Pienoismallit.net

KFIR C2

Fuerza Aerea Ecuatoriana (FAE)

Tervehdys,

Tämmöinen malli tällä kertaa. Mallin teko alkoin oikein mukavasti, osat sopivat paikoilleen erinomaisesti, kuten AMK:n kiteissä yleensä. Loppupuolella ilmeni kuomun kanssa onglemia ja mattalakkaus jätti valkoisia pisteitä mallin pintaan. Kuomun yhteensopivuusongleman sivuutin jättämällä sen nyt auki ja hammastikulla harjailin kevyesti nuo valkoiset pisteet pinnasta pois.

Pohjamaalasin mallin pikimustalla pohjamaalilla, jonka päälle hahmottelin naamiomaalauksen. Maalasin ensin paneelien keskiosat ja jätin paneelirajat tummemmalle. Näin säästyi vähän aikaa, eikä erillistä esivarjostusta tarvittu. Maalattu Aqueuous hobby color-maaleilla omasekoite-sävyillä. Päälle Tamiyan mattalakka.

Lisäosina käytetty aftermarket dekaaleja ja Edun ohjaamoetsejä.

-JT

Kommentit

On viimeisen päälle hieno Kfir. Pidän erityisesti tuosta maalauskaavion tasapainottelusta terävän ja pehmeän värirajan välillä. Kun vielä esikuvakin teollisuusvakoilun ja Israelilaisen insinööritaidon äpärälapsena oli näyttävä kone, niin komea on malli.
Kiitos Kalle. Reilu kolme vuotta sitten kyselin sulta yv:llä näitä camo-hommia ja niillä opeilla mennään vieläkin. :)
Noh, vuoroin vieraissa. Eipä se sullakaan tässä kohtaa mitää faileja ole tullut jotenka yhtä hemmetin hyvää laatua, kuin edellinenkin mallisi!

Tykkään tosta naamiomaalauksesta ja sen sävyistä, myös paneelirajaus on upeasti tehty. Ohjaamon detailit näyttäis myös olevan tarkkuudella tehtyjä.

Alusta kruunaa koko komeuden.
PhantomII 28.10.2016 19:01 Vastaa lainauksella
Jou, hieno on kyllä. On mukava nähdä Kfirejä muissakin väreissä kuin vain IDF:n "perus-camoissa". Kaikin puolin malli näyttää komealta ja lisäplussat erilaisesta viimeistelyvalinnasta. Kuva alapuolesta olisi ollut mielenkiintoinen myös.

AMK:lta on tulossa Kfir myös 1/72-mittakaavaan ja odottelen sitä suurella mielenkiinnolla. Hasegawan Kfir alkaakin jo käydä hieman vanhanaikaiseksi, näiden nykymallien joukossa, eikä Italerin versio taida juuri kummempi olla, vaikka kyllä niistäkin aivan hyvin Kfirejä voi rakennella, ei siinä mitään.
Kiitoksia kommenteista, lisäsin tuon pohja-kuvan. En tiedä miksi oli jäänyt pois. Tuo 1/72-versio näyttää tosi hyvälle kuvissa!

-JT
Hieno on malli, tykkään kovasti! Todella siististi ja huolella kasattu pienempiä yksityiskohtia myöden. Kaiken kruunaa todella hienosti tehty maalaus, samoin decaalit istuvat nätisti, upeaa työtä! Alusta sopii myös oikein hyvin. Vielä kun olet kuvannut tämän mallisi juuri niin kuin kuvata pitää, tarkasti ja oikealta korkeudelta, niin ei tästä voi kuin pitää…paljon!
Onhan vaan upeasti tehty malli.
Tästä pitäisi saada lähikuvia vaikkapa ohjaamosta ja miksipä ei muualtakin.
Vai onko niitä teidän Ukonvasara-sivuilla?
Moi Timo ja Markku, kiitos kommenteista.

Lisäsin yhden lähikuvan ohjaamosta.

