Pienoismallit.net

Korjaamo

Vaikka aiemmissa diossakin pyrin paljon tekemään yksityiskohtia, niin tämän dion myötä pyrin lisäämään tavaran määrää moninkertaiseksi . Tässä on about 50/ 50 Kaupallisia osia ja toinen osa sitten itse tehtyjä.
Itse rakennus on kanssa tehty itse lukuun ottamatta ovia ja ikkunaa. Seinät on tehty ensi balsa puusta. Tähän on sekaan istutettu tiilejä ja sitten on päällystetty das massalla.
Tästä vaiheesta löytyy kuvia minun blogista sekä monesta muusta vaiheesta . Kuten huomaa, että siinä vaiheessa oli vielä tarkoitus tehdä tästä kaksikerroksinen. Mutta tämä kariutui siihen että ensimmäisestä kerroksesta olisi paljon jäänyt tavaraa piiloon. Joten pikkasen eli projekti sitä mukaan kuin eteni. Tämä onkin ensimmäinen varsinain työ jonka tarkoituksena on toimia valokuvan taustana myöhemmässä vaiheessa. Siittä huolimatta on kokonaan taustaa myöten detalijoitu. Tästä johtuen myös auton,figun ja nostotaljan paikka voi vaihdella kuvissa koska ne ovat irtonaisia jotta tietyssä kuvaus tilanteessa saa ne pois ja ympättyä oikeita ihmisiä kuvaa.

Kuvarajat tuli myös täyteen joten lisää kuvia löytyy myös tuolta blogista.

*Rakennusblogi

Kommentit

Komea on.
Pikkukuvista on vaikea sanoa nopealla vilkaisulla, että onko aito paikka vaiko malli.
Itse pidän erityisestä tuosta seinäpinnasta, joka on niin aidon oloinen kuin olla ja voi noissa yleiskuvissa. Lähikuvissa ei ihan niin hyvä, mutta silti sen verran hyvä, että voisi sekoittaa aitoon.
Hieno ja uskottava lopputulos! Nostotaljan ketju jos olisi oikeanlaista mallia, niin se olisi piste i:n päälle, mutta hyvä on näinkin. Toivottavasti pääsen näkemään tämän myös livenä jossain.
Hieno tunnelmallinen työ! Erityisesti sykähdyttää kakkos ja kolmoskuva (kaasupullot ja figuuri).

Minua häiritsevät myös hiukan nuo mallia ranneketju olevat kettingit. Kokonaisuuson on silti hyvin aidon oloinen :-)
Wow !! Aivan mahtava työ. Yksityiskohtia ja katseltavaa riittää kyllä pidemmäksikin aikaa. Työtä on varmasti riittänyt pitkäksi aikaa. Täydet olin antavinani mutta 4,5* kohdalla kursori nyt sitten oli eli puolikas tähti lisää näin suullisesti.
Tämä on sarjassa uusia ulottuvuuksia mallien kuvaamiseen.
Tässäkin kuvattu hienosta välillä ilman autoa, ilman figuuria. Sitten valaistu auton lyhdyt ja työpöytä.

Kokonaisuus vaihtelee kuvien mukaan, mikä lienee tarkoituskin.
Kaikki tuo sälä eli pienet osat ovat taidolla tehtyjä ja aidon näköisiä. Jossain muussa dioraamassa tuollainen määrä yksityiskohtia veisi mallin arvoa alaspäin, mutta autotalli on asia erikseen. Siellä on ollut ja on vieläkin monella yhtä ja toista purkkia ja purnukkaa, kiintoavaimia ja öljyisiä tynnyreitä yms.
Nyt kun tuohon ketjuun noin kiinnitetty huomiota, niin on se tosiaankin kaulakorun näköinen. Oikean ketjun lenkit ovat aivan ovaaleita.

