Pienoismallit.net

F6F-3 Hellcat

Richard E. Stambook, VF-27

Grumman F6F Hellcat suunniteltiin 1942 vastaamaan edeltäjäänsä F4F Wildcatia paremmin vastustajansa A6M Zeron aiheuttamaan uhkaan. Kone oli isompi ja nopeampi kuin Wildcat, ja kesti vaurioita vastaavalla tavalla. Palveluskäyttöön kone tuli syksyllä 1943. Yli puolet USA:n laivaston ilmavoitoista saavutettiin Hellcateilla, esimerkiksi konetyypillä aiheutettiin ratkaisevat tappiot Japanin laivaston ilmavoimille Filippiinienmeren taistelussa. Triviatietona Blue Angelsien ensimmäinenä käyttämä konetyyppi oli F6F Hellcat.

Mallin esikuva on laivueen USS Princetonilla palvelleen VF-27:n kone, pilottina Richard E. Stambook. Laivueen koneet ovat hyvin tunnettuja nokkaan maalatun irvistävän kissan(?) takia. Kyseinen maalaus jäi ilmeisesti hyvin lyhytaikaiseksi. VF-27 lakkautettiin kun USS Princeton upposi japanilaisen pommin seurauksena syksyllä 1944.

Eduardin F6F-3 on varsin upea sarja. Malli menee hyvin ja ongelmitta kasaan ja rakennus on helppoa ohjeiden mukaan. Ainoa missä oli vähän valitettavaa oli siirtokuvat. Ne olivat poikkeuksellisen paksut ja esimerkiksi nokan suu ja silmät eivät tahtoneet asettua kunnolla, ja jäivät vähän hopeoimaan vaikka yritin tehdä kaikkeni niiden kanssa. Pyrstön numero 17 hopeioi myös hieman. Yleensä Eduardin siirtokuvissa näitä ongelmia ei ole ollut. Kone on maalattu Lifecolorin sävyillä ja vanhennettu maltillisesti: kulumia sinkkikromaatti sävyllä, pakokaasuvanoja maalattu ja panelisaumoja litkutettu. En tiedä onko kyseessä paras rakennussarja konetyypistä tässä mittakaavassa, mutta ainakin tätä voin suositella mukavana sarjana rakentaa.

Alapuolelta ei ole kuvia koska en halunnut katkaista antennilankaa jälleen kerran.

Kommentit

Tero Ekholm 31.10.2016 19:05 Vastaa lainauksella
Nätti Hellcat. Grummanin tekeleet ovat muutenkin sellaisia rumankauniita kapistuksia.

Säistys on mielestäni juuri sopiva ja tasapainoinen. Rakennusjälki on siistiä ja maalaus onnistunut. Ainoa tosiaan mikä hyppää vähän silmään, on tuo pyrstön "17"-siirtokuva. Sitäkään ei olisi välttämättä huomannut, ellet olisi erikseen maininnut.
Kiitos positiivisesta kommentista, Tero! Parempi olla rehellinen ja osoittaa missä voisi parantaa jos sellaista huomaa :) Hopeointi on itseasiassa kuvissa vähän selkeämpää kuin luonnossa, johtuen varmaan salamalaitteen heijastuksesta.
Kyllä tätä mallia on mukava katsella. Maltillisesti vanhennettu, hienovaraisesti värejä sävytetty ja värirajat taidokkaasti toteutettu.

Mainitsit, että ko. laivueen koneet ovat hyvin tunnettuja nokkaan maalatun irvistävän kissan takia.
Itselleni se ei tullut ensimmäisenä mieleen. Jos pitäisi ajatella nokkakuviota kissana tulee mieleeni Tom and Jerry animaatioista tuttu katti… :) Jota tuotettiin vuosina 1940–1957 Metro-Goldwyn-Mayerin animaatiostudioilla Hollywoodissa. Mene ja tiedä?