-JT
PhantomII 30.10.2016 09:15 Vastaa lainauksella
Jep, kiva nähdä tuo alapuolikin. Kaiken kaikkiaan hieno malli ja myös lähtökohta näyttää hyvältä. Harmittaa, kun K-kaupassa sarja oli alennuksessa; kädessä oli, vaan en ostanut. No, elämä on… Kuten sanottu, 1/72 Kfiriä odotellessa.
AJ 30.10.2016 11:35 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Erittäin onnistunut FAE:n Kfir C2 sukomalli; kaikki nuo Mirage III:n pohjautuvat sukot ovat esteettisesti sulavalinjaisia ja kauniita. Olet onnistunut hienosta tuomaan tuon linjakkuuden ja kauneuden esille mallissasi. Erinomainen viimeistely ja säistys, jonka kruunaa todella tyylikäs camo. Myös alusta tuo kivan pikantin lisän upeaan lekomalliisi. Helppo kompata kehuja yllä - kaikinpuolin loistava pienoismalli. Parhain terveisin, AJ
Jee, hieman harvemmin bongattu lintu näillä sivuilla. Mielenkiintoa lisää harvinaisempi kansallisuus eli niin sanotusti "lainahöyhenet". Aikaisempia kommentteja säestäen, hieno kokonaisuus.
Kiitoksia Phantom, AJ ja E-P!
Tero Tyni 30.10.2016 19:57 Vastaa lainauksella
Kalle V Aaltonen kirjoitti:
… Kun vielä esikuvakin teollisuusvakoilun ja Israelilaisen insinööritaidon äpärälapsena oli näyttävä kone, niin komea on malli.
Nythän tiedämme, että koko teollisuusvakoilujuttu oli vain ranskalaisten ja israelilaisten juoni, jotta fransut saisivat myydä koneitaan myös arabeille.

Muta muta, upea Kfir. Hyvin olet onnistunut aftermarketsiirtokuvien kanssa. Jos olivat Azteceja, niin olet saanut vältettyä niiden runsaan hopeoinnin. Taistelen juuri niiden kanssa oman Kineticin Kfirin kohdalla.
Moi Tero!

Joo, hopeoivat aika hanakasti. sain ongelman ratkaistua laittamalla kunnolla Microscalen settiä alle ja asettelin siirtokuvan paikalleen ja annoin olla jonkin aikaa, että se pehmeni. Sen jälkeen rullailin ne vanupuikolla kunnolla. Tämän jälkeen uitin ne vielä siinä punaisessa pehmentimessä samalta firmalta, jotkut kuvat vaativat pari kiekkaa ja niitäkin kiekkojen välissä rullailin vanupuikolla pienellä riskillä. Viimeisen kierroksen annoin lillua niin kauan, että aine kuivui itsestään pois.

-JT
Maalaustekniikka on todella huippua! Lisäplussaa ohjaamosta ja alustasta.
PhantomII 5.11.2016 18:56 Vastaa lainauksella
Mites se juoni ranskalaisten ja israelilaisten kesken auttoi koneiden myynnissä arabeille? Tuskinpa israelilaiset kovastikaan halusivat olla mukana myymässä sotakoneita vastustajilleen, vaikkakaan kysymyksessä ei aivan pahimmat vihollismaat olleetkaan - tässä tapauksessa Egypti, Jordania ja Saudit.

Sitten tietysti eri asia on vielä Israelille vihamielisemmät Irak ja Libya, joille israelilaiset eivät varmasti olleet halukkaita avittamaan konekauppoja? Ellei kysymyksessä sitten ollut julkisuuden sivukamareissa harjoitettu sotilaspoliittinen ns. vehkeily, jota mm. Israel ja Saudit tuntuvat nykyisin puolisalassa harjoittavan.
Tero Tyni 5.11.2016 21:10 Vastaa lainauksella
PhantomII kirjoitti:
Mites se juoni ranskalaisten ja israelilaisten kesken auttoi koneiden myynnissä arabeille? …
Luulisin ja uskoisin, että ranskalaisten näkökulmasta kyse oli markkinoiden laajentamisesta. Vähän sama kuin siinä kun (käydessäni Israelissa joskus nuorena) Israelissa ei ollut aikanaan Toyotia ja Nissaneita. Tehtaat eivät halunneet vaarantaa arabimarkkinoitaan. Subaru taas ihan mielellään otti Israelin markkinat. Siinä oli riittävää siivua sille.

Israelin näkökulma asiaan voisi olla siinä, että suostut juoneen, jos haluat Mirageja ja ohjusveneitä. Jos ei sovi niin ei kauppoja.

Ei minulla ole tarjota tarkkaa lähdeaineistoa. Olen aikanaan seurannut keskustelua englanninkielisillä palstoilla. Ei niitä tietenkään voi eksaktiksi lähdeaineistoksi kutsua.

