Pienoismallit.net

Aer Lingus Boeing 737-200

Vihreän saaren kaunotar

Boeing 737 on ilmailuhistorian myydyin kaupallinen suihkukone. Tähän mennessä koneen eri alatyyppejä on valmistettu jo lähes 9.200 kappaletta, ja tilauksessa on lisäksi n. 4.400 konetta. On arvioitu, että joka hetki näitä koneita on taivaalla vähintään 1250, ja jossain päin maailmaa keskimäärin joka viides sekunti laskekeutuu kentälle Boeing 737. Koneita on ollut käytössä kymmenissä eri lentoyhtiöissä, ja jopa Finnairissa, joka aikanaan liisasi 200-sarjalaisen rahtikoneeksi (tähän muuten löytyvät erinomaiset siirtokuvat Arctic Decalsilta).

Boeing 737-100 oli koneen ensimmäinen alatyyppi ja se lensi ensilentonsa keväällä 1967, mutta kone ei ollut kovin suosittu. Sitä valmistettiin vain 30 kpl ja sen merkittävin käyttäjä oli Lufthansa. Paljon menestyksekkäämpi oli 200-sarjan kone, jossa oli 2 metrillä pidennetty runko, parempi aerodynamiikka, automaattiset jarrut, tehokkaammat moottorit ja pidempi toimintasäde.

Vuosien varrella 737:ää on jatkuvasti kehitetty, sen kapasiteettia lisätty ja tehokkuutta parannettu. Ensimmäisestä alatyypistä nykyisin käytössä olevaan 737-900ER:ään on mm. runko pidentynyt lähes 15 metriä ja matkustajakapasiteetti lähes tuplaantunut yli 200:aan.

Päätin rakentaa 737-200:n Irlannin kansallisen lentoyhtiön, Aer Lingusin väreissä. Koneen maalaus on mielestäni erittäin tyylikäs vihreälla rungon yläosalla ja pyrstön valkoisella apila-logolla. Tein mallin Authentic Airlinersin resiinisarjasta, joka on erittäin tarkka yksityiskohdiltaan. Kone rakentui ilman suurempia vaikeuksia. Hennot hartsiset laskutelineet tosin aiheuttivat sydämentykytyksiä, mutta loppujen lopuksi sain koneen tolpilleen.

Aer Lingusin siirtokuvat ovat 26Decalsin arkilta, ja ne toimivat (tällä kertaa) oikein hyvin. Corogardit ja rungon yksityiskohdat ovat Nazca-decalsilta ja matkustamon ikkunat ja ohjaamon lasit ovat Authentic Airlinersin autenttisen näköisiä siirtokuvia. Pitot-putket ja rungon antennit ovat rakennussarjan fotoetsiosia. Tein rungossa olevat punaiset lentomajakat itse.

Käsittelin koneen aluksi Tamiyan fine surface primerilla, josta kiiltolakattuna tuli myös rungon valkoinen alue. Vihreä osa rungosta on maalattu Xtracolorin Aer Lingus greenillä, nro X307, ja rungon alaosan Boeing harmaa on Xtracolorin nro X150, Awacs/Canadian Voodoo grey (FS16515). Siivet ja moottorit maalasin AK Extreme metal/alumiinilla ja muutamiin yksityiskohtiin käytin Vallejon metallivärejä. Lopuksi lakkasin rungon (mutta jätin metallipinnat käsittelemättä) Humbrolin kiiltävällä akryylilakalla siirtokuvien lukitsemiseksi ja kiillon aikaansaamiseksi.

