Pienoismallit.net

"Give em' Hell Pike!"

The Wild Bunch

Mallailu suosikkielokuvani parissa jatkuu. Vignette kuvaa Hurjan Joukon lopputaistelua jossa veri lentää ja luodit viuhuu :-). Mittakaava on 36mm joka on aavistuksen pienempi kuin 1:48.

Browning M17:llä ampuva Pike (William Holden) on espanjalaisen pikkufirma Oniria Miniaturesin valkometallifiguuri. Browning oli sarjassa heikosti valettu valkometalliklöntti. Korvasin sen huomattavasti paremmalla Haulerin Hartsi/etsisarjalla. lisäyksenä laitoin konekiväärin kolmijalkaa yhdessä pitävän hihnan.

Muut figuurit on konvertoitu saman valmistajan tästä setistä. Sahasin kädet irti ja jalat poikki lantiosta, polvista ja osin nilkoista. Uudet asennot on aikaan saatu tappiliitoksilla ja Magic Sculpt/Greenstuff sekoituksella. Kädet on vaihdettu muista sarjoista ryövättyihin. Lisäsin vielä asevöiden reisihihnat ja pariin haulikkoon remmin.

Tuolit on Shapeways:lta tilattuja 3D printattuja ja hintansa (3-4 euroa/kpl) väärtejä. Tein niihin Magic Sculptilla nahkapehmusteet. Seinät on tehty kipsistä, Magic Sculpt/Greenstuff sekoituksesta ja milliputista. Alasvedettävä portti muovirimoista. koristenauhat foliosta.

Pullot on Mengiltä ja Accurate miniaturesilta. Viinilasi venytettyä valurankaa. Hylsyt pätkittyä 0.4 messinkitankoa (Maassa ja pöydällä) ja venytettyä valurankaa (liikkeessä olevat).

Maaleina suurimmaksi osaksi akryylit (Andrea ja Vallejo)

Suunnittelin tätä mallia pitkään ja toteutus kesti kauan, koska valkometallisten pienen skaalan figuurien konvertointi on vaikeahkoa. Jos tarkkoja ollaan niin maassa voisi maata vielä kuolleita meksikaaneja ja pari sakemanniupseeria. Niitä ei vaan tähän mittakaavaan ole olemassa.

Kommentit

Kaima se veti jälleen upean dion/vignetin..! Elokuva oli upea ja tämä työsi kyllä kelpaisi elokuvan tehneillekin!! On se vaan niin kerrassaan upea lopputulos… Menee taas aikaa yksityiskohtiin perehtymisessä!
PIDÄN!!!!
Petri Lyy 29.9.2016 18:32 Vastaa lainauksella
Kele kun mulla ei ole tätä leffaa kuin VHS:llä ja onko nauhuria. No ei.

Itse diosta ei ole kuin hyvää sanottavaa. Sanat loppu kesken ja arviokin meni yli keskiarvon, mutta menköötä.
Petri kiittää Petrejä kommenteista:-)

VHS lienee 4:3 kuvasuhteella jolloin paljon jää hylsyjä keräämättä, kun ei mahdu kuvaan. Bluraytä saa reippaasti alle kympillä. Suosittelen!
AJ 29.9.2016 18:58 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Mitäs tähän nyt kommentoisi muuta kuin että Awesome!!! Kaimojesi kehuja kompaten - mahtavaa mallausta ja jälleen kerran mestarin tyylinäyte siitä, miten tehdään vaikuttava mestaridio!

Dioa ei juurikaan voi tehdä paremmasta aihealueesta kuin David Samuel "Sam" Peckinpah:n loistavasta klassikkoelokuvasta The Wild Bunch.

Olet taas onnistunut tajuttoman hienosti, ainoastaan ääniefektit, ruudinsavu ja hajut puuttuvat diostasi;) Nyt ei voi muuta kuin antaa vain viisi staraa kun ne kerran puuttuvat:D Muistanet lisätä ääniefektit, hajut ja savut seuraavaan dioosi ;)

Eikohän tässä ole viikon ja saman tien kuukaudenkin malli - koskas tämän pääsee näkemään livenä ja missä?

Sairaanhieno dio ja loistavia yksityiskohtia!!! Terkuin, AJ
AJ kirjoitti:
Muistanet lisätä ääniefektit, hajut ja savut seuraavaan dioosi ;)

- koskas tämän pääsee näkemään livenä ja missä?
Moi AJ

Kiitoksia kovasti mieltä lämmittävistä kommenteista.

Mainittakoon että yritin tehdä konekivääriin suuliekin kirkkaasta venytetystä valurangasta. Maalasin sen Tamiyan keltaisella, oransilla ja punaisella clear lakalla. Lopputulos oli ihan kelvollinen muttei tarpeeksi hyvä, joten jätin sen pois :-).

Hurja Joukko esiintyy ensi kertaa livenä ylihuomenna Hollannissa SMC mallitapahtumassa! Seuraavasta keikasta ei vielä tietoa?
AJ 29.9.2016 19:51 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Ollos hyvä ja tsemppiä SMC mallitapahtumaan Hollannissa - eiköhän diollasi "GIVE EM' HELL PIKE!" The Wild Bunch kirkkaanvärinen pysti irtoa; ihme & kumma jos ei.

Osallistutko tapahtumaan myös muilla taideteoksillasi? Jos osallistut, niin millä?

Tuo Sam Peckinpahin tavaramerkki - veriroiske -, jonka olet tehnyt venytetystä valurangasta Lyle Gorch figun selkään on erinomaisesti onnistunut - mikä sitten meni vikaan mainitsemassasi venytetystä valurangasta tehdystä suuliekissä; miksi se ei ollut tarpeeksi hyvä.