Mutta huikeaa jälkeä Merko on taasen kasaillut. Ja mitä saammekaan odottaa tulevilta valokuvilta???
Paljon kiitoksia kommenteista kaikille.
Pari juttua jäi tosiaan itseänikin harmittaa. Yksi on just tuo ketju, mutta joutuu vähän nyt opiskelujen myötä menemään low budgetilla. Jotain romu koruja joutu vaimon lippaasta käydä hakemassa. Toinen mikä unohtui on GAZin pyörään rasvakuppi vaikka siittä olikin joskus jonkun kanssa puhetta. Hirveesti tässä vaiheessa ei voi vielä juoksuttaa näyttelyssä, kun tosiaan toimii taustana valokuviin. Sen takia justa talja, auto ja figu ovat irtonaisia.
Ompi niin komia ettei osaa muuta mainita,joo hieno on.Jospa tästä sais itellekin potkua isomman kokonaisuuden tekoon.
Tämä on taas niitä dioraamoja, joista löytää jokaisella katselukerralla jotakin uutta. Se tarkoittaa samalla työn olevan niin hyvä, että kuvia tulee katsottua moneen kertaan.
Panu Pernu 17.10.2016 23:04 Vastaa lainauksella
Ai rietas, että on todella puhutteleva dio. Tuota voisi tuntitolkulla tutkia ihan vain yksityiskohtien vuoksi. Tuollainen verstas on todellinen aarreaitta kaiken pikkutilpehöörin kanssa, mitä sinne voi tunkea ilman, että se vähentäisi todellisuuden tunnetta. Minkä valmistajan GAZ sinulla on huollossa? Ja mille vuosikymmenelle asetelma muutenkin sijoittuu? Yritin löytää johtolankoja uudempaan aikaan sen kummemmin siitä onnistumatta (julisteita/kalentereita verstaan seinällä…). Saatan tuntea öljyn ja tupakan sekaisen tuoksun nenässäni noita kuvia katsellessa. Tuosta paljon puhutusta ketjusta huolimatta ehdin antaa täydet viisi tähteä. Kauanko käytit tähän aikaa?
Tämä on sellainen, kuin dioraaman kuulukin olla! Paljon upeita viimesteltyjä yksityiskohtia ja paljon katseltavaa. Tunnelma on hieno ja aito. Mitäs tähän lisäämään muuta kuin oman tankin rämänsä korjattavaksi!
Pienet fipat jo mainittu joten eipä niistä enempää. On kyllä upean tunnelmallinen dio, mies istumassa pöydän ääressä on aivan huippu ja tuo mukavasti korjaamo fiilistä. Paljon hienoja yksityiskohtia, mm, kaasupullot.
Kiitoksia kaikille taas kommentoijille.
Panu: kerran vuodessa on tommonen pääprojekti ja siinä sivussa aina tulee pari pienempää työtä tehtyä. Vaikea reaaliaikaa laskea mutta vähän reilu vuosi sitten tämän aloitin.
Asentaako tuo korjaamo metalli telaketjut Pantheriin?
Tässä rakennus vaihe kuvia seuratessani olen tullut siihen tulokseen että olet tehnyt aivan uskomattoman märän erilaisia työkaluja siun muuta pikku härpäkettä malliisi että harva viitsii edes vaivautua rakentelemaan moisia yksityiskohtia tähän dioraamaan, joten onnekis on kohta mahdollisuus nähdä livenä ja katsella sitä vielä ihan ajankanssa. Todella mykistävää .
Ylläolevia kompaten, täydellistä! Piste.
On kyllä tosi hieno, tykkään kokonaisuudesta ja tunnelmasta. Seinät, ikkunat ja katto ihan mahtavaa ja tosi aidonnäköistä jälkeä halkeamia myöten! Ainoastaan olisin itse jättänyt auton renkaiden kellastamisen vähemmälle, eka mielikuva oli että niissä on siitepölyä. Mutta se siis ainut pikkumiinus omaan silmään, muutoin tosi hienoa työtä!
AJ 20.10.2016 17:33 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Yllä olevia kehuja kompaten kokonaisuus on toimiva ja realistinen; paljon herkullisia yksityiskohtia ja korjaamon tunnelma välittyy erinomaisesti katsojalle, joka katselukerta löytyy jotain uutta kivaa… - loistodio! Ja tämäkin olisi mukavaa nähdä livenä. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia taas kommenteista.

Marcus: tilauksia otetaan vastaan. Seuraava vapaa aika 2.7.2018
M pajulahti. Kuvissa jotenkin tuo keltasuus korostuu. Luomuna ei ihan noin räikeästi tule esiin.

Kohta saan uudet kettinkit taljaan niin ja kuvaukset suoritettu niin tätäkin uskaltaa kohta kuljetella näyttelyissäkin. Antti Karppinen otti loistokuviaja varsinainen kuva on tulossa myöhemmin tästä. Mutta sen joutu ottaa ilman ukkelia niin osa osista joutu olemana irti tänne saakka niin ei kehdannut hirvesti kuljetella.
Mikko A 28.10.2016 11:01 Vastaa lainauksella
Itseä on tämän vuoden puolella alkanut pitkästä aikaa automallit kiinnostaa enempi ja tämä dio on mielstäni erittäin hienosti toteutettu. Mie kun en yhtä tasokasta jälkeä onnistu kenties saamaan aikaiseksi, niin en käy moitteita kirjoitteleen, kun en oikein osaa vikoja löytääkään.
Mikko A kirjoitti:
Itseä on tämän vuoden puolella alkanut pitkästä aikaa automallit kiinnostaa enempi ja tämä dio on mielstäni erittäin hienosti toteutettu. Mie kun en yhtä tasokasta jälkeä onnistu kenties saamaan aikaiseksi, niin en käy moitteita kirjoitteleen, kun en oikein osaa vikoja löytääkään.
Silloin sinun täytyy pakata muutama oma mallisi ja tulla tänne:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2016/maalla-merella-ja-ilmassa/
Loistavan tunnelmallinen dio! Nuo ketjut…No, ei haittaa paljoakaan! Täyvet olj annettava !!

yst.terv. Tynkä-Karjalan Seppo