Todella hienoja kuvia. Taitaa olla todellisen ammattikuvaajan ottamia. Olen aiemminkin ihastellut malliesi kuvia.

Kaiken kaikkiaan upea kokonaisuus!
Kiitos Kari palautteesta! Tuo kissa mainittiin itseasiassa yhdessä verkosta lukemastani VF-27 -historiikissa, en siis itsekään tuota kissana alunperin ajatellut, enkä varma tästä ole vieläkään :) Muilla laivueilla ei vastaavia ilmeisesti ollut kyseisessä konetyypissä, eli aika harvinainen vaikkakin erittäin tunnettu maalaus.
Joo-o, ylläolevia kompaten on se vaan nätti!
Todella tasapainoinen kokonaisuus, hieno!
Kiitos Jean palautteesta!
AJ 12.11.2016 18:08 Vastaa lainauksella
Moi Janne, Upea Hellcat-mallisi oli livahtaa silmien ohitse… Tero E:tä lainaten Grummanin tekeleet ovat rumankauniita, erityisesti Hellcat, joka on myös yksi suosikkilekoni. Muitakin yllä olevia kehuja on helppoa kompata; Karia lainaten lekomalliasi on mukava katsella, sillä se on loistavasti rakennettu, sävytetty, ja vanhennettu sekä kuten Kari myös edellä toteaa, värirajat ovat taidokkaasti toteutettu.

Kuvat mallistasi ovat erinomaisia - taitaa tosiaan olla ammattivalokuvaaja - upeat kuvat!

Muuten The Grumman F6F Hellcat opusta lainaten tuon nokkakuvion kissan tausta on seuraava:

VF-27:n komentaja LCDR Fred Bardshar eksentrisenä persoonana halusi erottuvan tunnarin laivueelleen buustaamaan yksikön moraalia. Kävi ilmi, että yksi hänen laivueensa (laivaston reservin) pilotti Lt(Jg) Robert Burnell oli arvostettu artisti ja piirtäjä. Joten Bardshar nakitti Burnell:n luomaan tunnarin. Burnell yhdessä laivueen Lt Carl Brown:n ja Lt Richard Stambook:n kanssa lopulta ideoi koneen nimestä Hellcat sanaleikkinä "Hell Cat" nokkakuvion verenpunaisine silmineen, vernpunaisine suineen ja irvistävine valkoisine torahampoineen - päävastuu "Hell Cat":n luomisessa, piirtämisessä ja maalaamisessa oli luonnollisesti Burnell:lla. Loppu onkin sitten jo legendaa; saavuttuaan USS Princeton:lle (CVL-23) 29. toukokuuta 1944, VF-27:n nokkakuvion kissa oli erikoisin ja mieleenpainuvin Hellcat-koneiden tunnari USN:ssä. Kyllä tuo nokkakuvion kissa tunnari pysyi koko VF-27:n olemassaolon aikana eli USS Princeton:n upottamiseen saakka; USS Princeton:n upotti japanilainen D4Y3 "Judy" syöksypommittaja yhdellä 250kg pommilla Leyte lahden taistelussa 24. lokakuuta 1944. Toki muiden laivueiden komentajat olivat kateellisia VF-27:lle sen hienon tunnarin takia ja vaativat sen poistamista vedoten USN:n sääntöihin. Tämän vuoksi lienee jäänyt virheellinen käsitys siitä, että tunnari jäi lyhytaikaiseksi. Onhan tunnaria virheellisesti kutsuttu myös hainsuuksikin.

Koska Robert Burnell oli lahjakas artisti ja piirtäjä, lienee mahdollista, että hän otti mallia Tom and Jerry animaatioista, kuten Kari toi esille - mene ja tiedä…

Joka tapauksessa hieno Hellcat lekomalli! Parhain terveisin, AJ
Kiitos AJ positiivisesta palautteesta ja selvityksestä tuon nokkamaalauksen historian osalta!