Kiitos vastauksista jo etukäteen. Terkuin, AJ
AJ kirjoitti:
Moi Petri,

Osallistutko tapahtumaan myös muilla taideteoksillasi? Jos osallistut, niin millä?
- mikä sitten meni vikaan mainitsemassasi venytetystä valurangasta tehdystä suuliekissä; miksi se ei ollut tarpeeksi hyvä.

Kiitos vastauksista jo etukäteen. Terkuin, AJ
Mulla on pakattuna kymmenkunta työtä. Lähinnä näitä pikkuskaalan juttuja… Vanhempi Hurja Joukko, pilotit, "Is it serious?" jne…

Sanotaanko näin että sitä suuliekkiä voisi luulla myös oranssiksi jääpuikoksi ;-)

P
Tällaisia teoksia katselee mielellään. Vaikka itselläni ko. elokuvan katsomisesta onkin reippaasti aikaa, toimii dioraamasi ikäänkuin pysäytyskuvana. Todella hienoa työtä, tähtiä on pakko annostella reilusti.
Petri ei sitten lopeta hämmästyttämästä näillä taideteoksillaan. Ei voi kuin ihailla jälleen kerran työn jälkeä ja kaikkia yksityiskohtia. Taso on kyllä jäätävän kova. Hurja joukko on todellakin hyvä valinta aihealueeksi, sen verran hieno elokuvahan se on. Onnea kilpailuun!
On se vaan niin, jotta taiteilijat ovat omassa luokassaan! Uskomattoman hieno!! Muy Bien!! Viikon Malli!!

terv. Seppo T-K:sta
Petri Lyy 30.9.2016 13:12 Vastaa lainauksella
Petri Kovanen kirjoitti:
Petri kiittää Petrejä kommenteista:-)

VHS lienee 4:3 kuvasuhteella jolloin paljon jää hylsyjä keräämättä, kun ei mahdu kuvaan. Bluraytä saa reippaasti alle kympillä. Suosittelen!
Kyllä VHS:lläkin on laajakuvaversio, hylsyt jää vaan hemmetin pieniksi. Onneksi olen nähnyt pätkän ainakin kolme kertaa valkokankaalta; Elokuva-arkistolla oli takavuosina erilaisia western-teemoja kesäisin, mutta siitäkin on jo aikaa. Täytyy lähteä penkomaan marketin ale-laareja.
Kartsa 1.10.2016 00:43 Vastaa lainauksella
Dio on aivan upea vaikka Peckinpahia en hirveästi arvostakaan. Kaverilla oli kieltämättä paljon lahjoja mutta gore lähti pahasti lapasesta mitä pidemmälle ura eteni ja siitä tuli 'se' asia mitä katsojat odottivat. Tarantinolla on aivan samoja maneereja leffojensa teossa vaikka lahjakas hänkin on.
AJ 1.10.2016 20:32 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Kiitokset vastauksista ja Onnea ja Tsemppiä Hollannin SMC mallitapahtumaan! Terkuin, AJ
Moi Petri,
Taas täydellinen dio.
AJ 11.10.2016 19:43 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Onneksi olkoon ansaitusta viikon mallista!

Miten muuten SMC mallitapahtuma Hollannissa sujui? Kiitos vastauksesta jo etukäteen. Terkuin, AJ

PS Dioaihiovinkki: Tsekkaa Jeffrey Shaara:n teos Gods and Generals (1996), kertoo USA:n sisällisodasta ja siitä on myös tehty pitkä 279 minuuttia kestävä leffakin >>> paljon hyviä lännenaiheita dioksi tai vinjetiksi. Muuten Jeffrey:n isä Michael nappasi tuota opusta edeltävällä teoksellaan Battle of Gettysburg, The Killer Angels Pulitzer-palkinnon 1975. Se on myöskin hyvä lähdeteos dio- ja vinjettiaiheiksi.
AJ kirjoitti:
Miten muuten SMC mallitapahtuma Hollannissa sujui? Kiitos vastauksesta jo etukäteen. Terkuin, AJ
Moi AJ

Kiitos dioaihe vinkeistä. Niistä on pään sisällä jopa runsauden pulaa :-)

SMC oli kaikkea mitä odotin ja vielä enemmän. Messukeskuksen kokoinen tila ilman lemmikki, lapsi yms. oheisjuttuja pyhitettynä pelkästään pienoismalleihin. Järjestelyt kuten pöydät, valaistus yms. olivat huippuluokkaa.

Kauppiaita enemmän kuin missään yhdellä kertaa olen nähnyt. Paljon oheisohjelmaa; työpajoja, seminaareja jne..

Malleja oli PALJON ja taso oli jäätävän kova. Netistä löytyy paljon gallerioita, mutta tuossa tapahtuman virallinen

Huippuhetkinä Shep Painen laatikkodio "Remnants of an Army" näkeminen livenä ja turinointi Bill Horanin kanssa tuopin äärellä :-)

Kahdeksan hengen Team Finlandin "saaliina" kisasta oli; 2 kultaa, 3 hopeaa ja 4 pronssia.
Onnet viikon mallista ja tää työ oli mennyt ihan ohi, kun ei taas vähään aikaan ole täällä Pm.netissä käynytkään. Upea työ kertakaikkiaan, huhhuh!! Hattua nostan!
AJ 12.10.2016 19:21 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Kiitokset vastauksista ja hyvästä linkistä kuviin.

Onnittelut Team Finlandille saaliista!!!

Laittanet jossain vaiheessa tarkemman raportin saitille. Terkuin, AJ
Moi Petri,

Onnittelut jälleen kerran viikon mallista!
On se todella hienoa katseltavaa…

Yt. Kartsa