Pienoismallit.net

Convair F-102 Delta Dagger

Monogramin taivaiden tikari vihdoin jotenkuten finaalissa. Sarja on taattua Monoa, eli hienostuneisuutta karttava, mutta niin rehellisen ronski rakennettava. Detaljeja löytyy toki tyydyttävästi ja kaikki on paikallaan mitä tarvitaan. Muoviakin osissa löytyy taas isommankin talon lämmittämiseen. Rungon asekuilun saa avonaiseksi ja ohjukset esille, mutta itse pidin sileästä lookista enemmän. ADC-harmaa oli kiiltä(vähkö) maali mikä ei kovin helposti likaantunut, eli malli jäi jotensakin puhtaaksi. Lisäksi Revellin paketoinnissa muovi oli vaalean harmaata estäen kohosaumojen esiinhiomisen.

Wikipedia:
Convair F-102 Delta Dagger oli maailman ensimmäinen jokasään yliäänisuihkuhävittäjä ja Yhdysvaltain ilmavoimien ensimmäinen käyttöön otettu deltasiipinen lentokone. F-102 teki ensilentonsa 24. lokakuuta 1953 ja otettiin Air Defense Commandin käyttöön 1956. 1950-luvun lopulla kone oli käytössä 25:ssä ADC:n laivueessa. Convair rakensi 1 000 F-102:sta, joista 875 oli F-102A-torjuntahävittäjää ja 111 kaksipaikkaista TF-102-harjoittelukonetta. Lentäjien keskuudessa konetta ei tunnettu virallisella nimellään, vaan nimellä Deuce ja harjoituskone nimellä Tub.

Kommentit

Hieno on kone ja malli siitä.
Laskutelinekuilujen maalaus varsinkin näyttää hyvältä. Toki muutenkin.
Onko toinen lisäpolttoainesäiliö hieman vinossa, vai huijaako perspektiivi?

Tuohon aikaan kehitys lentokoneissa oli aika huimaa. Tämän ensilento siis -53, kun äänennopeus ylitettiin ensimmäistä kertaa vasta 48.
Petri M 9.10.2016 09:00 Vastaa lainauksella
Jaa annoin näköjään liian hyvät pojot :) Noh, peruteluina sitten sanottakoon että koneen muotoilu miellyttää omaa silmää, ja samoin rakennusjälki. Näitä koneita kun ei käsittääkseni säilytetty suon silmässä, niin puhtauskin on ookoo.
Moi Heikki,

Pikkunätti "deltasiipinen tikari". Hieman olisin toivonut kulumisen jälkiä, muuten upea yksilö!

Yst. terv.
Kartsa
Pohdin kyllä mitä siistille pinnalle olisi voinut tehdä, ehkä kevyt modulaatio paneelien välillä. Tummempi muovi olisi mahdollistanut saumojen kevyen esiinhiomisen, kuten vaikka Sabressa aikanaan tein. …seuraavassa Dartissa täytyy yrittää parempaa pintaa.

www.pienoismallit.net/media/kuvat/13/02/57/130257.jpg

Säiliöt ovat itseasiassa melkein ulospäin harottavat, kameran linssi heittää häränpyllyä.
Yläkuvassa säiliö näyttäisikin hieman ulospäin olevalta.
Polttoväli vaikuttaa paljon siihen miltä kuva näyttää.
Itse pidän siististä pinnasta. Eivät nuo valokuvissakaan näytä ladon taakse unohdetuilta.
AJ 13.10.2016 20:53 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Kompataan kehuja yllä heti kärkeen. Erittäin onnistunut suko-malli harvinaisemmasta koneesta ja vielä vanhasta Monogramin sarjasta; eikös sarja ole apatirallaa -90-luvun puolivälistä?

Muistan hämärästi joskus kuulleeni, että lentäjät kehuivat F-102A miellyttäviksi koneiksi lentää; voin toki muistaa väärin. Muuten eikös 1/48 skaalan Convair F-102A Delta Dagger:sta ole tehty uusi rakennussarjakin?

Joka tapauksessa upea lekomalli. Parhain terveisin, AJ
Ei ole sivustolla viime aikoina nähty montaa "Century Series" koneita, joten siitä kärkeen plussaa. Lisäksi katselin kuvia pidemmän aikaa ja on sanottava että tuo siistimpi toteutus sopii koneeseen älyttömän hyvin. Maalaus on tosi tarkkaa työtä. Joskus olen itsekin rakentanut tästä koneesta mallin mutta en kyllä muista sen valmistajaa. Se oli tosin vain kasa liimaa ja muovia, mutta tässä taas huippumalli!