Pienoismallit.net

R-104

T-28 suomi

T-28 R-104.

Malli rakennettu niillä teidoilla mitä oli. Voi sisältää paljonkin virheitä ja puutteita mutta tällä mennään ainakin tämän 104:n kohdalla.

10 pistettä Hobby Bossille jälleen. Ei pelkästään että viitsivät tehdä T-28 mallin, mutta vieläpä jokaisesta versiosta erikseen. Tässä T-28E sarjassa on mukana paljon vaihtoehtoisia osia, eli vaihtoehtoja kunkin T-28:n rakentamiseksi on hyvin. Jotain tietysti pitää lisäillä tai korjata, niinkun esimerkiksi tornin katto, muutama hitsaussauma ym.

Mallin piti esittää kohtalaisen vähällä käytöllä ollutta vaunua remonttien jälkeen.

En ole varma suomen armeijan vihreästä, kai niitä oli useita eri sävyjä?

Muokattuja osia:
- Tornin katto (luukkujen vaihto, vahvikeprässäysten siirto)
- Oik. Pk-tornin oik. puolen tirkistelyaukon teko (puuttuu mallista)
- Kuljettajan luukun panssari (pieni suokale yläosaan lisää)
- Lokasuojat (lyhennys ja suoristus sekä etutuen teko)
- Ym pientä

Esim tuo kuljettajan luukun lisäpanssarin kahva meni vähän väärään paikkaan, niin oli hankala maalata 104 tekstiä siihen.

Itsetehtyjä osia:
- Tykin kylkien lisäpanssarit (voi olla virheitä)
- Tornien kaulukset (on varmasti virheitä sekä huonosti tehdyt, koska ei taida mallissa rungon ja tornin leveydet osua kohdalleen.

Lisäksi ei tietoa oliko tornin katolla tai takaosassa hakaristiä silloin kun 104 oli suunnilleen näissä maaleissa.
Huom. Tornien hakaristien paikka väärä, johtuen siitä että tirkistelyaukot on mallissa myös väärässä kohtaa. Huomasin tuon vasta maalattua.

Telaketjut on Friulmodelilta. Jäivät vahingossa liian löysälle, kun tuli liimattua pyörät ankarasti kiinni ennen kunnollista mittausta ja sovitusta. Jos tuosta ottaisi yhden telakengän välistä pois, niin olisi jo liian pinkeä.
2-lisätelaa keulaan jäi laittamatta taas mittajuttujen takia.

Seuraavaan T-28 malliin tietää sitten nämä virheet korjata, ja koitetaan olla muutenkin tarkempia.

Kommentit

Hienolta näyttää minun silmiini, enkä katso teloja liian löysiksi. Tavoiteltu uudehkon/remontista tulleen vaunun tuntu on onnistunut, vaunu ei ole umpiruosteessa kuten nykyään on tapana mallailla ja pölyä on uskottavasti telakoneistossa. T-28-vaunujen yksityiskohtaisista eroista Suomessa en tiedä, eikä ihan tarkkaa värikoodia taida ollakaan (?). Olennaista on, että uskottavalta näyttää.
Oikein komea T-28. Komppaan edellistä eikä minunkaan mielestä telat ole liian löysät. Kokonaisuus tosi hyvä mutta Jaakosta poiketen kuulun siihen "koulukuntaan" joka olisi tykännyt muutamasta ruosteläikästä. Pikku alusta olis ollut kova sana tämän kanssa.
Ylläolevia kompaten, ketjut näyttää paremmilta, kun ovat hitusen roikkuvat. Antaa kivasti painon tuntua niihin. Maalaus ja säistys myös näyttää hyvältä omaan silmään. Kokonaisuus hyvä!!
Hienoa nähdä suomalainen T-28 malli valmiina! Omani on missannut jo parit kisat laiskottelun tms. yleispätevän tekosyyn vuoksi.

Värisävy on tiedossa, jos vaunu on maalattu vallitsevan suomalaisohjeistuksen mukaisesti: kenttäharmaa TY80001 (FS 24064. Sävy on hyvin lähellä Feldgrau-maalia, joka on nykyisin RAL 6006 Grauoliv).

Aivan oma tarinansa on sitten se, miten kukakin pienoismallinsa maalaa.
Vaikuttavan näköinen ilmestys, ja komppaan muita telojen suhteen eli hyvältä näyttävät. Friulin telojahan voi varovasti "venyttää" jos jostain syystä kireys ei osu ihan halutulle alueelle, varsinkin jos käyttää mukana tulevaa lankaa telatappeina.
Komea kokonaisuus,mutta ylâkuva puuttuu.
Jota voisi katsoa onko torni tai lisäpanssarointi liian kapea ,vai runko liian leveä.
Noiden sivulaatikoiden kansiin takaosaan viisto leikkaus jota lisäpanssarointi tornin kanssa pyörisi.
Kuten parolan R-48 tai R-152:ssa on oikeasti.
Kuten sanottu paras malli tällä hetkellä.
Juuri sopivan pölyinen ja säistys hyvää makua, kun ajatelee muutamaa valokuvaa jota tuosta on.
Hyvin toteuttettut etuosan suojana olevat telaketjut.
Pari lisäkuvaa laitettu.

Telaketjujen kireys korjattu. Nyt näyttää paljon paremmalta. Ketjut kuuluu roikkua reilusti vaan sillon kun jousitus on kovemmassa rasitteessa.

On käynyt mielessä että olisi hieno rakentaa jonkunlainen alusta näille malleille. Vie vaan vähintään tuplatilan, ja vaatii varmaan kanssa paljon harjottelua taas.
Äärimmäisen hieno malli ottaen huomioon että kyseessä on haastava Suomi-aihe josta riittää besserwissereitä enemmän kuin laki sallii ja moni Suomi-malli jää pöydälle (tai pöytälaatikkoon) liian tiedon aiheuttaman tuskan takia.

Malli on hieno, toivottavasti nämme sen livenä Nordic Challengessa?
Tästä mallista on vaikea löytää moitittavaa. Omaan silmään tuo löysä tela näytti hyvältä. Tosin en ole valukuvia tutkinut aiheesta. Jos vielä innostut aiheesta, niin tee 3-värinen "Postijuna" Löytyy dekaalit jne.