Pienoismallit.net

USS California

1920-luvun vaihteessa valmistunut USS California oli yhdysvaltalainen sotalaiva, joka oli monessa mukana, upotettiin Pearl Harbourissa 1941, kunnostettiin sen jälkeen uudelleen ja osallistui sotatehtäviin vuoteen 1947 asti.

Rakennussarja esittää laivan vuoden 1941 asussa.

Pakko antaa kehuja tälle Trumpeterin tuotokselle; viiden tähden rakennussarja. Osat sopivat kaikki aivan täydellisesti yhteen, valupurseita ei ollut ollenkaan, osia oli paljon (yli 400) ja ne olivat todella yksityiskohtaisia. Sarjaa täydensivät vielä muutamat photoetsit, joista useille oli mukana myös muovinen vaihtoehto. Koska sarjan valurangat ovat käytössä muissakin sarjoissa, niissä oli runsaasti myös varaosia etenkin kaikkein pienimmille 1-2mm kokoisille osille, mikä oli aivan loistavaa ja tuli tarpeeseen. Kaiken lisäksi sarja mahdollistaa tykkitornien rakentamisen pyöriviksi eli niitä ei ole pakko liimata yhteen asentoon. Mukana tuli myös vaihtoehto rakentaa laiva ns. waterline -malliksi eli vesirajaan saakka. Itse rakensin kuitenkin koko rungon eli myös vedenalaisen osan kera.

Tältä pohjalta sarja olikin tosi mukava rakennuskokemus. Rakentamiseen meni aikaa vain 3 viikkoa.

Maalit Vallejolta ja maalaus ruiskulla ja siveltimellä. Ensimmäistä kertaa tutustuin myös washeihin, joilla laivaa on säistetty jonkin verran realistisemman näköiseksi.

Lopputulokseen olen itse tyytyväinen. :)

Kommentit

Petri M 13.10.2016 06:27 Vastaa lainauksella
Huh, vakaata kättä vaadittu sekä kootessa että maalatessa. En meinannut uskoa mittakaavaa oikeaksi, mutta uskottava kai se on kun näkee tuon kolikon samassa kuvassa. Todella upea lopputulos!
Kiitos :)

Laiva on tosiaan vain 27cm pitkä.
Hyvältä näyttää California!
Tossa mittakaavassa ei varmasti ole helppo rakennettava ja siinä olet onnistunut loistavasti.
Washeilla saatu myös kivasti käytön ja meriveden aiheuttamia jälkiä laivaan.
Lopputulos todella vaikuttava!
Huolellista työtä minimaalisessa mittakaavassa. Ei ole käsi tärissyt maalatessa, sen verran tarkkaa jälkeä on kuvien perusteella. Yksityiskohtia on kuitenkin mukavasti vaikka mittakaava onkin pieni. Hieno malli!