Pienoismallit.net

Messerschmitt 109 perhe

Messerschmitt Bf 109 E-7 Royal Bulgarian Air Force

Ensimmäiseksi projektiksi valikoitui Airfixin 109 E-7. Siitä Bulgarian ilmavoimien kone.

Sarja vaikuttaa ihan hyvältä rakennettavalta. Tamiya:n tasolla ei olla, mutta en odottanutkaan. Alkusovittelussa palaset osuvat hyvin yhteen, mutta pientä kittaus/hiomis hommaa on tiedossa.

Koneen kasaus alkoi ohjaamon maalaamisella rakentelulla. Molemmat runkopalat sisältävät hieman ohjaamon yksityiskohtia, mutta ne katoavat pienuutensa takia valmiissa mallissa. Mittaritaulut ovat siirtokuvia. Istuimessa valmiina jonkinsortin vyöt. Aluksi meinasin laittaa etsivyöt, mutta välttääkseni rakentelun pysähtymisen heti kalkkiviivoille muutin lennossa mieltäni ja tyydyin maalaamaan istuimen vyöt.

17.9.2016
Koneen runko ja siivet nopeasti kasassa. Muutama pikku mitoitusvirhe Airfixille käynyt. runko oli 3 mm liian leveä siivnkohdalta, joten siipi ei mennyt paikalleen sitten millään. Hiomalla pois ja avot alkoi sopia. Semipehmeää muovia kohtuu helppo työstää, joten muutaman minuutin hommalla siipi liittyi runkoon. Moottorin alapuolisessa pellityksessä samavika millin liian pitkä, joten ei sopinut ilman pikku viilaamista. Pikku kittaamista ja hiomista sinne tänne, ja kone maalauspöydälle.

Airfixillä hienoja yksityiskohtia. Moottori mallinnettu, joten halutessaan voi rakentaa moottorin näkyviin. E sarjan mersun moottorin yläpelti irtoaa kokonaisena, joten siitä olisi tullut irto-osa, päätin laittaa moottorin peittoon. Koneessa myös mahdollista rakentaa laipat joko alas tai ylös. Harvassa 1/72 mallissa nähnyt moista, joten hieno yksityiskohta ilman hirveää duunia. Laipat alas. Viimeisenä itseäni miellyttävänä asiana 3 osainen kohtuu hienosti valettu kuomu. Ohjeetkin mahdollistavat kuomun rakentamisen joko auki tai kiinni. Olisin rakentanut kuomu auki joka tapauksessa, joten homma helpottui.

Seuraavaksi maalia pintaa. Valkoinen pohjaväri ja mustalla esivarjostus. Seuraavaksi sitten tutkimaan maalauskaaviota.

22.9.2016

Koneeseen maaliapintaan. Sen enempää en jaksanut tehdä taustatutkimusta, mitkä olivat Bulgarian ilmavoimien värit. Käytin maalauksessa Airfixin suosittamia värejä, jotka olivat suoraan saksan RLM kaaviosta. Valokuvissakin näytti olevan close enough.

Koneen maalaus ja siirtokuvat ovat Nulgarian ilmavoimien kuuluisimmalle ässälle Stoyan Stoyanoville. Laivue 3. Orliak, Karlovo 1942.

Pohja tuli RLM65 Hellblau. Rungon sivut RLM02 Grau. Yläpinta ja rungon yläosa RLM71 Dunkelgrun. Potkuri ja spinneri RLM70 Schwarzgun. Nokka ja rungon sivulla oleva keltainen raita RLM04 Gelb. Päälle vetäsin ruiskulla kirkaslakan, tai oikeastaan Johnssonin lattiavahan.

Maaleina käytin Mr.Hobbyn RLM värejä sekä Akan RLM04 keltaista.

Siirtokuvat Airfixin arkilta. Kattavat ja muuten hyvät, mutta varsinkin tunnukset ja numerot olivat liianpaksua materiaalia. Käytin paljon siirtokuvapehmennintä, mutta eivät silti tykänneet asettua. Pienemmissä asia ei haitannut. Keltainen raita oli myös siirtokuvana, mutta päätin maalata sen.

Siirtokuvien jälkeen paneeliurat käyttäen Tamiya:n loistavaa Panel line accenttia. Hommaan meni 20 minuuttia. Aivan loistavaa kamaa, kaikki vanhat öljyvärit lensivät välittömästi romukoppaan. Lopuksi Mr.Hobbyn mattalakka pintaan ja odottamaan säistämistä ja loppujen osien asennusta.

24.9.2016

Säistäminen pastellivärillä. Hieman pakokaasuvanaa ja likaa pohjaan ym.
Viimeiset irto-osat paikalleen. Pitotputki, antenni siivekkeiden kevityspainot. Kuomuun panssari. Viimeiseksi pajalta hius päästä ja siitä antennilangat.

Olipa mukava rakentaa Airfix yllätti. Suosittelen kyllä rakentamaan.

Kommentit

Tero Tyni 10.10.2016 09:30 Vastaa lainauksella
Huomaa, että E-Mersu on yksi Airfixin lempilapsista. Ei edellinenkään muotti ollut huono. Hienoa jälkeä, ja hienossa kaaviossa.