Pienoismallit.net

Kaukopartio

SS-miehet Puolan metsissä

Tämä projekti lähti liikkeelle aika lailla Landscapes of War - Dioramas -kirjojen pohjalta, ja tässä tulikin testailtua myös joitain uusia, kirjojen pohjalta opittuja niksejä. Toinen pitkän aikaa to do listalla ollut juttu myös toteutui, eli Waffen-SS miehet dioraaman aiheena.

Waffen SS-sotilaat ovat Dragonin tuotantoa, ja kuuluvat Leibstandarte Adolf Hitleriin. Leibstandarte Adolf Hitler toimikin ympäri Eurooppaa toisen ison rähinän aikana, tässä dioraamassa sijoitinkin SS-divisioonan miehet Puolaan, jossa divisioona vietti alkuvuoden -42.

Vähän tarinaa diolle: Kolmen miehen kaukopartion tehtävänanto on tiedustella ja sabotoida vihollislinjojen takana. Alkusyksystä alkaa olla jo kylmä, ja partion on pakko pysyä liikkeessä, ja ohuet kesämakuupussit eivät lämmitä tarpeeksi levätessä. partio on juuri ylittämässä pientä metsäpuroa, kun kauempana puista lehahtaa lintuja lentoon ja kuuluu muutamia laukauksia…

Figuurit olivat mukavan helpot rakentaa, hiomista ei joutunut tekemään ollenkaan! Homma sai selkeesti lisää haastavuutta maalausvaiheessa kun rupesin maalaamaan tuota SS-kesämaastokuviota… Dioraaman rakentamisesta ei sen enempää, lehvästöt on MiniNaturilta (ekan kerran kokeilussa ja kyllä jatkossakin tulee varmasti käytettyä), saniaiset ym Nochilta ja muu kotikutoista.

Risut ja ruusut tervetulleita :)

Kommentit

Moi Onni

Hyviä kirjoja ne Landscapes of War -dioramas. Minullakin sarjan ykkösosa.

Tästä dioramasta kyllä huomaa että kirjan vinkit ovat olleet avuksi. Maasto on uskottavan näköinen.
Figuurit ovat myös hyviä, tosin kaipaisin lähikuvia kasvoista. Vaikea camokuvio on onnistunut mallikkaasti :-)

Ainoa risu tulee nyt; Maasto/alusta on mielestäni aivan liian suuri vain kolmelle figulle. Puolet pienempi olisi riittänyt hyvin. Polkupyörä paikkaa hiukan tyhjää tilaa, muttei riittävästi.
Tää on hieno!

Petriä kompaten kehuissa jne. jne. myös siinä, että diopohjaan olisi saanut laittaa lisää "toimintaa", nyt jää vähän tyhjän oloiseksi vaikka metsä ja puskat ovatkin upeita!

Toisaalta, ehtisihän tuota vielä jälkeenpäinkin lisäämään figuja tai muita juttuja sinne :)
Onni Kolari 12.10.2016 21:48 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista! Tuon huomasin itsekin liian suureksi ja yritin paikkailla sitä laittamalla kasvillisuutta oikein runsaasti joihinkin kohtiin… Kun tämä oli ensimmäinen dioraamani ilman mitään ajoneuvoa tai jotain suurempaa objektia niin siinä aloitellessa oli hiukka vaikea arvioida sopivaa kokoa :P
Niitä lähikuviakin multa löytyy, mutta tila loppui kesken ja ne piti jättää pois… Mutta oikeessa oot Jean, kyllähän sitä vois vielä harkita vähän muutostöitä!