Pienoismallit.net

Star Wars U-Wing alias Incom UT-60D

Star Wars Rogue One -leffan uusi lentolaite

Star Wars U-Wing tai hienommin Incom UT-60D

Härveli tulee lentelemään Star Wars leffesagan osassa Rogue One. 781 hahmotelmaa kuulemma tarvittiin, ennekuin U-Wingsin finaalidesign lyötiin lukkoon ja kone esiteltiin suurelle yleisölle 3.8.2016.
Lisää läppää ja lähteitä löytyy [spoiler -varoitus!] tästä linkistä (TheStarWarsWiki)

Revell U-Wing, SnapTite, 1:100

Leluksi ja hyväksi aihioksi alan miehille tarkoitettu Revellin sarja on helppo moderni tuote. Mukana on kiva valmis valo- ja äänimoduli (suhinaa ja tykitystä, 2 x LR44 paristot mukana!) + vehkeen siivet saa väänneltyä kätevästi haluttuun asentoon tilanteen ja tarpeen mukaan. Sarja on perusdi-/insinööritaidolla kasattu viidessä (5) minuutissa, jos on oikein kiire. Aikaa kuluu lisää hioskellessa ja muutamia valujälkiä fixaillessa. Maalailun ja vanhennuksen kanssa sitten voi fiilistellä pitkäänkin.

Pieni ongelma viimeistelyn suunnittelussa on se, että leffa, jossa laite huristelee, ilmestyy vasta joulukuussa 2016. Referenssikuvia on siis vielä suht niukalti tarjolla. Muutama leffapätkä, renderivideo, [spoiler] kaputin kuvauspaikkakuvia ja fanien sekavat spekuloinnit päälle.

Pesin osat ensin Tamiyan Keltakorkkisella tinnerillä ja hihkasin koko komeuden värittömäksi. Pohjat sumutin Mr. Surfacerilla, jota roimasti laimensin Tamiyan Keltakorkkisella tinnerillä (kiitos vinkistä). Sarjan muovi on hieman kumimaista, joten ajattelin kunnon myrkyn (= ei vesiohenteinen) pysyvän siinä pohjana paremmin kiinni. Lähtökohtana perusväriksi haikailin Millenium Falcon väritystä tosin hieman kylmenpään suuntaan kallistettuna. Asiantuntijat kehottivat mixaamaan Tamiyan Deck Tan harmaata ja valkoista. Loppulitkutus, filtteröinti ja pölytys kyllä sitten muuttavat lopullista tulosta suuntaa ja toiseen. Keltaiset ja siniset laikut maalailin samoilla väreillä kun alkuperäisessä Revellissä oli ollut ja rapsuttelin niitä hieman kuluneiksi.

Ohjaamon värityksessä käytin esikuvana myös Milleniumia. Pilotit taiteilin oranssi, valkoinen, harmaa, musta Rebel -kuosiin. Teräväkärkiselle siveltimelle oli ohjaamossa mukavasti tihrattavaa - pikku yksityiskohtia ja kulumia.

Ohuen avaruushiekan-ruskeahkon (ruskea, keltainen, musta, valkea) oljyvärilitkun valelin kiiltävän lakan päälle, jolloin panelirajat pullahtivat kovasti esille. Himmentelin pintaa pölyttämällä vaalealla pigmentillä (hiekka-/avaruuspöly-jäljitelmä). Moottoreihin panostin Vallejon metallimaalein (real steel, burn engine, matta nato black, bronze). Moottorin hehkun tein sinisellä ja valkoinen litkutus lopuksi - tuli suht mukavan näköinen tietyssä tarkasteluvalossa. Moottorin ulkokylkiin raavin paneelirajoja ja vikakohtia, joita öljyvärein vielä pahensin. Muutama sirpaleen osumajälki kylkeen ja kevyttä kulumaa, niin ei näytä kone aivan juuri tuotantolinjalta tulleelta. Kunhan koneesta tulee lisää kuvia julki, voi mallia mukavasti llisää vanhennella ja rääkätä. Nykyinen malli edustaa suht ”hyvässä hapessa” olevaa konetta, joka ei ole saanut vielä sen suurempaa damagea (olisiko leffan alkuosan tilanne?, kun ei ole vielä pahasti kulahtanut ;-)

Mukavan leppoisa malli rassata, maalailla ja vanhennella. Mielenkiintoista on nähdä koneen toilailua tulevassa elokuvassa. Lisää koneen ominaisuuksia ja detaljeja varmaan myös paljastuu. Sarjan siivet olivat melko yksinkertaiset - etu- ja jättöreunaa täytyy varmaan modifioida, kunhan selviää niiden tarkempi rakenne. Saapas nähdä tuleeko Revellitä toista mallia U-Wingsistä, koska tässä mallissä oli yksityiskohtia, jotka jäivät täysin pimentoon. Esim. peräluukun aukisahaamalla sisuksistä löytyy pikku tilpehööriä …

Olkoon Voima kanssanne ja ei sitten lipsuta sinne PIMEÄLLE PUOLELLE!

Kommentit

paavo p. 27.10.2016 17:35 Vastaa lainauksella
Onpas hyvin tehty ja mielenkiintoinen härveli :-) . On kuulemma leffa, jossa on ainoastaan sithejä, ei jedejä.
Vanhennukset on mennyt nappiin,
tosiaan hankalaahan se on mennä sanomaan onko kaikki kohdillaan kun vasta tosiaan noita trailereita on tullut.
Mutta eihän kaiken tarvi juuri prikulleen samanlaista olla, ja saa keksiä jotain myös itse tehdäkseen "realistiseksi"
ja aihepiiriin sopivaksi.
Siksi pidänkin scifi malleista.
Huomioni kiinnittyi erityisesti moottorien seutuun. Ne on saatu mielestäni oikein metallisen oloisiksi.
Täällä en olekaan käynyt vielä kehumassa tätä. Livenä tämä näytti Nordic Challengessa erittäin hyvältä ja ovat nämä kuvatkin onnistuneet välittämään suurimman osan mallin hienoudesta. En tiedä, että tekeekö tästä erityisesti onnistuneen sekin fakta, että aihio on pahainen lelumainen ykköstason malli. Kyllähän niistäkin hienoja malleja saa aikaan kun vaan osaa!
Kiitokset kaikille feedbäkeistä. Vaikka elokuvan ensi-ilta on joulukuun puolella, alkaa uusia trailereita jo leffasta vilahdella. Disneyn markkinakoneisto puskee jo täysillä. Samoin kannattaa seurata ainakin Duracellin, Nissanin, Gilletten, Old El Pason, Cheeriosin, Häegen-Danz-jätskin -mainoksia … Rogue One tulee härnäämään näiden mainonnassa. Kohta pääsee vanhentelemaan U-Wingsiä ns. uuteen uskoon, kun referenssiä puskee joka tuutista. … ja tuleekohan sieltä vielä uutta parempaa mallia?
Egg Attack!?!??? Mikä kumma toi on. Katoin bigbattoystoresta ja egg attack Falcon maksoi vaivaiset 180$$!

Onkos kukaan eksynyt Prismaan vielä? Joko näitä on Revellin Rogue oneja on Suomessa saatavilla?