Pienoismallit.net

messerschmitt BF 109 E7

petsamon puolustaja.

Lisää mersuja, tällä kertaa petsamossa toimineen jg5:n työkalu. Malli meni eduardilaisittain hyvin nippuun. joskin moottoripeltien sovitus on tarkkaa puuhaa. Koneen niittirivit kävin läpi trumpeterin niittienteko työkalulla, ja ulkonäkö paranikin mukavasti. Maalattu gunzen akryyleilla ja säistys tuttuun tapaan AK:n ja migin tuotteilla. Malli kuvaa alkukesällä 1942 petsamossa toiminutta punaista 6:sta. Säistin aika rankalla kädellä johtuen ajankohdasta talven ja rospuuton armoilla olevaa konetta. Vielä jäi muutamat dekaalit ja mersut kaappiin joten palataan aiheeseen:)

Kommentit

Kylläpä on taas upea E-Mersu valmistunut osaavissa käsissä!
Maalaus ja etenkin säistys on omasta mielestä onnistunut todella hyvin sekä hyvänä lisänä annoit lukijalle perustelut voimakkaaseen säistykseen, hyvä! :)

Kokonaisuus todella loistava, tykkään!!
Hieno Mersu! Luulis, et näihin Mersuihin olis jo kyllästynt, mut ei näin hienosti tehtyihin!!

Hyvä Jarno!

Terv. Tynkä-Karjalan Seppo
Hienoa työtä. Etsiskelin tuota "niittien teko työkalun" jälkiä, mutta alkoihan ne löytyä lähikuvissa.
Hienosta mallista uskaltaa ottaa noinkin läheltä kuvia, jos se tosiaan on onnistunut. Makrokuvat ovat hyvä lisä ja antaa meille netin kautta katselijoille myös uskottavuutta koneen oikeanlaisesta mallintamisesta.
Himpun narisen vanhentamisesta koneen "pyrstöstä". Keltainen on vähän kuin tahrainen, eli siinä ei ole ajoviiman jättämiä pitkittäisiä jälkiä, niinkuin esimerkiksi pakokaasuvanoissa. Mutta muuten vanhennus on kirjoitukseesi sopiva ja tyylikäs.

Nähdäänkö Mersusi täällä:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2016/maalla-merella-ja-ilmassa/
Teemanahan on juuri Bf-109:t Ausburgin Kotkat.
Kiitos jean: Aika hyvin näissä jg5:n koneissa näkyy lentotunnit, joten uskalsin säistää vähän rankemmin tätäkin, aina se on yhtä haasteellista tämä säistäminen:)

Kiitos seppo: Eihän mersuihin kyllästy:)

Kiitos timo: Lähikuvissa näkyy paremmin nuo niitit, mukavasti antaa koneelle ilmettä. Pyrstöön laittamani washi ei levittynyt kunnolla jajäi vähän nuhruiseksi, koitin sitten filttereillä parsia mutta ei se oikein onnistunut. Katsotaan miten työkuviot menee, olisihan se mukava tuoda näytille tämä ja pari muuta mersua:)
Tällä Mersulla on lentotunteja takana jo useampikin. Ainakin ulkonäön perusteella. Niin, eiväthän ne Petsamon E-Mersut mitään tuliteriä todellakaan olleet. Sanoisin, että varsin realistisen näköinen. Uskottava lopputulos.
Kiitos e.p: Pitkään katselin kuvia näistä jg:5:n työkaluista. Aika kuluneita ovat olleet ja missäpä niitä talvella pesee ja keväällä kun kenttien kunto oli mitä oli niin rapaisia olivat. Pyrin täsä mallissa siihen ja onnistui ihan hyvin.
PhantomII 7.11.2016 15:53 Vastaa lainauksella
Jälleen komea Mersu! Eipä taida näitä Lappiin ja/tai Suomeen liittyviä Mersuja vielä paljoa täällä näkynyt? Säistys lienee sopivaa, tuonne pohjoisen kuraisiin oloihin. Ja muutenkin malli näyttää komealta.
Kiitos phantom. Petsamo aiheiset mersut ja jg5:n koneet kiinnostaa itseäni näin lappilaisena:)