

Ps. En toki kiistä mitään vasta-argumenttia, koska aukotonta lähdemateriaalia ei ole löytynyt.
Oli A tai B, niin pirun upea Mersu! Itselläni työn alla Condor Legionin E-Mersu. Mielestäni nämä Francon-puolen kansallisuustunnukset ovat tyylikkäät. Ja "silinterihattu" kruunaa kaiken. Olet onnistunut hienosti myös vanhennuksessa; malli näyttää varsin aidolta!
Pidän!
Hieno ja erilainen, onnittelut tällaisen kasaamisesta ja hyvin.
Tuotko Kuopioon isänpäiväviikonlopuksi?
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2016/maalla-merella-ja-ilmassa/
Valitettavasti ei aikataulut anna Kuopiolle periksi.

Kiitoksia kommenteista.
Komppaan edellisiä kommentteja.
Kuinka paljon joutui tässä Amodel-mallissa siistimään osia, modifioimaan niitä, hiomaan, kittaamaan ja uudelleenkaivertamaan?
Moi.

Paljon joutui. Lähes mikään osa ei sopinut kohdalleen. Sisäosat olivat 5mm liian leveitä. Jouuin kaventamaan niitä paljon ja kaivertamaan rungonpuolikkaisiin uria, johon sisäosat sopisivat. Edelleen runko jäi 2mm liian leveäksi, ei vaan saant oikein sopimaan sisuksia paikoilleen. Eli rungonpolikkaat vaativat paljon kittiä ja hiomista.

Siivet eivät oikein istuneet. Etureunaan jäi kaikenkokoisia aukkoja, jotka on kitattu upeen. Rungon ja siiven liitos oli 7mm liian kapea, eli sitä on voimalla levennetty ja runkoa kavennettu. Kittiä piti käyttää liitoksessa. Sivuvakaaja oli liian ohut sivupeäsimeen nähden, mutta koska korkeusperäsimet olivat jo paikallaan en tehnyt asialle mitään. Laskutlineet eivät sopineet tietenkään niihin kuuluviin reikiin, joten vaati modifioimista. Samoin kävi lähes joka osan kanssa.

Korkeusvakaajat olivat lähes ainoat osat, jotka istuivat ilman kittiä, mutta nekin piti asentaa ilman kohdistustappeja, koska tapit olivat epäsymmetriset. Oikea peräsin olisi tullut 2mm liian eteen.

Toki joutu tekemään paneeliuria uudelleen. Kaiken kittaamisen ja hiomisen takia, sain niitä hyvin hävitettyä. Aika työläs Tamiya:n ja Airfixin jälkeen. Itseäni houkuttaisi rakentaa B-2, C sarjaa ja D. Mutta A-model tai Avis ei houkuta. Muita valmistajia 1/72 mittakaavaan ei taida löytyä.
AJ 3.11.2016 19:29 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Erittäin mielenkiintoinen lekoaihealue; Legion Condor:n Bf 109 ja siitä heti plussaa. Hienosti rakennettu, viimeistelty ja säistetty Mersu & extraplussaa vielä historiikistä. Kaikinpuolin onnistunut pikkuskaalan Bf 109A/B! Parhain terveisin, AJ
Jussi Vanhatalo kirjoitti:
Itseäni houkuttaisi rakentaa B-2, C sarjaa ja D. Mutta A-model tai Avis ei houkuta. Muita valmistajia 1/72 mittakaavaan ei taida löytyä.
Kuulostaa tyypilliseltä Amodelilta;)

Helleriltä löytyy vanha B1/C-1, jossa on hennot kohoviivat. Se lienee kuitenkin varsin tarkka muuten.
Hieno ja erikoinen yksilö!
Mersuista aina plussaa, kokonaisuus upea! :)
Tyylikäs Anton hillityllä vanhennuksella. Missä vaiheessa Espanjan Mersut saivat väriä pintaansa? Tämä yksilö näkyy olevan ns. syntymäasussa.
Harvinaisempaa mersumateriaalia on aina kiva nähdä, varsinkin jos ovat näin hyvin toteutettuja. En muista kovin montaa maalaamatonta mersua nähneeni. Olikos osa noista espanjan mersuista vaalean harmaita? Jokatapauksessa hieno malli! Ilmeisesti lähiaikoina on tulossa Arsenal Model Groupin toimesta Bf-109 A/B/C/D -variantit 1/48 mittakaavassa. Laadusta ei tietoa…
Kiitos kommenteista. Alun mersut olivat maalaamattomia, samoin protot. Jossainvaiheessa koneet maalatttiin RLM02 harmaiksi. Siitä seuraavana oli 3 väri kaavio. Varmaankin kaikki jäljellä rlm01 koneet maalattiin RLM02 kaavioon. Ainakin jossain referenssikuvissa on näin. Tosin onko siinä taiteilijan vapaus tai tulkinta. Vähän sama kuin B-1 ja B-2 versiot ovat jossain lähteissä vain B malleja. Eroja kyseisillä härveleillä oli.
Rupesi kiinnostamaan nuo metallin väriset espanjan Mersut sen verran, että kaivelin itsekin vähän tietoa.

K Merrickin kirjassa Luftwaffe Camouflage & Markings 1933-1945 mainitaan että Espanjaan toimitetuista Mersuista metallin värisiä olivat neljä V-sarjan (Versuchs) konetta ja ensimmäiset B-1 sarjan koneet. B-1 koneiden lukumäärästä ei ole mainintaa. Koneiden metallisävyä on kutsuttu myös seuraavasti "silvery grey finish" ja "greenish-grey overall". Kirjatiedon mukaan metallin väriset Mersut suojattiin läpikuultavalla, vihreään vivahtavalla ohuella lakkakerroksella. Ennen pitkää koneet saivat RLM02/65 värit päälleen.

Ylläoleva yleistiedoksi. Espanjan Mersu on vieläkin hieno oli se sitten A-, B- tai V-tyyppiä.
Moi. Ilmeisesti ei ollut mainintaa muista V- srjan koneista. Espanjaan toimitettiin enemmänkin v-sarjan koneita, mutta jotkut lähteet mainitsevat koneet b-sarjana, jotkut v-sarjana. Aika sekavaa on osa lähdeaineistostakin, eri alkupäään sarjojen osalta.
A mallista ei vissiin mainintaa.