Pienoismallit.net

De havilland Vampire

Trumpeterin sarja oli oikein miellyttävä kasattava. Valupurseita ei ollut ja osat kohdistui hyvin. Aika vähän kuitenkin on sarjassa osia. Toisaalta ihan hyvä niin :) Ei sisältänyt etsi eikä resiini osia. Maalattu revellin aqua color hopealla.Siirtokuvat ovat Galdecalsin arkilta 48-001. Ovat hyvälaatuisia. Mallin sisään laitoin ilmakon luoteja painoksi mutta liian vähän. Aika paljon vaatii painoa että kestäs nokka alhaalla. Kuvissa se on sinitarran kanssa kiinni pahvissa. Koneen historiaa en viitsi tähän lisäillä kun sen voi jokainen lukea netistä eikä ole omakohtaisia kokemuksiakaan lisättäväksi.

Kommentit

Hyvän näköinen Vamppi. Jos tämmöinen sanamuoto sallitaan… Siisti lopputulos, etenkin kun kyseessä on kokonaan metallinvärinen kone. Miten muuten Revellin aqua color käyttäytyi? Itsellä ei ole kokemuksia niistä.
Hienoa kun olet tehnyt tämän Suomen suihkukonekauteen tuoneen koneen, onhan se siinä mielessä ikään kuin ikoni Suomen sotilasilmailulle. Näitä ei montaakaan ole muutenkaan tällä foorumilla nähty, ainakaan tässä mittakaavassa, joten pointsit siitäkin. Persoonallinen kone ja kuvastaa hyvin aikakauttaan.

Kone on siististi rakennettu ja maalauskin miellyttää silmää. Monotonisen hopeanharmaahan tuo kone on, mutta sellaisiahan ne oikeasti olivat. Tuo perspainoisuus taitaa olla aika yleinen ongelma näiden nokkapyöräkoneiden kanssa ja vaikka asian olit noteerannut niin silti vain keulii. Eipä sille näin jälkikäteen kait muuta voi nostaa kone jalustalle tai liimata sopivalle alustalle nokkapyörästään kiinni.
On kauniisti toteutettu Vampire! Revellin Aqua Coloreilla saa aikaan nähtävästi erittäin hyvää pintaa, ainakin näin osaavissa käsissä. Muutenkin näyttää just siltä kuin pitääkin. Hieno malli kerrassaan!
Kiitoksia kommenteista. Tuo Aqua color on mielestäni hyvä maali. Sen omalla ohenteella riittävästi ohennettuna se levittäytyy ruiskulla tasaisesti. Harmi kun noita ei saa suomesta.
Hienoa että löysit dekaalit! Hyvin onnistunut mielestäni, tasainen maalausjälki hivelee silmää. Nämä ovat valitettavasti kovin ikäviä tehdä nämä kokometalliväriset koneet, ainakin omasta mielestäni. Harmi että ilmavoimissa ei 50-60 luvulla juuri maastokuviota näkynyt.
Nätti kone ja hyvin on mennyt nippuun. Itsekkin olen ajatellut rakentaa vampiren, mutta vielä on jäänyt harkinnan asteelle. Kenties pientä sävyvaihtelua kaipaisi ja kevyesti tummennetut paneeliurat toisi hieman elävyyttä.
AJ 20.10.2016 17:36 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Oikein siisti ja nätti Vampire - hyvin on metallipinta onnistunut; kuten Jarno edellä toteaa elävyyttä voisi kenties olla lisää, muttei välttämättä - hyvä näinkin. Onnistunut Vampire! Parhain terkuin, AJ
HannuL 20.10.2016 21:25 Vastaa lainauksella
Todella nätti kone.
On niitä saumoja litkutettu ihan jonkin verran. Välttämättä kuva ei kerro tarkkaan. Lisäsin tuohon kuvan ennen siirtokuvia ja litkutusta.
wade 21.10.2016 10:43 Vastaa lainauksella
Sehän on ihan samanlainen kuin referenssikuvissa :)

Noista litkutteluista voisi sanoa että mallina varmasti näyttävämpi käsiteltynä, mutta ainakin entisöityyn museokoneeseen verrattuna litkuttamaton versio on melkein lähempänä esikuvaa. Maalipinta on hieno eikä siirtokuvissakaan ole moitteen sanaa.

Se mikä tässä mallissa eniten viehättää on tuo brittiläinen käsityömäinen olemus mikä aidossa Vampiressakin on, periaatteessa krouvi työkalu jossa on silti sulava ja persoonallinen muotoilu. Siis malli on kyllä rakenneltu siististi, mutta mukaan on silti saatu pientä rosoa ja elävyyttä.
Edellisten kanssa samaa mieltä siististä ja tyylikkäästä ulkonäöstä. Vastapainoa saa varmasti tunkea kaikkialle mihin vaan mahtuu ja niin paljon kun saa sopimaan.
Ari Oksanen 21.10.2016 17:00 Vastaa lainauksella
Pieni puute, mutta helppo korjata: lentovalot siipien kärkiin ja vasemman puomin persukseen. Kaikenkaikkiaan hyvin mallattu Vamppi.

t: "Riähkä"
antti s 23.10.2016 15:07 Vastaa lainauksella
Työn jälkeä en moiti mutta Trumpeterin jälkeä moitin. Vampiren rungon muoto on ilmeisesti hankala mallintaa. Senhän pitäisi olla ohjaamon edestä poikkileikkaukseltaan päärynän muotoinen, ohjaamon kohdalta hiukan neliskanttisen pyöreä ja moottorin ohdalta sitten aivan pyöreä ja sieltä paksuin. Tässä näyttää keula liian pitkältä ja terävältä ja nokkapyörän luukun pitäisi olla nokan edessä yläosastaan. Paneelisaumat eivät mene lähellekään oikein eivätkä moottorin ilmanottoaukotkaan oikein natsaa. Onkohan mikään firma onnistunut tässä paremmin ? Olen tutkinut Hoppukraftin tekelettä joka näistä on varmaan karmein tuotos, tekemättä jäi.
Hieno on Vampire!

Maalijälki on upean tasalaatuinen, kun koko kone on hopean värinen.
Loistavaa työtä!
Hyvä Paavo, Vampin teki!! Näppärästi toteutettu malli ensimmäisestä suihkaristamme!

terv. Tynkä-Karjalan Seppo