Pienoismallit.net

Nach Afrika

Mersukuorma Afrikkaan

Mersuilla ladattu puoliperä määränpäänä joku Afrikan kolkka. Kärry tosin lienee vähän unohtunut odottelemaan pihan perälle laivaanpääsyä…

Vähän taustoja mukaan valikoituneille malleille: Revellin A-Mersu on puutteelisena romumallina ostettu varta vasten tätä mallia varten. Oli ainakin osittain joskus kasattu ja jotain osapuutteitakin esiintyi. Tamiyan S-Mersu tuli jostain vaihtokaupan kautta vähän jo tämä projekti mielessä. Siinä ei kummoisempia osapuutteita, mutta purkuun ja kylpyyn sekin pääsi. Revellein Unimog-Mersu oli jossain vaiheessa myynyt renkaansa hyvään hintaan. Ajatus oli alun perin käyttää se renkaattomana, mutta kuten melkein aina suunnitelmat muuttuu ja siihen piti nyt renkaat soveltaa muualta. Italerin NG-Mersu tuli aikoinaan varastoon ilman alkuperäispakkausta mahdollisine pienine osapuutteineen. Italerin Cool Fruits kärryn hommasin juuri tätä projektia varten, tosin siitäkin puuttui renkaat…

Eli romuista rakennettu, mutta kierrätyshän on IN nykyään ja varmasti tulevaisuudessakin. Kohtalon ironiaa lienee, että romuksi tämä myös muuttui kotimatkalla FCMA Openista KLIK, saattoi olla niitti allekirjoittaneen mallailuhommille, sen verran iso K on otsassa…

Joka tapauksessa, ehjästä mallista ehdin ottaa "studiokuvat" jotka löytyvät TÄÄLTÄ jos kiinnostaa.

Kommentit

Hattu päästä! Kahdesta syystä: ensinnäkin onnittelut hienosta mallista, toisekseen syvä osanottoni mallin kohtalon johdosta, voin kuvitella tuskasi. Paljon hienoja yksityiskohtia, kuten rispaantunut törmäyskumi ja eriparivanteet. Toivottavasti saat koottua motivaatiosi, jos kohta se nyt onkin palasina. Kotimaiseen raskaan kaluston mallailuun jää ainakin Unimogin mentävä aukko, jos päätät lyödä hanskat tiskiin. Missä korkeudessa noin about kulkisi muuten tuon NG:n katto, jos tämä olisi ihan oikea kuljetus?
maxres 9.10.2016 10:02 Vastaa lainauksella
A Lappalainen kirjoitti:
Missä korkeudessa noin about kulkisi muuten tuon NG:n katto, jos tämä olisi ihan oikea kuljetus?
Kyllähän se ylikorkeaksi menisi, mutta kärrykin rekisteristä poistettu niin koko settinä on menossa suoraan pihasta laivaan. Ainakin joissain ro-roissa googlettelin korkeustilan olevan yli 5m joten mahtunee kyytiin tai sitten kannelle jos ei muuten. ;)
Suren myös puolestasi tuota Klik-kuvassa näkyvää lohdutonta muoviosakasaa. Aikaisemminkin tyylisi on ollut erottuva, koska mallien pintakäsittely erottuu positiivisesti omalaatuisenaan. Mallien pinnat ovat jotenkin kivan karkeita, sopivasti pölyisiä yms.
Tässäkin muutamia hienoja yksityiskohtia, joita katselee ihmeissään. Kuvatkin taas hienoja, joissa ei piilotella mitään.

A Lappalainen kyselee samaa, mikä minulle pisti silmään. Afrikkaan asti menossa, niin monta matalaa siltaa ja johtoja saattaa roikkua sillä taipaleella.

Toinen asia on tuo kuorman sitominen. Saattas tulla pakollinen pysähtyminen viimeistään Saksassa, jossa kuormia valvotaan tarkasti. Eli kun johonkin perävaunuun sidotaan kiinni jonkinlainen auto, niin kuorma sidotaan kiinni kyytiläisen kuormittamattomasta massasta. Siis siitä, mikä ei yleensä jousta. Akseleista tvs.

No, mutta toivottavasti mallailusi ei ollut tässä. On niitä mallareille sattunut pahempiakin vahinkoja.
Nimimerkillä, Kaksi kissaa, jotka ajavat toisiaan takaa vuorotellen. Pääsevät hyppäämään vauhdissa aivan laipiokorkeuteen.