Toisaalta tämä juoni on paljon uskottavampi kertomus kuin se, että israelilaiset varastavat sekä koneen että moottorin piirustukset ja rakentavat sitä omassa maassaan. Aikajänne varkauksista lentävään koneeseen on myös huomiota herättävän lyhyt. Samoin kuin varastavat muutaman ohjusveneen ranskalaisesta satamasta ja kuljettavat ne omaan maahansa.
PhantomII 6.11.2016 11:45 Vastaa lainauksella
Saattaapi olla näin. Se, että israelilaiset olisivat kopsanneet piirustukset tai omin luvin käyttöönottaneet ohjusveneet, kuulostaa melko agenttijännäriltä, varsinkin kun Israelin ja Ranskan keskinäinen suhde oli - ja on - varsin lämmin. Luultavasti sessiot järjestettiin rauhoittamaan kansainvälistä ilmapiiriä ja antamaan kuva israelilaisten omatoimisuudesta ja rohkeudesta. Nyttemmin Ranska on erittäin ahtaalla, omalla maaperällään, entisten alusmaiden siirtolaisen kanssa ja osittain myös myötämielisyydestä Israelia kohtaan, jota arabit tuskin unohtavat.

Tuo Subaru-juttu on täysin totta: Syyriassa on Toyotan, Nissanin Mercedeksen markkinat, Israelissa ajellaan tosiaan Subaruilla, Volkswageneilla ja Audeilla muiden muassa. Mersuja siellä ei juutalaisväestöllä juuri näy, sen sijaan arabeille Mercedes käy mainiosti myös Israelissa.

Mutta maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita; esimerkiksi juuri tuo israelilaisten ja saudien sotilasyhteistyö Jemenissä. Virallisesti Saudi-Arabia on Israelin kiihkeimpiä vastustajia, rahoittaen mm. terroristitoimintaa alueella. Lähi-Idässä maailma on virallisesti todella mustavalkoinen ja epävirallisesti se on kaikkea muuta, mitä ajatella saattaa. Valtamediassa toitotellaan vain samoja, vanhoja kylmänsodan aikaisia kliseitä.
Nätti malli sekä rakentamisen että maalauksen osalta. Koneen syntyhistoriasta sen verran, että Israelissa valmistettuja Mirage 5 koneita, jotka tunnetaan Nesherinä ja IAI Kfiriä ei tule suoraan sekoittaa keskenään.

Israelilaiset olivat jo tilanneet ja maksaneet Mirage 5 koneet Ranskasta, mutta vuosina 1967 ja -69 Ranska asetti aseidenvientikiellot Israelille ja kauppa peruttiin virallisesti. Koneet ja tarvittavat työkalut kuitenkin toimitettiin salaa Israeliin osina ja koottiin Israelissa. Jonkin verran vaikutusta asiaan saattoi olla sillä, että Marcel Dassault oli juutalainen. Moottorin piirustuksia sen sijaan ilmeisesti hankittiin salaisen palvelun avustuksella Sveitsin kautta, moottorit valmistanut SNECMA oli suoraan Ranskan valtion omistuksessa. Ilmeisestikin Neshereistä löytyykin ranskalaiset valmistuslaatat osista israelilaisten sijaan.

Tarina varastetuista piirustuksista ja ilman lisenssiä "pitkästä tavarasta" valmistetuista koneista sopi ilmeisesti hyvin molemmille osapuolille, Ranska ei joutunut selittelemään miksi israelilaiset olivat saaneet käyttöönsä lisää Mirageja aseidenvientikiellosta huolimatta ja Israelin salaisen palvelun ja orastavan lentokoneteollisuuden maine kasvoi.

Kfir on sitten Israelilainen jatkokehitelmä Nesheristä varustettuna amerikkalaisella J79 suihkumoottorilla ja esim. Israelin ilmavoimien vuosikirjassa 1984 sanotaan, että Kfir on ensimmäinen israelilaisten itse suunnittelema hävittäjä ja se pohjautuu pitkälti ranskalaiseen Mirage 5 koneeseen.

Nesherin kehityksestä löytyy uskottavan oloinen kuvaus Tom Cooperin kirjasta Arab Migs vol. 4, kertomuksessa oli myös Israelilaistutkija Shlomo Alonin kuvaus asiasta, kirjoittamani jutut pohjautuvat pitkälti ko. kirjan kuvaukseen.