Kommentit

Sietääkin olla tyytyväinen tällaiseen lopputulokseen. Tuo mieleeni ajan, jolloin kaupalliset laitteet (lentokoneet, kuorma-autot yms.) uskallettiin maalata muuksikin kuin valkoiseksi.
Kyllähän se on nätti! AerLingusin kaavio on todella hieno! Ja tuo nelispila peräsimessä kruunaa kaiken!!
Mallin vaikeudesta en osaa kommentoida, koska siviilikoneet ovat täysin vieraita allekirjoittaneelle. Mutta lopputulos on upea!!
Eihän tästä voi kuin pitää😊
Tally-ho 30.9.2016 18:03 Vastaa lainauksella
Kiitos molemmille positiivisista kommenteista!
Koskahan jossain pienoismallimessuilla olis kuvitteellinen lentokenttä joka on täynnä näitä malleja.. vaikka skaala 1/144
Lentokonemalleja arvioidessani olen vierailla vesillä, mutta tämä näyttää todella uskottavalta ja tarkasti rakennetulta. Hieno malli kertakaikkiaan!
Tally-ho 1.10.2016 15:22 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista ja pojoista Pekka
AJ 1.10.2016 22:58 Vastaa lainauksella
Tally-ho, Aivan erinomainen Boeing 737! Sinä ja Antti Tupoleville olette rakentaneet molemmat upeat siviililekot. Tykkään tuosta irkku Aer Lingusin värityksestä apilan kera, kertakaikkisen mainiota työtä. Mainio taustoitus - enpä tiennytkään, että Boeing 737 on ilmailuhistorian myydyin kaupallinen suihkukone - aina oppii uutta. Aidon koneen kuva tuo kivan lisän mallille plus alusta on hieno. Upea! Terkuin, AJ
Tally-ho 2.10.2016 09:42 Vastaa lainauksella
Aj, kiitos kehuistasi!
wade 2.10.2016 11:02 Vastaa lainauksella
Hieno malli, mainio alusta ja hyvät kuvat, näyttää aivan erinomaisesti esikuvaltaan! Etenkin siipien ja moottorien maalaukset ja siirtokuvat luovat hyvän vaikutelman ihan oikeasta koneesta, ja jälleen kerran pitää muistaa mittakaava - Baby Boeing ei ole suuren suuri 1/144-mallina.

Jos Airfixin esitystä vertaa niin yleisilme on toki saman suuntainen, mutta hartsivalussa on enemmän särmää ja napakkuutta mikä erottuu myös valmiissa lopputuloksessa. Myös muodot näyttäisi olevan ainakin kuvien perusteella hienosti kohdallaan, etenkin nokan ja pyrstön tienoilla. Sitä jäin vain miettimään miten AA on toteuttanut päälaskutelineen kuilut, ehkä kuvan myös alapuolelta voisi vielä lisätä? Omassa 1/72 Welshin hartsipalikassa kuilut ovat vain sylinterimäinen kolo, mikä ei lähimainkaan vastaa todellisuutta.

Toinen 737-200 -koneen erikoisuus eli lukuisat 'virtausohjaimet' (vortex generator) siivissä ja rungossa tuottaa toisinaan tuskaa mallinrakentajalle. Näitä ei ilmeisesti ollut AA:n etsiosisssa eikä niitä 1/144-mittakaavassa ole juuri järkeä mallintaakaan, mutta 1/72-koossa ne ovat toinen kompastuskivi johon oma projekti on toistaiseksi pysähtynyt.

Vaikka hartsisarjoissa on omat huonot puolensa, niin epäilemättä AA:n sarjasta saa paremman näköisen -200-sarjalaisen ja vieläpä pienemmällä työmäärällä, jos Airfixin ovet ja ikkunat on tarkoitus kitata umpeen joka tapauksessa. Sitten vaan päälle pirteä väritys kuten Aer Lingusin kanssa tässä niin kyllä kelpaa ihastella pikku-Bojoa!
Tally-ho 2.10.2016 14:08 Vastaa lainauksella
wade kirjoitti:
Sitä jäin vain miettimään miten AA on toteuttanut päälaskutelineen kuilut
Terve Wade,

Kiitos kommenteista ja pojoista. Mitä niihin laskutelinekuiluihin tulee, niin AA:kaan ei ole lisännyt niihin yksityiskohtia. Ne ovat vain kolot. Varmaankin oikeanmuotoiset, mutta ilman detaljeja. Olin sen verran väsynyt pitkään jatkuneeseen projektiin, että jätin tällä kertaa yksityiskohdat skrätsäämättä.

t. Tally-ho
wade 2.10.2016 15:00 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Mitä niihin laskutelinekuiluihin tulee, niin AA:kaan ei ole lisännyt niihin yksityiskohtia.
Kiitos tiedosta, taitaa sitten olla DACO:n tai Revellin sarjassa edelleen parhaat 737-kuilut jos niitä haluaa mallintaa. Aika iso työ se olisikin ollut muokata tuohon hartsisarjaan, ja lopputulos jäisi kumminkin käytännössä lähes piiloon aivan kuten esikuvassaankin.
Moi Tally-ho,

Jälleen kerran vakuuttavaa jälkeä…

Yst. terv.
Kartsa
Tally-ho 10.10.2016 06:36 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista ja tähdistä Kari

T. Tally-ho
Komee! Kaunis malli hyvännäköisestä esikuvasta.
Tally-ho 8.11.2016 20:07 Vastaa lainauksella
Kiitos Taavi!