Pienoismallit.net

De Havilland Mosquito

Englantilainen hävittäjä-pommitaja

Jahnas, Tällä erää valmistui hieman vanhempi Airfixin rakennussarja. Laatikossa on siirtokuvat kolmeen eri vaihtoehtoon, kaksi erilaista potkuria ja pommit tai raketit siipien alle, sekä tutka-antenni nokalle yöhävittäjä versiota varten ja kaksi erilaista radio antennia. Kaiken kaikkiaan osia ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon.
Tämä oli ihan mukava koota, mitään ongelmia ei rakentamisessa ollut ja siirtokuvat olivat oikein mukavasti asettuvaa tyypiä.
Ohjaamo on melko askeettinen, kaksi istuinta, mittaritaulu, ohjauskeppi ja kaksi ukkelia, seinissä ei ole mitään yksityiskohtia. Ohjaussauvaa ei saanut mahtumaan pilotin jalkojen väliin(tosin pilotilla ei ole polvien alapuolella mitään..), joten jätin sen pois. Mittaritaulu on kohokuvioitu ja ihan ookoo näköinen, vaikka sitä ei juuri valmiissa mallissa näy. Muovilevystä tein ohjaamoon takaseinän ja "hattuhyllyn", sillä keinoin ohjaamo näyttää ehkä hieman paremmalta.
Kuomu on varmaankin huonoin osa tässä koottavassa ja siinä piti melkein arvailla missä raamit menevät ja aluksi pari raamia jäkin maalamatta, mutta huomasin kuitenkin erheeni ajoissa ja maalasin ainakin suurinpiirtein sen mitä piti.
Yhden kirkasosan onnistuin hävittämään, joten toisessa siivessä ei ole alapuolella lasia lampussa, sen saa varmasti tehtyä itse uusiksi.
Laskutelineet vaikuttivat hieman vaikeilta kasata, mutta menivät nippuun kuitenkin yllättävän nätisti ja ovat ihan kivan näköiset.
Vallejon maaleilla maalattu, pääosin siveltimellä. Naamiomaalauksen vihreä maalattu ruiskulla, samoin kuin kirkas/matta lakkaus. Jostain syystä en saa siveltimellä tehtyä mattapintaa, vaan siinä näkyy aina kirkkaita/matta siveltimen vetoja, mutta Bilteman ruisku tuo onnen tuohon asiaan.
Tässä mallissa on kohollaan olevia uria ja niittejä, mitkä varmaan kauhistuttavat joitakuita mallareita.

Kommentit

Ihan hyvältähän tuo näyttää. Jotkut noista airfixin vanhoista kohoniittikoneistahan on sellaisia että niistä ei saa hyviä ikävä kyllä tekemälläkään. Tämä sarja ei ilmeisesti ole sieltä ihan pahimmasta päästä kuitenkaan. Itselläni sama ongelma lakkojen kanssa, pinta jää usein hieman "tahraiseksi". Olen kyllä kuullut huhua että olisi olemassa joku laite jota ruiskuksi kutsutaan , mutta tuskin sellaista koskaan tulee hankittua :)
Aivan ehdotonta vanhemman kaartin Airfixin aatelia on tämä mallisarja. Ja Hynkkeli on saanut tehtyä siitä aivan hienon mallin. Maalaus on hienoa.
Pikkusen olisi voinut keskittyä enemmän vielä näissä malleissa tarpeellisiin kittauksiin. Nittejä olisi myös voinut hieman hioa pienemmiksi.
Ompahan kuitenkin taas todiste, että Wanhoista Airfixeistakin voi saada aikaiseksi ihan kivan mallin.
Tyylikäs Mosse! Erityispisteet sille, että tehty vanhoista nuoteista… Maalauksesta pidän erityisen paljon! Itselläni, ei ole sivellintekniikassa tullut tuota mainitsemaasi ongelmaa vastaan. Mitä maaleja käytät?
Mallistasi taas sanon: pidän!
Ihan hyvännäköinen Moskiitto. Maalausjälki on siistiä. Muistelen, että Airfix olisi uudistanut Moskiiton muotit jossakin vaiheessa, joten ei muovit aivan 60-luvulta taida olla. Vanhakin näyttää nuorelta. Siistin lopputuloksen aikaansaaminen ei välttämättä vaadi TamiGawan muoveja:)
hynkkeli 30.10.2016 16:11 Vastaa lainauksella
Tattikset kommenteista!
Maalit ja lakat Ovat Vallejon Model coloria, ja sively ongelma on minulla vain matta lakan kanssa.
Muottien vuodesta ei ole tietoa, mutta en usko niitten 60-luvulle ajoittuvan, Scale mates sivusto kertoo vuodeksi 1972, joka saattaa hyvinkin olla oikein.
Jos näinkin vanhasta sarjasta saa tehtyä näin loistavan mallin. On syytä olla ylpeä!